Manje je više: Tko još treba ekran na ruci?

poruka: 16
|
čitano: 4.613
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Manje je više: Tko još treba ekran na ruci?".
14 godina

Manje je više, tko još treba išta na ruci?

5 1 hvala 0
18 godina

Imao sam prvi mi-band, isto bez ekrana.
Glavni zadatak je bilo signalizacija kako se na mobitelu nešto događa - vibriranjem.
Imaju li ova dva uređaja iz teksta ikakav način obavještavanja (ton/ledica/vibracija)?

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Manje je više: Tko još treba ekran na ruci?
MP7 kaže...

Manje je više, tko još treba išta na ruci?

Manji sat ali veći telefon, tako da nemaš na ruci nego u ruci! Definitivno bježanje od ekrana, ma moš mislit!

Izgasit internet za mjesec dana  da nam se malo duša odmori od šeranja 

11 godina
što će mi išta na ruci ako barem ne pokazuje vrijeme i notifikacije da ne moram posezati za mobitelom.
pa čak i samo vrijeme/alarm je ok.
sve ostalo na ruci samo smeta.
Moj PC  
8 0 hvala 0
19 mjeseci
Ima to i svojih prednosti. Znate ovaj problem, tonovi i vibracija na mobitelu isključeni ali vibrira ti sat ili lošija polovica vidi da ti je sat zasvijetlio i odmah pita tko ti šalje ... 🧐😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina

Ja osobno ovako nešto želim i čekam. 

Obožavam nositi mehaničke satove ali isto tako želim što manji, što lakši i što neupadljiviji uređaj koji mjeri i prikuplja podatke o tijelu/aktivnosti, ali da mi to ne plasira odmah preko ekrana nego onda kada ja to hoću, na ekran mobitela/računala. 

Kada bi napravili ovo kao dodatak za narukvicu za mehanički sat (da se nosi na donjem dijelu zapešća, nasuprot sata) to bi za mene bio pun pogodak. 

sig

2 0 hvala 0
8 godina

Paradigma se promjenila u zadnjih 20-30 godina, konzumenti su sada izvor informacija za negdje/nešto (oblak), nisu više primatelji informacija, uređaj bez oblaka ne šljaka.

1 0 hvala 0
10 godina

Nemam pojma. 

Imam Apple Watch 3 Ultra, i ne smeta me veci ekran. 

Ima jacu bateriju, drzi mi do full 3 dana i to mi je super. 

1 0 hvala 0
18 godina

Sada, kad je modni trend biti kritičan prema tehnologiji

Uvijek sam volio tehnogiju - ali kao i mnogi drugi volim tehnologiju koja je korisna, koju ja kontrolisem i koja ima svrhu. Nije mi cak bitno da je jednostavna ili lagana za koristenje.
Ali nisam ljubitelj da me neko siluje u mozak tehnologijom, niti da me kontrolise i prati i zaradjuje na mom privatnom zivotu ili pravi od mene ovisnika. Naravno da to kod vecine ljudi stvara otpor.

Nije to nikakav modni trend. 

Sto se tice ovih bezekranskih uredjaja, fino zvuci, ali nazalost to je samo pokusaj da zaobidju taj otpor prema visku ekrana, a ipak prikupe sve moguce podatke kao i ranije, po principu "evo, moze bez ekrana, moze i jos manje ako treba, samo ti pusti da mi to prikupimo, to ti poslije gledaj na mobitelu, a i ne moras, bitno da mi to posjedujemo".

Zasto je (skoro) nemoguce pronaci neki wearable koji radi offline? Ok, kupio sam, ne zelim cloud sync, zelim svoj uredjaj i svoju lokalnu app. E neces.

1 0 hvala 0
19 mjeseci
knight kaže...

Zasto je (skoro) nemoguce pronaci neki wearable koji radi offline? Ok, kupio sam, ne zelim cloud sync, zelim svoj uredjaj i svoju lokalnu app. E neces.

Zato jer bi taj uređaj bio preskup večini i ne bi ima sve funkcionalnosti radi ograničenja rada u offline okruženju.

16 godina
Postoji jos i amazfit helio strap koji radi bez pretplate

1 0 hvala 0
12 godina
Gebirgs kaže...

Nemam pojma. 

Imam Apple Watch 3 Ultra, i ne smeta me veci ekran. 

Ima jacu bateriju, drzi mi do full 3 dana i to mi je super. 

Imam ultra2 i mogu potvrditi, s time da bi nadodao da je sat ekstremno kvalitetno napravljen. Izdržljivost na udarce i ogrebotine je nešto što još nisam vidio kod mobilnih uređaja. Dakle imam ga 2 godine, izudarao ga u štokove, radijatore, metalne stvari, radio sam s njim unutarnje uređenje, vrt, svašta. Sat nema ni o od ogrebotine. Nešto nevjerojatno.

To sve navodim jer mi ne smeta veći ekran kao što je vidljivo gdje sam ga sve nosio. Ni ne znam da imam sat dok ne dođu notifikacije.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2026 8:04 (Entry Point).
10 godina
Entry Point kaže...

Imam ultra2 i mogu potvrditi, s time da bi nadodao da je sat ekstremno kvalitetno napravljen. Izdržljivost na udarce i ogrebotine je nešto što još nisam vidio kod mobilnih uređaja. Dakle imam ga 2 godine, izudarao ga u štokove, radijatore, metalne stvari, radio sam s njim unutarnje uređenje, vrt, svašta. Sat nema ni o od ogrebotine. Nešto nevjerojatno.

To sve navodim jer mi ne smeta veći ekran kao što je vidljivo gdje sam ga sve nosio. Ni ne znam da imam sat dok ne dođu notifikacije.

Ma da, to me i ponukalo na eksperiment (jer sam cuo samo dobre stvari od korisnika dvojke). Inace uzeo sam iPhone Air (iako je po mnogin review-ima popljuvan ali preporucam bez obzira na blacenja oko baterije i zvucnika, jedino je zvucnik ahilova peta, ostalo odlicno), i Ultra. Ultra me odusevio. Bas sto spominjes, neinvazivan, radi u pozadini, robusan (iako sam uzeo i neki case da zastitim sat od potenc udaraca, ali usao je na listu omiljenih satova. 

12 godina
Gebirgs kaže...

Ma da, to me i ponukalo na eksperiment (jer sam cuo samo dobre stvari od korisnika dvojke). Inace uzeo sam iPhone Air (iako je po mnogin review-ima popljuvan ali preporucam bez obzira na blacenja oko baterije i zvucnika, jedino je zvucnik ahilova peta, ostalo odlicno), i Ultra. Ultra me odusevio. Bas sto spominjes, neinvazivan, radi u pozadini, robusan (iako sam uzeo i neki case da zastitim sat od potenc udaraca, ali usao je na listu omiljenih satova. 

Ja ništa nemam, i kao što sam rekao, prošao je sat svašta i ko nov. S time da je i baterija nakon 2 godine na 97% kapaciteta. Praktički ko prvi dan.

Taj njihov ekosustav je super. Kad se sve to spoji to je na čisto jednoj drugoj razini.

Nadglednik dina
13 godina

meni se ovo čini kao dobra ideja, prešao sam pet banki i ne bi bilo loše imati neke podatke o zdravlju, a obzirom da koristim pixel tim bolje

sat mi se ne da nositi, ne vidim potrebu za njim dok u džepu imam mobitel

jedino ću pričekati mjesec-dva dok vidim realna iskustva i recenzije

Moj PC  
0 0 hvala 0
19 mjeseci
Ili to ili pametno prstenje.

To svi pro trkaći biciklisti imaju na zapešću no poneki nose prsten , vjerojatno sponzori. Ali njima je potreban oblak i povezivanje gdje treneri imaju sve podatke o svom vozaču, koliko je spavao , koliko se oporavio, kako mu srce diše... svaki detalj je bitan.

Za vas koje zanima radi zdravlja a ne volite sat ili prsten ima garmin narukvicu za spavanje i nema pretplate u osnovnom korištenju. Možda se može nositi i preko dana 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2026 0:04 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice