MacBook Air: Od izvlačenja iz fascikle do predstav

poruka: 11
|
čitano: 1.957
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Air: Od izvlačenja iz fascikle do predstav".
16 godina

Kao dodatak na clanak prilazem zanimljiv video koji me proveo kroz vrijeme... od Motorole, PowerPC-a, Intela pa sve do M dizajna

Knowledge is power!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da su Apple korisnici bili iole bliži po inteligenciji Windows korisnika i piratizirali softver na način kao u Windows ekosistemu, nego su plaćali premium novce na račun "umjetničkog dizajna OS-a i hardvera", te da MS nije uložio $100M u 90-tima u njih da ih spasi od propadanja, Apple više ne bi postojao, kao ni Commodore. Nema veze, neće dugo, još jedno 8 godina, i hipsteri će morati naći novu tvrtku za bacanje novca. ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 16:43 (tgmcro).

0 6 hvala 0
13 godina

Smiješno kako mislite da je MS "spašavao" Apple.

MS je krajem 90-ih samo pukom srećom i uz pomoć jeba*kih odvjetnika izbjegao cijepanje kompanije radi monopola. Jedan od pravnih manevara bila je i investicija od 150 mil dolara u Apple, što nije spašavanje Applea, nego je MS spašavao same sebe.

Iz istog razloga danas Google, tj. Alphabet ulaže godišnje cca 500 mil. dolara u Mozillu, a sve zato da posotoji barem jedan ne-chromium browser na tržištu. Mozilla inače godišnje ima manje od 600 mil. dolara prometa, znači od direktnog konkurenta dobije preko 5/6 svih prihoda.

Nijedna firma nije vječna i sve će te firme imati svoj kraj, kako je imao i StandardOil ili General Electric ili General Motors, ali Apple u sljedećih 8 godina sigurno neće propast.

Njihov M1 procesor je i nakon 4 godine od predstavljanja i dalje adekvatan za nekog prosječnog office/multimedija korisnika, uz dodatan bonus, u svijetu PC-a još nedostignute energetske efikasnosti.

Halo Bing! Kako bratac?
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 17:08 (Apachy).

9 1 hvala 1
13 godina
Re: MacBook Air: Od izvlačenja iz fascikle do pred

Ti si idealan primjer nekoga tko samo kao papiga ponavlja internetske mitove i dezinformacije. I još uz to misliš da si nekakav intelektualac jer koristiš Windows, a većina Windows korisnika nije nipočemu drugačija od Mac korisnika. To kažem kao netko tko ne voli MacOS.

16 godina
Apachy kaže...

MS je krajem 90-ih samo pukom srećom i uz pomoć jeba*kih odvjetnika izbjegao cijepanje kompanije radi monopola. Jedan od pravnih manevara bila je i investicija od 150 mil dolara u Apple, što nije spašavanje Applea, nego je MS spašavao same sebe.

Iz istog razloga danas Google, tj. Alphabet ulaže godišnje cca 500 mil. dolara u Mozillu, a sve zato da posotoji barem jedan ne-chromium browser na tržištu. Mozilla inače godišnje ima manje od 600 mil. dolara prometa, znači od direktnog konkurenta dobije preko 5/6 svih prihoda.

Nijedna firma nije vječna i sve će te firme imati svoj kraj, kako je imao i StandardOil ili General Electric ili General Motors, ali Apple u sljedećih 8 godina sigurno neće propast.

Njihov M1 procesor je i nakon 4 godine od predstavljanja i dalje adekvatan za nekog prosječnog office/multimedija korisnika, uz dodatan bonus, u svijetu PC-a još nedostignute energetske efikasnosti.

Ajmo oklada u biru (toliko mi vredi Apple) da će 8 godina od sada, na današnji datum, više ne postojati?

16 godina
Apachy kaže...

Cijepanje MS-a krajem 90-tih (a zapravo se radilo o početku 2000-tih) nije imalo apsloutno nikakve veze u smislu konkurencije s Appleom, koji je držao (i danas još uvijek drži) tek oko 20%+ udjela na tržištu osobnih računala. Imalo je veze s procjenom DOJ-a da je MS monopolist na tržištu operacijskih sustava, integrira proizvode u OS koje ne bi trebao (browser, koji je, smiješno, još uvijek integriran u OS), te ulaganjima u OEM partnere i preprodavače koja nisu, po DOJ-u, bila dopuštena. To se sve na kraju riješilo, MS nije pocijepan. Dakle priča o ulaganju u Apple da bi se izbjeglo cijepanje ne stoji.

"MS je krajem 90-ih samo pukom srećom i uz pomoć jeba*kih odvjetnika izbjegao cijepanje kompanije radi monopola. Jedan od pravnih manevara bila je i investicija od 150 mil dolara u Apple, što nije spašavanje Applea, nego je MS spašavao same sebe. 
Dakle ipak je bilo potrebno spasiti Apple, bez obzira koji drugi razlog za investiciju je postojao? Hilarious fanboy reasoning.

"Njihov M1 procesor je i nakon 4 godine od predstavljanja i dalje adekvatan za nekog prosječnog office/multimedija korisnika, uz dodatan bonus, u svijetu PC-a još nedostignute energetske efikasnosti."

Nope. Treba se više informirati i manje gutati samo Apple vijesti.

Surface Laptop 7 vs MacBook Air (M3): we tell you which laptop is the best | TechRadar

Super je pisati tvrdnje po sistemu Drage Diklića na Jelačić placu koji kad mu bend totalno falša veli: "Ljajmu, njajke, raja niš' ne kuži." :-D
Osim kad se iz raje pojavi jedan koji nekaj ipak kuži.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 21:37 (tgmcro).
11 godina
tgmcro kaže...

Ajmo oklada u biru (toliko mi vredi Apple) da će 8 godina od sada, na današnji datum, više ne postojati?

Nadglednik dina
8 godina
neće propasti, to nije obična kompanija
oni su postali sekta. Ljudi će kupovati i dalje iphone koji puno skuplji od androida i appleu donosi ogromne pare. Ljudi ga većinom ne kupuju jer pogledaju pod haubom već zato jer je to iphone. Isto je i za računala.

Meni je bratić pričao kako je sve tamo drugačije i pouzdanije.
11 godina
T700 kaže...
neće propasti, to nije obična kompanija
oni su postali sekta. Ljudi će kupovati i dalje iphone koji puno skuplji od androida i appleu donosi ogromne pare. Ljudi ga većinom ne kupuju jer pogledaju pod haubom već zato jer je to iphone. Isto je i za računala.

Meni je bratić pričao kako je sve tamo drugačije i pouzdanije.

Da, ljudi će kupovati, zamisli sad ovaj koncept, ono što žele sa svojim novcima, a ne što ti misliš da bi trebali kupovati. Mindblow, zar ne?

Da, vjernost brandu postoji i taj brand se morao jako potruditi da bi ljudi bili vjerni njihovim proizvodima. Zamisli, ima ljudi koji kupuju samo BMW ili Mercedes. Zar nisu čuli za Daciu? Kako se uopće usuđuju kupovati svojim novcem ono što žele! Bezobraznici!

Ja kao 25 godišnji korisnik isključivo Linux-a kao mojeg glavnog operativnog sustava, i kao veliki fan opensource-a i ideje iza toga, ću prije kupiti iPhone i/ili Macbook nego Android i/ili Windows-e. Za to postoji hrpa razloga, od pouzdanosti, sigurnosti, privatnosti itd. Uostalom pitaj bratića

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 16:11 (Entry Point).
8 godina
on je bio dugo korisnik windowsa, rekao mi je da mu se poslovni komp pokvario iz nekog razloga i izgubio je sav rad koji je radio u tom trenutku. Neznam detalje.

Nakon toga koristi macbook i on je kao preporođen, nesto mi je govorio da otključava macboook s iphoneom, da ne mora upisivati pass. Ja sam pokušao nesto takvo učinit s androidom i windowsom i nikako.

Rekao mi je da se ne vrača više na windows.
5 godina
T700 kaže...
on je bio dugo korisnik windowsa, rekao mi je da mu se poslovni komp pokvario iz nekog razloga i izgubio je sav rad koji je radio u tom trenutku. Neznam detalje.

Nakon toga koristi macbook i on je kao preporođen, nesto mi je govorio da otključava macboook s iphoneom, da ne mora upisivati pass. Ja sam pokušao nesto takvo učinit s androidom i windowsom i nikako.

Rekao mi je da se ne vrača više na windows.

Ti se salis? 

Macbook se ne kvari? Jea bash..... Sta se desi sa podacima na njemu kad se pokvari? 

Otkljucava lap telefonom? Koja idiotarija. da bi otkljucao lap treba mu telefon umjesto pass, otiska prsta, face i sl....

Naravno da nisi to napravio jer je to glupost....

Al hej svaka budala ima svoje veselje...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice