LSD, psilocibin, DMT i ostala vesela ekipa: različ

poruka: 21
|
čitano: 4.411
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LSD, psilocibin, DMT i ostala vesela ekipa: različ".
5 godina

Mislim da nije prevelika "teorija urote" reći da Farmaceuti žele ljude liječiti, a ne izliječiti.

I to je jedan od razloga zašto su psihodelici stalno u toj zoni "pseudoznanosti"  skupa s "parapsihologijom" ili "ufologijom" ili bilo čime što se ne može fizički izmjeriti i naplatiti po kilogramu.

S druge pak strane vidio sam neke ljude za koje je vrijedilo "lakše metar u dupe, nego centimetar u glavu" koji su poslije DMT prestali biti zatucani nacionalisti, rasisti i šovinisti svih ostalih predrasuda (vjerskih i sekularnih).

Čovjek od utjecaja  psihodelika ne postaje inteligentniji nego na trenutak "izgubi ego", a to je strašan UTEG koji ljudima brani izidići se iz kaljuže društvenih predrasuda.

9 0 hvala 0
11 godina

Jednom sam se predozirao psilocibinom i u nekom trenutku sam pomislio da sam izgubio razum - bespovratno. Raspad ega je brutalan. Ali ovo je ključno:
"Drugim riječima, kuća se nije urušila, nego su se samo uklonile neke unutarnje pregrade, pa su susjedi iz različitih stanova u mozgu počeli bez kucanja jedni drugima ulaziti na kavu i voditi zabavne razgovore o temama kakve inače nemaju prilike razglabati."

Kad se nađeš na ovoj "kavi" nisi baš siguran jel će se pregrade ikad vratiti na svoje mjesto. Počeo sam razmišljati o tome da ću završiti u ludari jer nikako nisam mogao doći k sebi. Nisam siguran da bih probao ponovno. Ne dobiš nikakve supermoći, ne spoznaš Boga, ne vidiš zmajeve...  Zapravo na vrhuncu djelovanja psilocibina shvatiš da si obična životinja sa svijesti i to baš u trenutku kad izgubiš svijest. 

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
Re: LSD, psilocibin, DMT i ostala vesela ekipa: ra
hudibitek kaže...

Jednom sam se predozirao psilocibinom i u nekom trenutku sam pomislio da sam izgubio razum - bespovratno. Raspad ega je brutalan. Ali ovo je ključno:
"Drugim riječima, kuća se nije urušila, nego su se samo uklonile neke unutarnje pregrade, pa su susjedi iz različitih stanova u mozgu počeli bez kucanja jedni drugima ulaziti na kavu i voditi zabavne razgovore o temama kakve inače nemaju prilike razglabati."

Kad se nađeš na ovoj "kavi" nisi baš siguran jel će se pregrade ikad vratiti na svoje mjesto. Počeo sam razmišljati o tome da ću završiti u ludari jer nikako nisam mogao doći k sebi. Nisam siguran da bih probao ponovno. Ne dobiš nikakve supermoći, ne spoznaš Boga, ne vidiš zmajeve...  Zapravo na vrhuncu djelovanja psilocibina shvatiš da si obična životinja sa svijesti i to baš u trenutku kad izgubiš svijest. 

Uglavnom, bio si svjestan da nešto nije u redu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2026 13:28 (ante_etna).
18 mjeseci
Abraksas kaže...

Mislim da nije prevelika "teorija urote" reći da Farmaceuti žele ljude liječiti, a ne izliječiti.

I to je jedan od razloga zašto su psihodelici stalno u toj zoni "pseudoznanosti"  skupa s "parapsihologijom" ili "ufologijom" ili bilo čime što se ne može fizički izmjeriti i naplatiti po kilogramu.

S druge pak strane vidio sam neke ljude za koje je vrijedilo "lakše metar u dupe, nego centimetar u glavu" koji su poslije DMT prestali biti zatucani nacionalisti, rasisti i šovinisti svih ostalih predrasuda (vjerskih i sekularnih).

Čovjek od utjecaja  psihodelika ne postaje inteligentniji nego na trenutak "izgubi ego", a to je strašan UTEG koji ljudima brani izidići se iz kaljuže društvenih predrasuda.

Puno je teže izliječiti nego liječiti.

4 mjeseca

Zanimljiv clanak sa znanstvene strane ali pričati o psihodeličnom iskustvu samo kroz objektivno (znanstveno) bez da se spomene subjektivni dio (čarolija) iskustva je kao da "slušaš" blues tako što gledaš u note i muzičku teoriju i pokušavaš shvatiti slomljeno srce crnca na plantaži pamuka. Tako da Doc daj nam i neku ludu priču na gljivama da potkrijepiš ove znanstvene činjenice :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2026 14:15 (yoskhaan).

2 0 hvala 0
4 godine
uzalud vam trud svirači kad su konzervativci na vlasti u HR. DE je legalizirala medicinsku uporabu psihodelika , a mi još zatvaramo ljude radi lakih droga, zapravo ni na majci list konoplje u HR nije dozvoljeno javno nosit.

..za drugog su dunje žute

4 0 hvala 1
18 mjeseci
Svakakav kaže...
uzalud vam trud svirači kad su konzervativci na vlasti u HR. DE je legalizirala medicinsku uporabu psihodelika , a mi još zatvaramo ljude radi lakih droga, zapravo ni na majci list konoplje u HR nije dozvoljeno javno nosit.

Medicinski bi trebala biti odobrena upotreba ali istovremeno drastično postožena uporaba bez medicinske dokumentacije.

18 godina
Novice kaže...
Svakakav kaže...

Medicinski bi trebala biti odobrena upotreba ali istovremeno drastično postožena uporaba bez medicinske dokumentacije.

Zašto?

Ja bi baš legalizirao sve, neka ljudi troše što žele za svoje novce, samo da su svjesni da su odgovorni za svoje postupke. I onda bi nabio poreze na sve tako da se iz tih poreza financira edukacija i odvikavanje.

Gledam te!
16 godina
Veliki Brat kaže...
Novice kaže...
Svakakav kaže...

Zašto?

Ja bi baš legalizirao sve, neka ljudi troše što žele za svoje novce, samo da su svjesni da su odgovorni za svoje postupke. I onda bi nabio poreze na sve tako da se iz tih poreza financira edukacija i odvikavanje.

ovako?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2026 17:56 (konjRR).
18 mjeseci
Veliki Brat kaže...
Novice kaže...
Svakakav kaže...

Zašto?

Tvoj stav jasno odražava da ne razmišljaš o posljedicama za druge.

16 godina
Novice kaže...
Veliki Brat kaže...
Novice kaže...
Svakakav kaže...

Zašto?

Tvoj stav jasno odražava da ne razmišljaš o posljedicama za druge.

Njegov stav je puno humaniji od recimo stava usa kao drzave https://www.imdb.com/title/tt9174558/

jer da ga citiram "I onda bi nabio poreze na sve tako da se iz tih poreza financira edukacija i odvikavanje." za razliku od usa koja to nebi... 

18 godina
Prije 20 godina se online narucivala ajuaska i san pedro. Jedno kao caj drugo kao suvenir. A i dosta vesele druzine s erowida. Salvija, sjemenke “onog” ljubicastog slaka kaj sadrzi lsa, i sl. Nitko se nije obazirao na carini… ako thc test ne poljubicasti - vozi.

0 0 hvala 0
15 godina
Abraksas kaže...

Iz mog iskustva i iskustva puno bliskih ljudi, psihodelici nisu nikoga preobrazili. Tijekom djelovanja, svi postajemo drugačiji, svakog pere na neki način, percepcija se mijenja, misli idu na sto strana i savršene su, sve ti je zanimljivo, osjećaš se ko mala beba. Da se razumijemo iskustvo je predivno i svakom bi zaželio da to doživi. Međutim, bit ćeš pod dojmom koji dan/tjedan, ali uskoro se vraćaš u svakodnevnicu i starog sebe. S druge strane znam ljude koji su prošvikali od uporabe, prijatelj mi je na psihijatriji završio od trave. Tako da ne znam, ne bih samo tako zastupao psihodelike u svrhu liječenja jer nije baš crno-bijelo. Pomoći može, ali da će napraviti ne znam kakve značajne preobrazbe, po meni neće. Nekako više vidim te stavove o liječenju psihodelicima od ljudi koji nisu imali puno doticaja pa im to predstavlja neki jednostavni čarobni lijek koji korporacije kriju. Doduše, za farmaciju se apsolutno slažem s tobom.

P.S. Mislim da netko tko eksperimentira s DMT-om i Ayom nije osoba sklona nacionalizmu, rasizmu i šovinizmu, odnosno ako je od -izama izliječen, mislim da je sama motivacija uzimanja teških psihodelika dokaz izlječenja koje je nastupilo prije uzimanja.

5 godina
Gospon Keops ! Slažem se s Vama. Ja sam samo pokušao jezgrovito iznijeti ideju. Da sam ju išao razrađivati bilo bi sličnije ovome što govorite.
Na kraju krajeva dođe na ono "pomozi si sam, pa če ti i Bog pomoći" 😃
18 mjeseci
Iako je autor naveo da ne djeluje na svakog isto , da jw svaki mozak različit radi svoje plastičnosti, i još x faktora , radi toga je teško sve to staviti u neku statistiku, da nw kažemo nemoguće .
Evo malo ne traženog pametovanja, samo alkohol za primjer , nekoga uveseli, nekoga opusti a netko zamrači pa ako ne dobije batina u "provodu" onda budaletna istuče ženu da se izgušta.

Nijesam stručLJak i nisam probavao ništa osim travurine, no to je meni sve šit svjetski , malo me omami i budem pospan pa sam prestao već sa 18, isto i alkohol omami me i odsječe mi noge te onda, muka i parti gotov... bezveze i još činjenica da mi je upropašćen idući dan.
Dok netko drugi uživa i svjetski se opusti.

Ove jače tvari za "opušćanje" usudio bih se reći pametnom ne trebaju , imamo snove koji su tako glupi da se ćovijek zapita. Ali ako netko psihički osjeća nestabilnost bez toga sretno!
Kako su ono Monty Python zaključili u svom filmu Smisao života, ... 🖖
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2026 12:15 (Sirotanovic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine

Sve što je naveo stoji. On je ipak liječnik i ne upušta se u špekulacije.

Spominje pretpostavke i mišljenja, ali točno ih tako i naznači.

Ne mora to doživjeti da bi sa stručne strane obradio.
Ja zato jesam. Sve to. Iako dosta znam o ovoj temi, opet sam ponešto naučio.

1 0 hvala 0
4 godine

O LSD i liječenju alkoholizma

Inače, odličan članak, lijepo, neupadljivo vrhunski strukturiran.

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2026 11:23 (Zaporožac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imao sam frenda, kanta za smeće, sve je trpao u sebe. Koktele hepova i brzine, bonbona i akinetona, datura i lexaurina, xanaxa valiuma i čeg god se mogao dohvatiti, pikantnih alkoholnih koktela svega kaj mu je netko utočio u čašu ali nikad nije htio uzeti trip "jer ti se to igra s mozgom". 

Evo ga danas, 40g bez dana radnog staža, stara mu skuplja boce po noći da mu skemija 5g speeda jednom mjesečno kad izađe van. Kad se sretnemo onda mi priča dal se sjećam kak smo se znali izbit sa 16 na partiju. 

LSD bi svatko trebao probati barem jednom. Nakon 25. naravno. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
7 godina

Kad u superkomplicirani biomehanički sustav od 86 milijardi neurona koji su povezani s bljeskovima/valovima elektrokemijskih reakcija, i čiji nacrti su nastajali kroz stotine miliona godina, iznenada ubaciš neku psihotropnu tvar/spoj, legalnu ili nelegalnu, čini mi se da ne možemo očekivati da će sve ispasti baš kako smo željeli.
Ono, kao kad ideš u divlji ribnjak pecati soma kapitalca, pa ubaciš par štapina dinamita unutra...

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

2 0 hvala 0
18 mjeseci
Al Crane kaže...

i čiji nacrti su nastajali kroz stotine miliona godina

Kad kažeš nacrti zvuči kao dizajn

7 godina
Novice kaže...
Al Crane kaže...

i čiji nacrti su nastajali kroz stotine miliona godina

Kad kažeš nacrti zvuči kao dizajn

Nacrti, slikovito rečeno... genetski zapisi koji su se prenosili (ili ne) kroz metodu pokušaja. Evo imamo tako u našem genetskom kodu i "nacrte" za biokemijsku građu mozga koje su nam nekad davno predali neki virusi.
https://thehill.com/policy/equilibrium-sustainability/4468613-cell-ancient-virus-brain-complexity/

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice