List masline – lijek protiv raka

poruka: 13
|
čitano: 8.811
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "List masline – lijek protiv raka".
16 godina

Živjeli! ☕️

1 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran

Za maslinovo lišće, ovako piše u jednoj od mojih ljekaruša: čaj od osušenih ili svježih listova snizuje krvni tlak. U narodnoj medicini čaj se koristi i za snižavanje razine krvnog šećera (antidiabetik). Alkoholna iscrpina od listova ubranih tijekom zime (tada je koncentracija oleuropeina najviša) u životinjskim pokusima snizuje krvni šećer. Kliničkih potvrda zasad još nema. 

Po drugim ljekarušama, ima još raznih informacija glede lišća i ulja, ali neda mi se sad to sve prepisivat. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2025 10:59 (Napon).

1 0 hvala 0
17 godina

Zanimljivo. Imam u planu posaditi masline, baš jučer sam gledao koje sorte bi bile najbolje za Slavoniju..

Amenoum

1 0 hvala 0
4 godine
Re: List masline – lijek protiv raka
Poštovani gospodine Raos, cijenim vas i vašeg brata i uvijek mi je bilo drago čuti i čitati vas.
Imam jedno pitanje ako ulovite koju minutu. Naime, pročitao sam o nekom Nijemcu koji je bez da je itko išta posumnjao pobio više ljudi tako što ih je otrovao malim količinama nekih teških metala. Također sam na nekom duboko zakopanom youtube komentaru pročitao da se netko hvali kako nepoželjnu kolegicu već dugo vremena truje, da se ova razbolila a nitko nema pojma o čem se radi.

Od tad imam (i?)racionalni strah od te male mogućnosti da netko u lancu proizvodnje hrane iz obijesti napravi tako nešto.

Jeste li ikada pisali o tome, rade li se ikakve grupne analize proizvoda (ono kao sa krvi gdje se pomiješa veća količina) na teške metale? Isplati li se privatno provjeravati krvu sliku tako detaljno? Kako bi čovjek tako nešto uopće dokazao osim ako od svakog kupljenog proizvoda iz npr pekare ne ostavlja komadić za potencijalnu buduću analizu? 😄

Znam da ovo zvuči dosta paranoično 😄

0 0 hvala 0
17 godina
Moja najdraža je "od dole" i iz ljubavi prema njoj toleriram to što dobijam maslinovo ulje na tanjuru poliveno preko svega.
Ali, veliki sam ljubitelj čaja i sad sam znatiželjan probati ovdje opisani napitak.

0 0 hvala 0
17 godina
...a mi svake godine režemo masline i bacamo te grane i lišće.
S druge strane, kad nakon sveg tog posla kažem nekome "e sad treba i skupit grane i lišće za čaj" bojim se da ću bit prognan iz maslinika.

3 0 hvala 0
17 godina
Ne znam koje bi rasle u Slavoniji, ali pogledaj sta sade po Imotskom i Hercegovini. Pretpostavljam da bi iste preživile i zimu u Slavoniji.
Samo ih nemoj posadit u neko plodno tlo, da ne dožive kulturološki šok 😂
16 godina

"ljutitelj čaja" 

3 0 hvala 0
14 mjeseci
A zar može maslina rasti u Slavoniji 🤔
Ma da sad već smokve rastu bez problema što prije par godina nije bilo moguće. Tako da i ja bih posadio maslinu (i pio čaj), jako lijepo drvo. Kad već ne uspijevaju šljive, breskve i kruške.

Zna li tko razlog zašto bug ove godine ne piše o globalnom zatopljenju? Dok prošle godine je bilo članaka o najtoplijim mjesecima. Zar je moguće da je ova godina bila nešto umjerenija.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
5 mjeseci
protjeran
Ribnjak2048 kaže...
Imam jedno pitanje..

Pitanje ti je na mjestu. Jedi dovoljnu količinu određenih minerala; oni se, protiv teških metala, natječu za apsorpciju u tijelu, odnosno izbijaju teške metale iz tijela. - minerals against heavy metals

Povremeni post isto dobro dođe. 

Osim toga, ne uzimaj hranu i piće od stranaca, makar izgledalo tvornički zapečačeno. Svakim danom, moral sve više opada, i posljedično tome - zlo raste. Zadnjih godina, ljudski integritet je na najnižim granama, stoga se ne valja previše opustit. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2025 8:44 (Napon).

0 0 hvala 1
14 godina
Sirotanovic kaže...
Ma da sad već smokve rastu bez problema što prije par godina nije bilo moguće. Tako da i ja bih posadio maslinu (i pio čaj), jako lijepo drvo. Kad već ne uspijevaju šljive, breskve i kruške.

Zna li tko razlog zašto bug ove godine ne piše o globalnom zatopljenju? Dok prošle godine je bilo članaka o najtoplijim mjesecima. Zar je moguće da je ova godina bila nešto umjerenija.

Moji susjedi imaju već 5-6 godina dva stabalca banane u dvorištu... Ne daju plodove ali svakog proljeća se oporave i imaju listove...

Nisam ja ništa prčko.
17 godina
Spiridon kaže...
Sirotanovic kaže...

Moji susjedi imaju već 5-6 godina dva stabalca banane u dvorištu... Ne daju plodove ali svakog proljeća se oporave i imaju listove...

Smokve u Slavoniji postoje već duže vrijeme. Imam jednu koja ima barem 20 godina. Može i maslina, samo treba odabrati prave sorte. Što se tiče banane, teško je dobiti plodove jer, iako su zime blaže, temperature znaju biti preniske za bananu. Ali zato indijanska banana (pawpaw) može uspijevati bez problema.

Amenoum
10 godina

Da odgovorim čitatelju pod šifrom Ribnjak 2048. Da provjerite svoje opterećenje teškim metalima dobro bi Vam došlo, ako zbog ničeg drugog a ono da se oslobodite straha. Te analize rade mnogi u Hrvatskoj, pa bi u tom smislu bilo najbolje da se posavjetujete sa svojim liječnikom obiteljske medicine. Obično se analizira krv i kosa, analiza krvi daje trenutno stanje, a analiza kose opterećenja na dulji rok, naime koliko je stara vlas. Postoje uređaji koji odjedom mogu analizirati sve metale, pa se možete time dodatno osloboditi strana. Jedan se takav uređaj nalazi u zagrebačkom Insitutu za medicinska istraživanja i medicinu rada (IMI), pa je najbolje da se tamo raspitate kolko su Vam oni to voljni učiniti. Naročito opasni mogu biti olovo, živa i arsen. Više Vam ne mogu pomoći, jedino za utjehu: akutna trovanja se lako propoznaju, kronična malo teže. 

1 0 hvala 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice