Limuzina Geely Emgrand i-HEV troši samo 2,22 l/100

poruka: 15
|
čitano: 7.276
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Limuzina Geely Emgrand i-HEV troši samo 2,22 l/100".
15 godina

Jedva čekam da kinezi preuzmu priču, dosta je više njemaca i francuza sa zaostalim 1.2 motorima po cijenama 40.000€.

7 6 hvala 1
17 godina
Re: Limuzina Geely Emgrand i-HEV troši samo 2,22 l
maxus182 kaže...

Jedva čekam da kinezi preuzmu priču, dosta je više njemaca i francuza sa zaostalim 1.2 motorima po cijenama 40.000€.

Downsizing motora je posljedica EU regulativa. Aa kaj mislite da će se dogoditi kad kinezi preuzmu? Pa i oni će početi dizati cijene jednom kada postanu dominantni... kratkoročno tebi sada super, dugoročno naj...li smo

18 godina
ks39478 kaže...
maxus182 kaže...

Downsizing motora je posljedica EU regulativa. Aa kaj mislite da će se dogoditi kad kinezi preuzmu? Pa i oni će početi dizati cijene jednom kada postanu dominantni... kratkoročno tebi sada super, dugoročno naj...li smo

Konkurencija je uvijek dobra, ali ova situacija je jako zanimljiva. S jedne strane Kinezi jako podcjenjuju svoje aute u nadi da će brzom ekspanzijom doseći brzi globalni reach i dominaciju na tržištu. Tome u prilogu idu i dosta jake porezne olakšice od njihove vlade i gomilanje dugova. S druge strane Njemci su zbog rastućih troškova proizvodnje i manjka inovacija prisiljeni dizati cijene, a u kombinaciji sa slabijom prodajom im prijeti krah. Pitanje je koja će se strana prije ispuhati i popustiti. 

15 godina

Svi se jako brinu oko njemaca, a njemce boli tuki za vas :-) Pogledajte si Beijing auto show 2026 - stotine i stotine novih modela, njemci su bitku izgubili.

12 godina
Bichanich kaže...

Konkurencija je uvijek dobra, ali ova situacija je jako zanimljiva. S jedne strane Kinezi jako podcjenjuju svoje aute u nadi da će brzom ekspanzijom doseći brzi globalni reach i dominaciju na tržištu. Tome u prilogu idu i dosta jake porezne olakšice od njihove vlade i gomilanje dugova. S druge strane Njemci su zbog rastućih troškova proizvodnje i manjka inovacija prisiljeni dizati cijene, a u kombinaciji sa slabijom prodajom im prijeti krah. Pitanje je koja će se strana prije ispuhati i popustiti. 

Zdrava konkurencija, da. Kinezi nisu zdrava konkurencija, nego nelojalna i varaju. Preplavili bi nas automobilima, a nula ulaganja u servisne mreže, djelove itd. Slično kao što Xiaomi i ostali radili, a danas imaju istu cijenu kao i svi drugi. Isto će se dogoditi s automobilima (već se događa). A servisa nigdje. Djelova još manje. Zar će ljudi slati aute u Kinu na popravak aliexpressom 😂

maxus182 kaže...

Svi se jako brinu oko njemaca, a njemce boli tuki za vas :-) Pogledajte si Beijing auto show 2026 - stotine i stotine novih modela, njemci su bitku izgubili.

E sad, da ti razumiješ dobavne lance, što su to kooperanti i sllično, znao bi da to nije samo propadanje njemačkog prooizvođača, nego i tisuće malih i srednjih tvrtki koje rade za njih, koji ima rade djelove, komponente itd. Dok shvatiš da je u pitanju milijuni radnih mjesta, uključujući tisuće u hrvatskoj, možda bi se zapitao dva puta prije nego slijepo navijaš za zemlju u kojoj ti partija ništa drugo ne želi nego da propadneš, pa čak po mogućnosti da krepaš u procesu. 

Ali da bi to znao treba imati par sivih stanica i malo više godina.

Nadglednik dina
15 godina
Ma naravno, ti si super inteligentan i nadmočan, pravi njemački dečko. Šta onda ne navijaš za rvacku autoindustriju kada si tako inteligentan?

Ovakvih izroda je i njemcima dosta.
14 godina

EU regulative ubijaju auto industriju u evropi. Sa Euro 7 normom cijene auta ce ici jos gore za 4-5k eura. Tako da ce auta jos vise postati skuplja. 

Osim ovih EU regulativa, sam kvalitet novih auta je baš loš. Gledam novaj novi Audi a5, rekao bih da moja Insignija iz 2015te ima kvalitetniji interijer uradjen od te A petice. Štedili su maksimalno na tom autu. A inace mi se svidja eksterijer. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

4 0 hvala 0
5 godina
Indestructible kaže...

EU regulative ubijaju auto industriju u evropi. Sa Euro 7 normom cijene auta ce ici jos gore za 4-5k eura. Tako da ce auta jos vise postati skuplja. 

Osim ovih EU regulativa, sam kvalitet novih auta je baš loš. Gledam novaj novi Audi a5, rekao bih da moja Insignija iz 2015te ima kvalitetniji interijer uradjen od te A petice. Štedili su maksimalno na tom autu. A inace mi se svidja eksterijer. 

Moj Passat star 18g. je u apsolutno svakoj stavci 2x bolji od najnovije Kie koju smo kupili, znaci nije usporedivo uopce, od podizanja stakala, plastike, materijala, papučica, sjedala, rucne, volana, dakle apsolutno svaka stavka je na vw bolja, auto star jebenih 18 godina, to su ta nova vozila, da bi uzeo bolji auto u barem pola stvari vjerovatno bi morao iskesirati 50+k€
Gadi mi se svaki novi auto i gade mi se kinezi no nevidim na koju foru da se kvaliteta vrati osim ako netko ne pikne Eu trziste, to su nazalost jedino kinezi, ali dok se to desi cijene i tih kineza ce otici jos gore

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2026 21:00 (Boris grozni).
10 mjeseci
maxus182 kaže...

A sta ce ti bolje od 1.2 motora? Pa ceste su toliko pune da je i 1.2 prebrz, nemas se gdje voziti kao nekad. Nekad sam svoju igracku od puno konja mogao imati na WOT 70% vremena, sada to mozda mogu 5% vremena jer je sve puno auta kamiona, kamioncica,, bicikala, pjesaka, migranata, domacih zivotinja. Kolicina zivota na i oko ceste je u zadnjih x godina toliko povecana te se i dalje povecavam da brzi i brzi auti gube smisao, osim ako se ides voziti u gluho doba kada je sve prazno ili je auto kompenzacija za nesto drugo i zapravo niti ne koristis snagu motora koju mozda ima.  

10 mjeseci
maxus182 kaže...

Je zato obilno pune EU proracun da bi se mi i jose neki mogli igrati blakanskog ekonomskog tigra. Ne znam kaj bi tebi bilo ok da jos naprave? Mozda da na na svaki kupljeni svabski auto daju besplatno gorivo, dozivotno, plus svabica po izboru i potrebi, paradno da budem rodno korektan, mozda bi ti rajse svabu.  Zvucis frustrirano.

15 godina

Tipično balkansko razmišljanje, ako ti voziš golfa 2 onda moram i ja? Get a life luzeru.

15 godina
Boris grozni kaže...
Indestructible kaže...

Moj Passat star 18g. je u apsolutno svakoj stavci 2x bolji od najnovije Kie koju smo kupili, znaci nije usporedivo uopce, od podizanja stakala, plastike, materijala, papučica, sjedala, rucne, volana, dakle apsolutno svaka stavka je na vw bolja, auto star jebenih 18 godina, to su ta nova vozila, da bi uzeo bolji auto u barem pola stvari vjerovatno bi morao iskesirati 50+k€
Gadi mi se svaki novi auto i gade mi se kinezi no nevidim na koju foru da se kvaliteta vrati osim ako netko ne pikne Eu trziste, to su nazalost jedino kinezi, ali dok se to desi cijene i tih kineza ce otici jos gore

A zašt ste ju onda kupili :D. Svoje mišljenje pokažeš tak da im ne iskeširaš 40000

7 mjeseci
ks39478 kaže...
maxus182 kaže...

Pa vjerujem da će imati tada premium segment i ovo što trenutno gledam, nekako sumnjam da će njihova inačica pola startati sa 25k+.

5 godina
Hazar kaže...
Boris grozni kaže...
Indestructible kaže...

A zašt ste ju onda kupili :D. Svoje mišljenje pokažeš tak da im ne iskeširaš 40000

Prijatelju to je ženin auto a htjela je crveni, ja to nebi kupio nikada 

18 mjeseci
Boris kolega smije li se znati koji je to model KIA?

Ne znam koliko je precizna usporedba i dali je ista klasa auta.

Prije dvadeset pet godina vozio sam Citroën iste klase kao i sada već pet godina KIA ,
razlika je nebo i zemlja , ono je bio faking komad plastike, bučan , neudoban, isto se sjećam starog golfa pa to je zeru bolje od Xsare no ovaj CEED što vozim je predivno , udobno , mekana plastika i jako, jako malo tvrde plastike.

No slažem se s tobom što veće klase starih automobila su bile luksuznije interijerom ... kad se sjetim starih Mercedesa ili Audi. Dok noviji su nekako postali kao srednja klasa.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice