Lijek protiv opijanja iz istočnjačkog začina

poruka: 14
|
čitano: 10.674
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lijek protiv opijanja iz istočnjačkog začina".
16 godina
neaktivan

postoji bolji lijek a ima ga svatko: apstinencija. ili samokontrola i poznavanje vlastite mjere (i zakonskih propisa, za šofere). s osme strane, narod mahom i pije baš zbog opijanja: neki od tuge, neko od veselja, a neki od rana jutra. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
11 1 hvala 0
8 godina

E, pa zato što alkohol ubija kvaščeve gljivice, pa kad mu udio naraste iznad 13 %, fermentacija prestaje.

Nije li taj udio alkohola koji ubija gljivice 16%?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Lijek protiv opijanja iz istočnjačkog začina

Govoriš o kondomima ili alkoholu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2024 10:55 (Yuda).
9 godina

Kolika je koncentracija alkohola potrebna da ubije kvaščeve gljivice? To očito ovisi o mnogo faktora, a i pitanje je što znači "ubiti" gljivicu. No,eto, najveća koncentracija alkokohola u vinu je 18 %. 

0 0 hvala 1
11 godina
Piti bez opijanja? Whats the point?

2 0 hvala 0
9 godina

Pravi ljubitelj vina pije vino zato što uživa u njegovom okusu, posebice u kombinaciji s hranom, a ne zato da bude pijan. Evo, ja pijem vino od kad znam za sebe i nikad nisam imao problem s alkoholom. Jedino mi se znalo dogoditi da bih poslije dobrog ručka malo više popio, pa mi se to osvetilo. Nimalo ugodan osjećaj! To je inače zdrav odnos prema piću, koji se njeguje u južnim krajevima. Nikad nisam pio zato da se opijem. 

8 0 hvala 1
15 godina

Upravo tako, nikad mi nije bila jasna ta potreba da izađeš van i usvinjiš se...

tzv. binge drinking ?!?! Nije vam čudno da svi ti novokomponovani izrazi za kvazi-socijalno uvjetovano ponašanje (a zapravo asocijalno) dolaze s stanovitog otoka na SZ Evrope ?

Naravno ako je neka fešta, sigurno ću popiti više, ali to je zatvoreni krug, ni tamo ne idem se naroljati, ali ako tako padne grah....

Ju je je? Je ju je!
10 godina
Napola pijan je bacen novac.
5 godina

Pit a da se ne napijes. Pa cojce to ko ona stara dobra, da se bi jebat a da ne primis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

jako zanimljiv clanak. 

Da sam bar znao ranije da su japanci manje tolerentniji na alkohol :).

Hvala na  clancima koji zaista populariziraju znanost a ne provode  teror i strah.

2 0 hvala 0
8 godina
Ako uspiju nesto od toga napraviti

Moglo bi biti popularno kod policije. Policija nađe pijanca i da mu tablete za triježnenje i nakon toga mu naplate kaznu i tu tabletu.

Bez potrebe da ga voze u policijsku postaju na triježnjenje a pritom zaprljaju auto i ćeliju. pijanci obično znaju biti i mokri od pišaline ili šta već.

------

Da komentiram bolje. ja neznam zašto bi netko to uzimao jer neki vole osječaj opijenosti.
Ne da se napiješ i budeš vidlivo alkoholiziran ceć ono umjerena opijenoat koja opušta osobu da budu više pričlivi, da manje misle na negativno .

1 0 hvala 0
6 godina
Prije su unas ljudovi protiv mamurluka koristili rasol od kiselog kupusa no ne znam koliko pomaže 😅

A teško je u tim mučnim satima, kad pređeš onu granicu tolerancije alkohola , gdje svaki put govoriš sam sebi "neću više nikad 🤢"... no zanima me nešto:

od kad sam prešao tridesete i sazrio jel, i hobi mi je intenzivan kardio. I sad svaku kap alkohola osjetim u organizmu. Kako sam fizički utreniran srčani puls u mirovanju mi je 45, kad manje treniram 47 a ponekad kad dobro odmorim u snu padne na 44 otkucaja u minuti. Kad popijem i malo alkohola ne mogu zaspati navečer, srce brže lupa i razbudi me umno alkohol. Čudan osjećaj kao da sam popio energetski napitak.
A kad baš pretjeram s alkoholom em što jedva zaspim em se probudim prije zore sav u kurzu i taj dan mi je upropašten, zato što nisam nizašto. Pijem vino- bevandu ili pelinkovac i vodu.

S toga ne razumijem ljude kojima ne smeta, dali zaista ne osjete taj "otrov", kako spavaju, kako funkcioniraju, gdje je tu gušt, volim i ja dobro vino ali?

0 1 hvala 0
8 godina
ajimerej kaže...
1) Prije su unas ljudovi protiv mamurluka koristili rasol od kiselog kupusa no ne znam koliko pomaže 😅

2) A teško je u tim mučnim satima, kad pređeš onu granicu tolerancije alkohola , gdje svaki put govoriš sam sebi "neću više nikad 🤢"... no zanima me nešto:

3) od kad sam prešao tridesete i sazrio jel, i hobi mi je intenzivan kardio. I sad svaku kap alkohola osjetim u organizmu. Kako sam fizički utreniran srčani puls u mirovanju mi je 45, kad manje treniram 47 a ponekad kad dobro odmorim u snu padne na 44 otkucaja u minuti. 4) Kad popijem i malo alkohola ne mogu zaspati navečer, srce brže lupa i razbudi me umno alkohol. Čudan osjećaj kao da sam popio energetski napitak.
5) A kad baš pretjeram s alkoholom em što jedva zaspim em se probudim prije zore sav u kurzu i taj dan mi je upropašten, zato što nisam nizašto. Pijem vino- bevandu ili pelinkovac i vodu.

6) S toga ne razumijem ljude kojima ne smeta, dali zaista ne osjete taj "otrov", kako spavaju, kako funkcioniraju, gdje je tu gušt, volim i ja dobro vino ali?

1) ni malo ne pomaže, jedino kaj pomaže je stalno piti vodu dok piješ alkohol, većina štetnih posljedica ti je od "dehidracije" (naravno, tu ne računam oštećenja mozga, za to mi je već kasno )

2) najteže...

3) ista kondicija, ali ne osjetim svaku kap, odnosno da, ali to ti sve ovisi, npr. kosiš vani travu i rokneš jednu pivu i ne znaš di si kad se vratiš kosit, a da nisi stajao i popio s nogu ne bi ni skužio da si popil. Postoji valjda znanstveno objašnjenje.

4) to je isto kao i pod 3, ovisi o situaciji.

5) očito moraš piti i pelinkovac i bevandu, a ne samo jedno   (i obavezno čim više vode)

Šalim se, to ti je zapravo ok, znači da nisi kronični alkos 

6) baždareni su. Nadaj se da nikad ne budeš kao oni. Nema tu gušta, nego ovisnost organizma.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
4 godine

hah alkohol dihodrogenaza
po nekim starijim istraživanjima ženama se količina alkohol dihodrogenaze smanjuje u organizmu duljim 'treniranjem' dok se muškarcima povećava 
također ima je najviše u srcu (po tim starijim studijama)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice