Koliko će vas što koštati? Novi domaći besplatni p

poruka: 11
|
čitano: 2.147
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko će vas što koštati? Novi domaći besplatni p".
15 godina

Uvoz auta definitivno krivo računa.
Za izračun godišnjih troškova auta me traži da popunim 43 polja :-) - pa mogo sam si sam to izračunat....

Koliko me koštalo? Ovaj AI slop će nas sve koštat, sada kada svatko misli da je "developer".

A Bug je odlučio promovirat baš takve.

8 0 hvala 0
18 godina

Prije će se rješiti svi nerješeni matematički problem nego će itko na planeti napraviti kalkulator građevinskih radova. Osim ako Knauf ne napravi webshop, sad možeš sjedit sa prodavačem u Bauhausu cijeli tjedan pa nećeš dobiti približnu procjenu :D

Uređujem dio kuće. 

Knauf sustavi su valjda najbolje dokumentirani sustavi u izgradnji. Imaju i svoj kalkulator materijala na stranici koji je točan. 

Imaju brošure doslovno za svaki sustav svoje gradnje, detaljno do ljepljive trake i najmanjeg vijka - onog 0,9 za spajanje profila. Cijena za 1000kom je oko 10-15€

Postoje 4 prodavaonice građevinskog materijala u 50km. 

1. Nemaju 0,9mm vijke za spajanje profila. "Pa koristi ove obične 25 to svi ionako koriste"

2. Ne znam - Nemaju - ne znaju kad će doći

3. Što je to? Aka, evo imamo - pokazuje mi kutijicu od 10 vijaka - pitam cijenu - kaže ovo je 4€, znači vijak ti je 40centi. - Super, meni treba 1000.

4. Daje mi vijke za Aquapanel sustav i one za vlažne prostore/kupaonice koji su 3x skuplji. 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
2 0 hvala 1
5 godina
suspendiran
Re: Koliko će vas što koštati? Novi domaći besplat
wyks kaže...

Prije će se rješiti svi nerješeni matematički problem nego će itko na planeti napraviti kalkulator građevinskih radova. Osim ako Knauf ne napravi webshop, sad možeš sjedit sa prodavačem u Bauhausu cijeli tjedan pa nećeš dobiti približnu procjenu :D

Uređujem dio kuće. 

Knauf sustavi su valjda najbolje dokumentirani sustavi u izgradnji. Imaju i svoj kalkulator materijala na stranici koji je točan. 

Imaju brošure doslovno za svaki sustav svoje gradnje, detaljno do ljepljive trake i najmanjeg vijka - onog 0,9 za spajanje profila. Cijena za 1000kom je oko 10-15€

1. Nemaju 0,9mm vijke za spajanje profila. "Pa koristi ove obične 25 to svi ionako koriste"

3. Što je to? Aka, evo imamo - pokazuje mi kutijicu od 10 vijaka - pitam cijenu - kaže ovo je 4€, znači vijak ti je 40centi. - Super, meni treba 1000.

4. Daje mi vijke za Aquapanel sustav i one za vlažne prostore/kupaonice koji su 3x skuplji. 

Evo ja znam iz prve ruke da kod nas jedna svijetska programerska firma radi vec godinama na tom modelu u više drzava, uglavnom hrpa njih je ukucavala dan i noc sve moguce varijable mogucih troskova, cilj je naravno svesti vanserijske troskove na minimum, uglavnom alat ce kostati sumanute novce kad izade...

15 godina
Boris grozni kaže...
wyks kaže...

Uređujem dio kuće. 

Evo ja znam iz prve ruke da kod nas jedna svijetska programerska firma radi vec godinama na tom modelu u više drzava, uglavnom hrpa njih je ukucavala dan i noc sve moguce varijable mogucih troskova, cilj je naravno svesti vanserijske troskove na minimum, uglavnom alat ce kostati sumanute novce kad izade...

Baš su budale, pa jedan Klod od 20€ ti to napravi za pola sata. Ne vjeruješ? Pitaj babe na placu, one su sada novi developeri.

18 godina
maxus182 kaže...

Baš su budale, pa jedan Klod od 20€ ti to napravi za pola sata. Ne vjeruješ? Pitaj babe na placu, one su sada novi developeri.

Kao i masa drugih sustava, knjgovodstveni ili one platforme za mjastore, sama izrada i funkcioniranje aplikacije je daleko najmanji problem u cijeloj priči.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Boris grozni kaže...

To nije moguće dok ti svaki dućan magično ne počne nuditi kompletni sustav gradnje (što nisam vidio nikad) i kad počnu nuditi cijenu dostave za svaki artikl - što je toliko nepredvidljiva varijabla da ti može kompletno promjeniti plan. 

Ja sam uzimao nazivno skuplje proizvode samo jer je taj dućan nudio dostavu. 

I opet, čak i da se to riješi u građevini postoje drugi problemi - skladištenje, posebne potrebe u datom trenutku ovisno o vremenu i tako to. Dosta toga ovisi i o dealovima sa proizvođačima i distributerima. Evo jedan lokalni dućan nudi skro 20% nižu cijenu Draco Lastic 120 od nekih drugih većih dućana, a nemaju samonivelijaruće mase ispod 35€ po vreći. Misterij. Dio asortimana je Knauf, dio Rigips.

Mislim super ako ćeš okvirno znati +/-10% cijene, ali na kraju je i sama cijena materijala tek dio ukupne računice.

Ako će to biti lista cijena u svakom posebnom dućanu pa ti on pronađe najjeftinije - to je jako lako za napraviti, ali ajde neka nađe i izlista kompletan sustav gradnje različitih proizvođača u istom dućanu sa cijenom dostave. To je poso.

17 godina

-evo me.. :)

- krenimo s pohvalama: .. .... ... ..(?).. ok, to je to. :)

- ostatak je par kritika, ovaj put preskačem.. nema smisla, kao ni sama ilustracija uz članak i apps koja u rasponu 2-4 nešto predviđa kao ćoravababa iz graha.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina

- ostatak je par kritika, ovaj put preskačem.. nema smisla, kao ni sama ilustracija uz članak i apps koja u rasponu 2-4 nešto predviđa kao ćoravababa iz graha.. :)

0 0 hvala 0
17 godina

-forum u turbo-modu.. tri put je tri put.. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2026 19:10 (ihush).

2 0 hvala 0
11 godina
ihush kaže...

-forum u turbo-modu.. tri put je tri put.. :)

Ne mozes ni kratke poruke napisati bez da su duge. 

17 godina

-server se zblento, neočekivano, alocirao resurse i tad ih je morao filati spacerima.. :) pouka, ili ću pisati više ili će server pasti pa zbog općeg dobra biram ono manje zlo.. :)) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice