Koliko se tehnologija u našem domu stvarno promije

poruka: 7
|
čitano: 2.015
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko se tehnologija u našem domu stvarno promije".
18 godina

Ne bi baš rekao da je čak i 20 godina neka drastična razlika, 2007/8e je 19'' Samsungov monitor - 1440x900 bio 1200kuna. Ako se pogleda po kancelarijama često se naiđe na HP/Dell/Samsung modele koji su možda 2010e, jedino što su 21''.

Pogotovo ako gledamo internet u mojoj ulici, dobili smo puna 4mbps :D. Mislim da sam uzeo ADSL 2005/6  - 4/0,5, sad mi nude 8mbps. Mislim može se reći da imam DUPLO bolji internet :D

Što se tiče ovih tehnologija, mislim da je svima isto, slika je nešto bolja, a koga zanima kako perilica radi te ima li mu frižider ChatGPT ili bluetooth je ili serviser ili ima neke čudne fetiše, ili višak slobodnog vremena i manjak bliskih ljudi. 

Dizalica topline je super baš kul urbani napredak, ali eto, košta od pola do cijele godišnje plaće prosječnog radnika pa eto, bumo videli kak bi se reklo, jednog dana kad Delboy i Rodney postanu milijunaši pa i nama daju.

A sad napravite analizu koliko se promjenilo od 2016-2026. Ako se dobro sjećam živio sam u stanu koji je imao i smart  perilicu i smart pečnicu, više buke nego rezultata. Ne fali mi ni jednog trenutka. Imao sam 27'' IPS, 40'' Smart TV i optiku na polsu, u stanu je bio 100mbps VDSL. 

Jedino što mi fali je Nokia WindowsPhone :D, ostalo je ostalo isto, ajde, gledanje švedskog natjecateljskog tima u sunčanju je nešto lijepše u većoj rezoluciji. I to je to više manje. 

Sve u svemu, mislio sam pokrenuti temu 2016-2026 - Dekada ShITa - koja bi napravila presjek svim "tehnologija koje će promjeniti svijet" a na kraju svi imamo isti tablu stakla u rukama i zurimo u glupe videe. I onaj jedan pervertit kojem je bitno da mu perilica analizira gaće da uštedi 2dl vode - taj je vjerojatno sretan. Uh i auto ima tipku za prđenje! Huraaa!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
5 0 hvala 2
18 godina
Re: Koliko se tehnologija u našem domu stvarno pro
wyks kaže...

Pogotovo ako gledamo internet u mojoj ulici, dobili smo puna 4mbps :D. Mislim da sam uzeo ADSL 2005/6  - 4/0,5, sad mi nude 8mbps. Mislim može se reći da imam DUPLO bolji internet :D

Evo došla danas ekipa totalno iznenada i šokantno iznenađujuće i provukla optiku. 

Hvala LGu i Davor , što smo nakon 20 godina dobili struju  internet bolji od ADSLa - 2006 - 20= 1986 - kad su izašli filmovi Short Circuit i Flight of the Navigator, a internet je bio pojam fikcije više nego realnosti. 

Inače plan za selo je bila 2024a, ajde malo kasne, ali 2019e se raskopala cijela ulica pa zašto kopat jednom kad možeš dvaput - HT i Mujo kad ga nakon desetljetne samice pitaju jel bi jebo Fatu jednom ili Hasu dvaput - dobra je Fata ali dvaput je dvaput.

Nego, malo mi došlo i žao ekipe, nije baš lahor i prvo sunce da se krampa bez znoja, a i kako sam mislio da ću prije doživjeti robote iz I, Robot - filma koji se odvija u 2035oj nego da stigne optika, mislio sam na jesen sam prokopat kanal jer sam mislio stavit nekakvo cvijeće, živice, papaje uz taj put, pa kad već kopam - da Mujo ne jebe dvaput.

Eto tko je reko da 20 gdoina i nema nekog napretka, samo sere taj kreten da mi je znat ko je.⇓⇓⇓⇓ 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 21:29 (wyks).
17 godina

Od mnogih životnih promjena zadnjih dvadeset godina kućanska tehnologije je najpozitivnija, zahvaljujući Kini.

Kinezi su donijeli naprednu elektroniku na razinu cijene dostupnu prosječnoj sirotinji.

Danas kupiš solidan projektor za 400-500€ i gledaš si doma 120" projekcije na zidu. 65" mini led velike svjetline o dolične slike za 700€. Kilima doma sa wifi spajanjem i udaljenom kontrolom, napališ ju prije dolaska kući sa sasvim pristojnim cijenama.

Bijela tehnika je prilično jeftina, vjerovatno i nikad lošija ali taman da ju mijenjaš svakih 5-10 godina nije neki problem ovisno o intezitetu upotrebe.

Uglavnom došli smo do nivoa kad si takve stvari često kupujemo iz hira a ne stavrne potrebe, jer nije skupa i veseli, npr. kafe ekspreso aparati i sl. led rasvjeta, video nadzori, wifi spajanje svega i svačega, meshevi....ma nema čega nema. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Od mnogih životnih promjena zadnjih dvadeset godina kućanska tehnologije je najpozitivnija, zahvaljujući Kini.

Kinezi su donijeli naprednu elektroniku na razinu cijene dostupnu prosječnoj sirotinji.

Kinezi su to vrhunski odigrali dugoročno.

Mnogo vremena su bili samo jeftina radna snaga i pustili zapadnjacima da grade tvornice tamo, a sada kad su tvornice izgrađene te kad su naučili i saznali sve i svašta proizvoditi, to rade sami, u pola cijene.

20 mjeseci
Vidiš to mene plaši trenutno , optika nam još nije došla u selo, a pravim auto prilaz i taman mi je kabel za internet ispod prilaza.
Bit će kad napravim i platim 2000 eura, dolaze i razjebati će mi asfalt.
Iskreno ne veselim se optici, dobro mi je i ovako 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
8 godina

A ja još uvijek perem veš na ruke   

Ajd' bar mi ne nestaju čarape 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

1 0 hvala 0
16 godina
Sirotanovic kaže...
Vidiš to mene plaši trenutno , optika nam još nije došla u selo, a pravim auto prilaz i taman mi je kabel za internet ispod prilaza.
Bit će kad napravim i platim 2000 eura, dolaze i razjebati će mi asfalt.
Iskreno ne veselim se optici, dobro mi je i ovako 😅

Pa stavi okiten cijev kroz koju mogu provuć optiku barem na svome dijelu prilaza!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice