Ne bi baš rekao da je čak i 20 godina neka drastična razlika, 2007/8e je 19'' Samsungov monitor - 1440x900 bio 1200kuna. Ako se pogleda po kancelarijama često se naiđe na HP/Dell/Samsung modele koji su možda 2010e, jedino što su 21''.
Pogotovo ako gledamo internet u mojoj ulici, dobili smo puna 4mbps :D. Mislim da sam uzeo ADSL 2005/6 - 4/0,5, sad mi nude 8mbps. Mislim može se reći da imam DUPLO bolji internet :D
Što se tiče ovih tehnologija, mislim da je svima isto, slika je nešto bolja, a koga zanima kako perilica radi te ima li mu frižider ChatGPT ili bluetooth je ili serviser ili ima neke čudne fetiše, ili višak slobodnog vremena i manjak bliskih ljudi.
Dizalica topline je super baš kul urbani napredak, ali eto, košta od pola do cijele godišnje plaće prosječnog radnika pa eto, bumo videli kak bi se reklo, jednog dana kad Delboy i Rodney postanu milijunaši pa i nama daju.
A sad napravite analizu koliko se promjenilo od 2016-2026. Ako se dobro sjećam živio sam u stanu koji je imao i smart perilicu i smart pečnicu, više buke nego rezultata. Ne fali mi ni jednog trenutka. Imao sam 27'' IPS, 40'' Smart TV i optiku na polsu, u stanu je bio 100mbps VDSL.
Jedino što mi fali je Nokia WindowsPhone :D, ostalo je ostalo isto, ajde, gledanje švedskog natjecateljskog tima u sunčanju je nešto lijepše u većoj rezoluciji. I to je to više manje.
Sve u svemu, mislio sam pokrenuti temu 2016-2026 - Dekada ShITa - koja bi napravila presjek svim "tehnologija koje će promjeniti svijet" a na kraju svi imamo isti tablu stakla u rukama i zurimo u glupe videe. I onaj jedan pervertit kojem je bitno da mu perilica analizira gaće da uštedi 2dl vode - taj je vjerojatno sretan. Uh i auto ima tipku za prđenje! Huraaa!

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS