Koju perilicu biste kupili ili nekome preporučili?

poruka: 406
|
čitano: 687.807
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koju perilicu biste kupili ili nekome preporučili?".
17 godina
Re: Koju perilicu biste kupili ili nekome preporuč
Tako se brzo pokvarila,o kakvom kvaru se radi ?
Za te pare nemožeš birati...barem 500€ za nešto ozbilnije kap aeg,electrolux,zanussi ..
16 godina

evo jedno iskustvo sa hisense perilicom rublja. naziv proizvoda WF3S9045BW3 kupljena u elipsu prošle godine 17.07. za 509 eura. 5 godina garancije, otišao ležaj unutar godine dana. točnije oko 11 mjeseci. s obzirom da imamo dvoje male djece u prosjeku je prala 2-3 mašine dnevno..znači odradila je oko 500 pranja okvirno u tom periodu. u početku bila super, 9kg bubanj, veliki otvor, wifi itd da ne nabrajam..jako tiha, dok u zadnjih mj dana nije postala toliko bučna da nisi mogao bit u kupaoni prilikom centrifuge. 

zahtjev za servisom predan nekad krajem 6. mj ove godine, serviseri došli po nju 09.07., rekli su 5-7 radnih dana, sada je 11ti radni dan. baš me zanima koliko će im trebati.. znam da su godišnji, ali svejedno. cca mjesec dana je prošlo od predaje zahtjeva za reklamacijom.

čovjek doslovce doma treba imati dvije veš mašine u slučaju da jedna rikne da s drugom može prati.

što reći, koju posluku porati?

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
17 godina
Ja za ovo krivim vas,kakav crni hisens....
16 godina

pitao sam na par mjesta i receno mi je da su ok perilice. u sklopu su gorenja s kojim smo imali ok iskustva. nismo previse istrazivali na moju zalost, jer kako to inace ide, kad nesto od kucanskih aparata rikne onda brzo treba uzeti novo jer se "ne moze" bez toga... 

serviser je pričao za bosch perilice da su dobre, ali one proizvedene u njemačkoj ili u poljskoj. a to košta praktički duplo ili više. na kraju ispada bolje kupiti quadro perilicu sa najosnovnijim dijelovima u intersparu za 200 eura nego ovako nesto. dok smo bili cura i decko u stanu, ta nam je perilica durala dobrih 5-6 godina. s tim da su jednom mijenjane četkice i grijač koji je otisao od kameca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 11:03 (lollik91).
17 godina

Hisens je poznat po lošim ležajevima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 11:26 (zzz).
17 godina
lollik91 kaže...

pitao sam na par mjesta i receno mi je da su ok perilice. u sklopu su gorenja s kojim smo imali ok iskustva. nismo previse istrazivali na moju zalost, jer kako to inace ide, kad nesto od kucanskih aparata rikne onda brzo treba uzeti novo jer se "ne moze" bez toga... 

serviser je pričao za bosch perilice da su dobre, ali one proizvedene u njemačkoj ili u poljskoj. a to košta praktički duplo ili više. na kraju ispada bolje kupiti quadro perilicu sa najosnovnijim dijelovima u intersparu za 200 eura nego ovako nesto. dok smo bili cura i decko u stanu, ta nam je perilica durala dobrih 5-6 godina. s tim da su jednom mijenjane četkice i grijač koji je otisao od kameca.

Bosch je u zadnje vrijeme teško smeće postao.  Imao sam njihovu perilicu serije 8, top spec., manje od godinu dana rada i  otišlo nešto na prijenosu, simptomi ne može zavrtiti bubanj, škripi nešto , struže, vidi se da motor vrti, ali  kao da prijenos zeza (nije remen u pitanju), serviser rnije bio u stanju doći 2 mjeseca !!!, Zvao sami h puno puta i prigovarao na lošu podršku s obziro mda se radi o Boschu i perilici od preko 1000€ !
Na kraju mi vratili novac. Uzeo top liniju Miele i za sad zadovoljan.
Bosch ručni mikser, ona kao najjača serija, 550 W , bla bla, u ruci kao da držim najjeftinije kinesko smeće, spor, bučan.  Imao sam  prije toga 15g star bosch mikser 350 w koji je bio osjetno jači i bolji.  
S inukcijom bosch sam zadovoljan, to su dobro odradili, isto tako i napa im je ok

7 godina
zzz kaže...
Tako se brzo pokvarila,o kakvom kvaru se radi ?
Za te pare nemožeš birati...barem 500€ za nešto ozbilnije kap aeg,electrolux,zanussi ..

Otišao je neki dio s elektronikom. Popravak 150 eura, s time što su prije tjedan dana iz Gorenja došli i promijenili neki dio i to naplatili 55 eura. Stoga smo odlučili da se ne isplati popraviti.

Svjestan sam da je petstotinjak eura neka granica oko koje se može gledati kvaliteta, no s obzirom da mi je to za majku gledam da ne potroši previše, a da je ipak služi (ako je moguće) deset godina.

Postoji li takvo nešto ili mi je jedina šansa kupiti nešto naslijepo i moliti se da ne krepa?

13 godina

Gledaj da ima garanciju 2+3 god. Inače ova LG koju imam sada je odlična, mada je još prerano dati neku ocjenu nakon 150 pranja. Dosta neovisnih servisera hvali upravo LG sa DD motorima. Tiha, skoro ništa ne trese, za sada samo pohvale za nju i malo troši el. energije. 50% manje nego perilice sa klasičnim motorima. Ova Gorenjka koju imaš je još bila Slovenska. Danas izbjegavaj na veliko Kinesko Gorenje. Možda Beko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2025 19:50 (Cobra33).

1 0 hvala 1
16 godina

Došla hisense perilica sa servisa. Provjerio sam datume. Predao sam zahtjev 10.06. za reklamacijom, jucer je tek dosla na red za popravak i danas su ju dopeljali sa servisa doma. Nakon mjesec dana poziva, slanja pozurnica i sta vec, zove majstor i kaze da su ostali bez lezaja na skladistu. A receno mi je da ce naruciti dijelove i kad dodu dijelovi da ce ju pokupiti od mene. Cekali smo 3 tjedna da je pokupe, i onda jos cca 15 radnih dana da ju servisiraju...prije tog jucerasnjeg poziva od servisera apsolutno nikakva komunikacija prema meni kao kupcu, niti da bi updejtali stranicu na kojoj se prati reklamacija... dosta lose odradeno sa strane tog servisa

ne znam da li je samo hisense zahvacen tom boljkom ležaja, ali eto. Skoro 2 mjeseca čekanja za mašinu koja je bila 11 mj stara u trenutku pojavljivanja kvara. 

Moj PC  
3 0 hvala 4
17 godina

Pozdrav, kako se lagano bliži black friday, lagano proučavam perilice rublja, koje su dobre a što izbjegavati. Mislio sam orginalno kao neki Bosch ako uleti na akciji, ali vidim da kvaliteta tu više nije kao nekad. Ciljam na neku srednju veličinu (8-10), moram još vidjeti idealne dimenzije, iako ima mjesta i za veću, ali onda ne znam jeli problem ako perem premalo odjeće.

Od tehnologije mi je bitnije da brzo opere, da malo troši energije, da nije prebučna, ne trebaju mi neki smart featuri. Sušilica mi vjerojatno ne treba, nisam ni do sad imao potrebu, centrifuga napravi svoj dio i malo se vani osuši kad nema kiše i vlage i to je to.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
markoal kaže...

Pozdrav, kako se lagano bliži black friday, lagano proučavam perilice rublja, koje su dobre a što izbjegavati. Mislio sam orginalno kao neki Bosch ako uleti na akciji, ali vidim da kvaliteta tu više nije kao nekad. Ciljam na neku srednju veličinu (8-10), moram još vidjeti idealne dimenzije, iako ima mjesta i za veću, ali onda ne znam jeli problem ako perem premalo odjeće.

Od tehnologije mi je bitnije da brzo opere, da malo troši energije, da nije prebučna, ne trebaju mi neki smart featuri. Sušilica mi vjerojatno ne treba, nisam ni do sad imao potrebu, centrifuga napravi svoj dio i malo se vani osuši kad nema kiše i vlage i to je to.

Imam bosh series 6 exclusiv i zadovoljava ovo sto trazis. Moja preporuka.....Serija exclusive ima 5 godina garancije....

12 godina
markoal kaže...

Pozdrav, kako se lagano bliži black friday, lagano proučavam perilice rublja, koje su dobre a što izbjegavati. Mislio sam orginalno kao neki Bosch ako uleti na akciji, ali vidim da kvaliteta tu više nije kao nekad...

teško je tu reći išta pametno, većina nas funkcionira na principu jel radi i jel bolja od prošle

nije baš da uzimamo i koristimo perilice na dnevnoj bazi i uspoređujemo, pa je normalno da je novija uglavnom bolja i po pitanju uštede energije, buke i samog pranja

za kvalitetu ista stvar, neko uzme bosch i koristi je pet godina, neko drugi uzme istu firmu i crkne mu odmah nakon isteka garancije i odmah imaš dva nasuprotna mišljenja

jesu li isti modeli, je li bosch počeo 'fušati' i štediti na meterijalima nakon što je ovaj prvi uzeo perilicu, jel netko imao bad luck pa ga je potrefilo da bude u onih 4-5% kojima nešto crkne dok drugima radi još godinama bez problema... sve je to bosanski lonac

ja sam bakutaneru uzeo jeftinu gorenje perilicu, prvo zato jer nije htjela potrošit puno love, drugo zato jer ima susjeda koji je serviser gorenja u mirovini

e sad, jel bolja od boscha nemam pojma, samo znam da je bolja od njezine stare perilice, em je duplo tiša, em bolje pere i troši manje struje

al koliko to znači za bilo kakvu usporedbu kad je njezina perilica koju smo zamijenili starija od 20 godina i još uvijek 'radi', to što je bučna, hrđava i povremeno trga robu, manje je njoj bilo bitno od toga da - još uvijek radi

17 godina
Cobra33 kaže...

Gledaj da ima garanciju 2+3 god. Inače ova LG koju imam sada je odlična, mada je još prerano dati neku ocjenu nakon 150 pranja. Dosta neovisnih servisera hvali upravo LG sa DD motorima. Tiha, skoro ništa ne trese, za sada samo pohvale za nju i malo troši el. energije. 50% manje nego perilice sa klasičnim motorima. Ova Gorenjka koju imaš je još bila Slovenska. Danas izbjegavaj na veliko Kinesko Gorenje. Možda Beko.

Evo ja mogu dati ocjenu za LG nakon 10 godina korištenja. Čista petica, niti jednog problema do sad. 

A cura ima Candy, neku najjeftiniju, oko 1600 kuna bila. Stara 7 godina i još radi. Jedan problem bio, grijač otišao, kamenac ga uništio, al bilo u garantnom roku pa ga zamjenili bez problema. Nazvali servis, došao majstor za koji dan i zamjenio, nije dugo bila bez perilice, tako da pohvale i za servis. 

14 godina
suspendiran
markoal kaže...

Onu sa najdužom garom, meni je Samsung perilica pocela prdit oko godine dana nakon isteka garancije. Popravak 250 eura, ali srećom radi al na drugačijim postavkama pranja pa još nismo ispopravljali ali čist sumnjam da i budemo. Uzet ćemo novu sa najdužom garom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2025 18:58 (Cryogenic).
6 godina
Cryogenic kaže...
markoal kaže...

Onu sa najdužom garom, meni je Samsung perilica pocela prdit oko godine dana nakon isteka garancije. Popravak 250 eura, ali srećom radi al na drugačijim postavkama pranja pa još nismo ispopravljali ali čist sumnjam da i budemo. Uzet ćemo novu sa najdužom garom.

Mani su i frizoider i ves masina samsung crkli u razmaku od 6 mjeseci a kupljeni zajedno....Koincidencija? .....

12 godina
markoal kaže...

za kratke programe nema bolje

https://frigo.hr/perilica-rublja-candy-rp-6106bwmr8-s-proizvod-17575/

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice