Koja je razlika između jeftinih i skupljih kabela

poruka: 80
|
čitano: 61.677
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koja je razlika između jeftinih i skupljih kabela ".
13 godina
neaktivan
Re: Koja je razlika između jeftinih i skupljih kab
hudo kaže...
BlueMax kaže...
hudo kaže...

Ne kuzim sta oces reci, naravno da je fizika iza svega. Al dali mi znamo objasniti zasto se cuje razlika u kablovima, ja cu prvi reci da neznam zasto. 

Ne čuje se. Potvrđeno tisuću puta.

Istina, ma i vise od tisucu, na Logitech zvucnicima ili nekom boomboxu. 

Ne, nego na njihovoj vlastitoj opremi :)

Ili u studiju. Slobodno izaberi.

5 godina
Opet izbjegavas kvantizaciju....
8 godina
hudo kaže...
Posmatrač kaže...

Zato sto ne cujes. samo mislis da cujes.....

Znaci prevario sam blind a/b test, i nekim cudom slucajno pogodio koji kabel svira! 

ako kabel svira nešto tu nije u redu... sry moram malo.

šalu na stranu ako stvarno imaš uši koje mogu prepoznat tako male razlike treba to iskoristit za nac posal u nekoj audio firmi za r&d jer takve uši bi im vrijedile jako puno...

17 godina
Posmatrač kaže...
Old Iggy kaže...

Pravu stvar bi dobio tek kad bi bakrene kabele napajanja zamijenio optikom. Tek tad bi se riješio svih šumova kako spada.

Jedino da ga razvuce do nuklearke ;)

Ima već HEP, oni odavno to otkrili, ali šute.

12 godina
neaktivan

10m kabela s Amazona i second hand banana plugovi i riješio sam si kablove za ukupno 11€. Probao sam i kablove koji su 15ak puta skuplji i ne mogu reći da sam primijetio ikakvu razliku. Ili ju moj sluh ne može prepoznati, ili moj hi-fi setup nije dovoljno dobar da bi takvo što radilo razliku, ili razlike jednostavno nema. Kako god bilo, drago mi je da se ne moram tome posebno posvećivati, ionako su mi zvučnici, pojačala i DACovi zanimljiviji. Takvo je moje iskustvo, a znanje (fizika) koliko god ga cijenim, ne mijenja mi percepciju zvuka, a u tom kontekstu samo mi je to bitno. Isto tako ne bih nikad Paul McGowanu (PS Audio) rekao da nema pojma i da priča gluposti za kablove i bilo bi mi naprosto nezamislivo da je u krivu u svom polju. Long story short kog boli Qrac. Netko tvrdi da čuje razlike u kablovima i podloškama za zvučnike, drugi pak tvrdi da svaki DAC i CD transport isto zvuči... pa se nađu online kao katolibani i neoliberali. 

0 1 hvala 0
9 godina
@Posmatrač, mislio sam da je jasno da je sarkazam u pitanju. Sekundarna kvantizacija 😂
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2023 16:24 (LunKraljPonoci).
16 godina
CelticFrost kaže...

10m kabela s Amazona i second hand banana plugovi i riješio sam si kablove za ukupno 11€. Probao sam i kablove koji su 15ak puta skuplji i ne mogu reći da sam primijetio ikakvu razliku. Ili ju moj sluh ne može prepoznati, ili moj hi-fi setup nije dovoljno dobar da bi takvo što radilo razliku, ili razlike jednostavno nema. Kako god bilo, drago mi je da se ne moram tome posebno posvećivati, ionako su mi zvučnici, pojačala i DACovi zanimljiviji. Takvo je moje iskustvo, a znanje (fizika) koliko god ga cijenim, ne mijenja mi percepciju zvuka, a u tom kontekstu samo mi je to bitno. Isto tako ne bih nikad Paul McGowanu (PS Audio) rekao da nema pojma i da priča gluposti za kablove i bilo bi mi naprosto nezamislivo da je u krivu u svom polju. Long story short kog boli Qrac. Netko tvrdi da čuje razlike u kablovima i podloškama za zvučnike, drugi pak tvrdi da svaki DAC i CD transport isto zvuči... pa se nađu online kao katolibani i neoliberali. 

To vam je kolega zato što slušate Celtic Frost 

Tigar Krezumica
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2023 22:25 (fromcelltohell).
14 godina
lmutak kaže...

Imam Audeze LCD 4z (5Hz - 50kHz,130dB) i svaki interkonekt koji promijenim imam drugačiji zvuk........

Samo sam podijelio svoje mišljenje u najboljoj namjeri iz osobnog iskustva,ipak je ovo mijesto za takve stvari.Vi vidite kako ćete tu informaciju najbolje iskoristiti za samoga sebe.

Srdačan pozdrav....

4 godine

Lako za kablove nedavno smo slusali razliku kad obrnes polove, neznam sto bi rekao

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
lmutak kaže...
Imam Audeze LCD 4z (5Hz - 50kHz,130dB) i svaki interkonekt koji promijenim imam drugačiji zvuk........
Samo sam podijelio svoje mišljenje u najboljoj namjeri iz osobnog iskustva,ipak je ovo mijesto za takve stvari.Vi vidite kako ćete tu informaciju najbolje iskoristiti za samoga sebe.

Srdačan pozdrav....

Pusti ih.

Kad su pročitali da se kablovi zovu adeze, odmah su pomislili da ih proizvodi HDZ pa su se nakostriješili ...

Ja to poštujem...

Inače, rijetko je na forumu sresti osobu poput tebe koja se odmah ne bi posvađala nakon kritika protiv tvojih kablova... 

合氣道 Smrt mora da je lijepa. Ležati u mekoj smeđoj zemlji, sa travkama koje se ljuljaju iznad tebe i slušati tišinu. Nemati jučer, niti sutra. Zaboraviti na vrijeme, oprostiti životu i biti na miru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2023 7:44 (Zaporožac).
17 godina
99% ljudi ima sluh u banani ili su prestari da bi culi neke frekvencije ali glavno da se cuje razlika kod kabla lol

Lijepo je da ljudi imaju hobi i da si mogu priustit skupe kable ali ja se nebi hvalil da sam dal neke ozbiljne novce za kable.
16 godina
Boris grozni kaže...

Lako za kablove nedavno smo slusali razliku kad obrnes polove, neznam sto bi rekao

Polove na čemu ?

8 godina
puste pare i godine nerviranja a na kraju nemas sta slusat nego muziku napravljenu prije 20+ godina jer je ovo novo 90% katastrofa muzika.

da ne budem off topic, gainclone sta koristim na kompu mi je spojen s svojim napajanjem starim scart kabelom, kombinirani presjek je vise nego dovoljan za 2x 20w.
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
Zaporožac kaže...
lmutak kaže...

Srdačan pozdrav....

Pusti ih.

Kad su pročitali da se kablovi zovu adeze, odmah su pomislili da ih proizvodi HDZ pa su se nakostriješili ...

Ja to poštujem...

Inače, rijetko je na forumu sresti osobu poput tebe koja se odmah ne bi posvađala nakon kritika protiv tvojih kablova... 

Slabo pratim ove teme ali me zanima je li ekipa još uvijek usvirava kabele za bolji zvuk . Mislim da sam nalazio na njuškalu oglase sa usviranim kabelom.

13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
puste pare i godine nerviranja a na kraju nemas sta slusat nego muziku napravljenu prije 20+ godina jer je ovo novo 90% katastrofa muzika.

da ne budem off topic, gainclone sta koristim na kompu mi je spojen s svojim napajanjem starim scart kabelom, kombinirani presjek je vise nego dovoljan za 2x 20w.

Nikad nije bilo više dobre glazbe nego danas. Problem je što je prije dobra glazba bila mainstream a danas od pustih sranja treba dobro kopati da bi našao nešto. Prije si dobru novu glazbu mogao čuti na radiju i vidjeti na TV-u a danas to nema šanse jer su mediji fokusirani ili na nova sranja ili baš na staru dobru glazbu. Nitko ne pušta novo a dobro. A ima toga. 

8 godina
od 10 radio stanica 9 ih pusta doslovno iste stvari, ides na jutub opet te iste stvari preporuca. naravno da nije nikad bilo vise dobre muzike jer nikad nije bilo vise muzike.
ok su mi tjedni dj podcasti za nove stvari jer koliko toliko filtriraju losije stvari i ne pustaju ove mainstream gluposti, al to je samo za neki techno u sirem smislu, a di nac rock, di nac ostalo?
17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
od 10 radio stanica 9 ih pusta doslovno iste stvari, ides na jutub opet te iste stvari preporuca. naravno da nije nikad bilo vise dobre muzike jer nikad nije bilo vise muzike.
ok su mi tjedni dj podcasti za nove stvari jer koliko toliko filtriraju losije stvari i ne pustaju ove mainstream gluposti, al to je samo za neki techno u sirem smislu, a di nac rock, di nac ostalo?

Pitanje je želiš li da ti se preporučuje putem tih platformi ili sam želiš kopati.

Ja sam u stanju stoput dnevno promijeniti stanicu, a na YT nisam nikad prihvatio neku "preporuku".

3 godine
dabar_solta_V2 kaže...
 a di nac rock, di nac ostalo?

Imam ja ekstra kolekciju s torrenta... 

合氣道 Smrt mora da je lijepa. Ležati u mekoj smeđoj zemlji, sa travkama koje se ljuljaju iznad tebe i slušati tišinu. Nemati jučer, niti sutra. Zaboraviti na vrijeme, oprostiti životu i biti na miru.
13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

Meni je tu Spotify fenomenalan. Na osnovu nekih smjernica koje uneseš kad otvoriš account i onoga što slušaš daje ti prijedloge ali nije ko Deezer ili Apple Music da je ograničen pa mi nakon slušanja Pink Floyda i King Crimsona preporuča samo takvu glazbu iz tog perioda (tipa The Doors, Jefferson Airplane, Iron Butterfly...) nego mi ubaci i puno nove glazbe za koju "on" misli da bi mi se mogla svidjeti i "on" to radi vrhunski. Otkrio mi je ogroman broj bendova za koje sigurno nikad ne bi čuo, jer oni u medijima ne postoje. 

5 godina
Nadimak_forumaša kaže...
....

Slabo pratim ove teme ali me zanima je li ekipa još uvijek usvirava kabele za bolji zvuk . Mislim da sam nalazio na njuškalu oglase sa usviranim kabelom.

Kako se to naplacuje? Po metru ili satu? ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice