Kineske marke ostvarile porast od 180%. Drže više

poruka: 30
|
čitano: 5.834
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kineske marke ostvarile porast od 180%. Drže više ".
8 godina

da je netko prije par godina rekao da će mo na cestama vižđati prdekala čudnih  marki...rekli bi jesil lud...i ne samo to sve je više dacia...kako kod domaćeg življa tako i stranskog...dacia njemačkih registracija nije iznimka nego svakodnevnica...situacija sa dostupnim znanjem...alatima i jubito...možeš u garaži napraviti sebi auto...pa zašto rumunji nebi mogli proizvesti auto...napraviti auto koje bez problema odradi 200000-300000km sad može svatko...nek praviš 20000km godišnje...to je 10 godina

kupio polovni twingo 2013 za 3000E...prije misec dana smo se rastali...u ovih 13 godina ako sam imao trošak svih kvarova i održavanja 2000E...stavljam ruku u vatru...ne računajući registraciju i osiguranje...na rastanku je imao 230000km(kupljen sa 64000km)

27.ožujka uzeo polovnu daciu sandero stepway iz 2022 sa 66000km...benzin/plin...za 10000E....gledam po oglasima ima ih ko u priči sa kilometražom od 150000 pa nadalje...znači sa svojom sam miran narednih 100000km oliti 8-10 godina...

želja...2033 na obljetnicu položene auto šlole uzeti polovni munjovoz

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Kineske marke ostvarile porast od 180%. Drže v
U roku godinu-dvije kinezi dolaze na 50%. Ne zato što su jeftini, jedostavno su bolji auti. Modeli koji u sljedećih 6 mjesci budu došli u EU otvorit će oči mnogima.

8 8 hvala 1
18 mjeseci
maxus182 kaže...
U roku godinu-dvije kinezi dolaze na 50%. Ne zato što su jeftini, jedostavno su bolji auti. Modeli koji u sljedećih 6 mjesci budu došli u EU otvorit će oči mnogima.

Bolji u kojem smislu?

16 godina

Bolji u ovom novom EV, PHEV segmentu, jbga prešišati ostale... Plus što u osnovne modele praktično imaš sve od opreme...  Morati će se EU proizvođači opasno presložiti da ih prate nažalost.

7 0 hvala 0
13 godina

Rabljeni će samo skuplji biti, pogtovo s 'analognom' unutrašnjosti.

2 0 hvala 0
10 mjeseci

Opel cisto iznenaduje. Bravo, Fronterica i Mokka hit. Korektni, dobra cijena, exploatacija nije preskupa, razgranata servisna mreza i prodaja krenula, a nedavno veli Stellantis da se bu fokusiral na FIAT. Dobra statistika.

Kinezi dobro dosli, Europcani, izvolite malo utegnuti remen i skresati salo, pa bute i Vi ponudili jednako kak i Kinezi.

3 0 hvala 0
18 godina

Za one koji razumiju njemacki jezik.

Ova dva videa objasnjavaju situaciju i pravu stvarnost u kojim problemima se nalazi auto industrija u EU. Stellantis gasi tvornice, najmanje cetiri se gase i mole Boga da ih prodaju Kinezima za desetinu cijene koliko ih je kostala izgradnja. Ford isto tako prodaje svoju tvornicu jer godinama posluju lose te se pokrivaju s novcem iz USA. Ford bude do kraja desetljeca nestao sa Evropskog kontinenta ako se ovo tak nastavi.

Fora je da svi EU / USA proizvodaci proizvode u kini u joint venture sa Kinom. Sad te firme iz Kine kupuju tvornice po EU i pod navodnicima spasavaju te tvornice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2026 7:35 (NEW_MAN).
12 godina
bus kaže...

Bolji u ovom novom EV, PHEV segmentu, jbga prešišati ostale... Plus što u osnovne modele praktično imaš sve od opreme...  Morati će se EU proizvođači opasno presložiti da ih prate nažalost.

Nisu bolji nego kao što kažeš nakrcaju opreme. Kao da jedan mercedes ne zna napraviti kvalitetan EV. Jednostavno Kinezi nakrcaju sve, ljudi svrake ko svrake, sve je sjajno pa će kupiti.

Pitanje je gdje će ljudi popravljati te kineske automobile.  Jedno je preplaviti tržište (što kinezi rade), a drugo je osigurati dugoročnu dominaciju. A tu se baš i ne trude nešto. Cijene će biti iste kao i EU automobili s vremenom (sjetimo se mobitela), mada nisu ni sad nešto daleko.

Nadglednik dina
12 godina
maxus182 kaže...

Naravno, jer pola nacije će u roku godine dvije kupiti automobil do dva. I to baš kineski, s točno nula servisnih centara. 🤡

100% će to napraviti pokraj Škode, Dacie, i ostalih. 🤡

Nadglednik dina
18 godina
maxus182 kaže...

Ne mogu imat 50% trzista jer je leasing glavni format prodaje automobila u EU i tu dominiraju EU firme, ali privatni kupci, kupci na kredit ili za gotovinu budu sigurno presli na kineske marke.

Porsche leasing (VAG) ima redovno kamatu 0,99%, isto tako Stellantis leasa za 0,99% a Kinezi peglaju 4,46%! To je ogromna ogromna razlika za auto od recimo 50k na pet godina. Tesla ima 0% na neke modele u Austriji! Nula posto! Nisam uzel Teslu jer mi Musk drag nego jer je razlika u odnosu na Smart #5 bila skoro 5k€ na pet godina i isporuka dva dana!

18 godina
Entry Point kaže...
maxus182 kaže...

Naravno, jer pola nacije će u roku godine dvije kupiti automobil do dva. I to baš kineski, s točno nula servisnih centara. 🤡

100% će to napraviti pokraj Škode, Dacie, i ostalih. 🤡

Nitko ne prodaje aute bez servisnih centara i tak dugo dok je autokuca samo u Zg sigurno ne bude netko iz Splita dosao kupiti auto, ali oni marljivo rade na sirenju mreze.

BYD u Austriji ima 45 dealera i servisa, a Stellantis ima 179. Prosle godine su prodali 7500 automobila u Austriji. To nije malo a masu ljudi ne zna za marku niti ih se moze kupiti na svakom uglu kao npr. Fiat.

BYD: Erstmals vierstellige Neuzulassungen im März und im Q1 bereits auf Platz 11 am Gesamtmarkt.

Znaci samo u trecem mjesecu su prodali 1112 vozila i dosli na 11. mjesto po prodaji u Austriji (4. mjesto po prodaji EV). Proslu godinu su zavrsili u top 35..

Po meni je BYD najruzniji brand iz Kine i radije bi sve samo ne BYD. Geely, Chery, Zeekr, Xpeng, Xiaomi, nastavi niz, svi ali svi imaju ljepse aute od BYDa i BYD biljezi rekordni pad prodaje u Kini. BYD je trenutno najveci pusionicar u Kini i jako jako se fokusiraju na izvoz da pokriju pad prodaje u vlastitoj zemlji.

7 mjeseci
My2Cents kaže...

Opel cisto iznenaduje. Bravo, Fronterica i Mokka hit. Korektni, dobra cijena, exploatacija nije preskupa, razgranata servisna mreza i prodaja krenula, a nedavno veli Stellantis da se bu fokusiral na FIAT. Dobra statistika.

Kinezi dobro dosli, Europcani, izvolite malo utegnuti remen i skresati salo, pa bute i Vi ponudili jednako kak i Kinezi.

Je i onda unutra stave 1.2 flaksericu.

6 godina

Auto pogonjen tom flaksericom u (mild) hibridnoj varijanti ima 145 konja i treba mu između 8 i 9 sekunda do 100, ovisno o konkretnom modelu. Prosječnom korisniku ne treba ništa više od toga, dapače, i to mu je previše.

3 1 hvala 1
18 godina
NEW_MAN kaže...

Po meni je BYD najruzniji brand iz Kine i radije bi sve samo ne BYD. Geely, Chery, Zeekr, Xpeng, Xiaomi, nastavi niz, svi ali svi imaju ljepse aute od BYDa i BYD biljezi rekordni pad prodaje u Kini. BYD je trenutno najveci pusionicar u Kini i jako jako se fokusiraju na izvoz da pokriju pad prodaje u vlastitoj zemlji.

Nisu još izmislili dovoljno veliki facepalm da pokrije ovu tvrdnju.

NEW_MAN kaže...

Porsche leasing (VAG) ima redovno kamatu 0,99%

Daj mi, molim te, link na ovo.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2026 17:24 (cinco44).
2 godine
Entry Point kaže...
Cijene će biti iste kao i EU automobili s vremenom (sjetimo se mobitela), mada nisu ni sad nešto daleko.

meni su EU mobiteli 

18 godina
cinco44 kaže...
NEW_MAN kaže...

Nisu još izmislili dovoljno veliki facepalm da pokrije ovu tvrdnju.

NEW_MAN kaže...

Porsche leasing (VAG) ima redovno kamatu 0,99%

Daj mi, molim te, link na ovo.

Koju to tvrdnju da je BYD ruzan ili da u Kini bas ne cvatu ruze za BYD? Sealion 7 mi je lijep izvana ali mi je interijer te linije kak su zicevi prestepani i kvake sve u formi peraje, meni je to ruzno. Svi ostali auti su meh.

Chery i Leapmotor imaju dobar rast u Kini za razliku od BYD.

BYD sold 321,123 New Energy Vehicles (NEVs) in April 2026, marking a 6.96% increase from March but a 15.51% year-on-year decline, continuing a trend of domestic sales pressure. Despite strong record-breaking overseas exports (134,542 units), passenger vehicle sales in China have faced an eight-month year-on-year decline.

Kaj se leasinga tice nema boga da bilo kaj najdem! Nigdi ni ne pise kolika je kamata. Kad smo gledali kaj da kupimo imali su 0,99% i na dnu je uvijek kod VW i Skode pisalo koliko je kamata ali sad nesto pametuju i ne pise tocno nista. Skrivaju kamate ko zmija noge. Nekad si slozil konfiguraciju i lijepo je pisalo a sad nigdi, ali nigdi ne pise! Izgleda da ni njima nije lako pa su digli kamate i skrivaju. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2026 17:53 (NEW_MAN).
12 godina
NEW_MAN kaže...

Nitko ne prodaje aute bez servisnih centara i tak dugo dok je autokuca samo u Zg sigurno ne bude netko iz Splita dosao kupiti auto, ali oni marljivo rade na sirenju mreze.

BYD u Austriji ima 45 dealera i servisa, a Stellantis ima 179. Prosle godine su prodali 7500 automobila u Austriji. To nije malo a masu ljudi ne zna za marku niti ih se moze kupiti na svakom uglu kao npr. Fiat.

BYD: Erstmals vierstellige Neuzulassungen im März und im Q1 bereits auf Platz 11 am Gesamtmarkt.

Znaci samo u trecem mjesecu su prodali 1112 vozila i dosli na 11. mjesto po prodaji u Austriji (4. mjesto po prodaji EV). Proslu godinu su zavrsili u top 35..

Pa naravno da je sve u Zg, zato i kažem. Europski proizvođači imaju servis u svakom selu praktički. I još uvijek ne znamo kakva je situacija sa djelovim u HR

Pričamo o hrvatskoj. U drugim europskim zemljama je više, ali nije idealno.

Slažem se, BYD je najružniji i ima specifični azijski dizajn. Ajd barem su originalni u tom segmentu, dok su recimo Jaecoo 7 i 9 su malo drugačiji Range Rover.

I Xiaomi mi je napet.

Nadglednik dina
18 godina

Kome je ovo najružniji kineski auto, neka slobodno presadi oči.

7 mjeseci
Globi kaže...

Auto pogonjen tom flaksericom u (mild) hibridnoj varijanti ima 145 konja i treba mu između 8 i 9 sekunda do 100, ovisno o konkretnom modelu. Prosječnom korisniku ne treba ništa više od toga, dapače, i to mu je previše.

Nije stvar u tome, nego koliko će ta mašina trajati. Ne gledam auto da glumim brze i žestoke po cesti, ali te igračke od motora traju kao djetetu pelena.

Da se nadovožem na porše lizing kada sam bio gledao cupru kamata je bila skoro 7% ako se dobro sjećam 6,66. Da je bila 0.99% vjerojatno bih sad i vozio cupru.

16 godina
Hrža kaže...

Nije stvar u tome, nego koliko će ta mašina trajati. Ne gledam auto da glumim brze i žestoke po cesti, ali te igračke od motora traju kao djetetu pelena.

Pa pouzdanost auta prosječnom kupcu nije uopće bitan kriterij pri odabiru, jer da jest, najprodavaniji bi bili japanci.

18 godina
Tako je.
Najbitnija je cijena.
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 mjeseci
Hrža kaže...

Da se nadovožem na porše lizing kada sam bio gledao cupru kamata je bila skoro 7% ako se dobro sjećam 6,66. Da je bila 0.99% vjerojatno bih sad i vozio cupru.

Globi ti je lijepo odgovorio a ti onda izvlacis rezervni mit.  Stvari su ti bolesno jednostavne, dijelim u dobroj vjeri , ne uvjeravam te.

tri, 4 ,5 ,6 ili x cilindara 1.0 do 6l svi motori rade na doslovno istom principu, svi imaju iste ili vrlo slicne sastavnice, pa sa te strane nema sta duze ili manje trajati.

Ono sto je osnov jest koliko snage po cilindru.

4 cilindras imas 33% vise cilindara u odnosu na 3 cilindrasa, kod proizvodnje snage opterescenost kao trosenje i zamor materijala idu na klipove, klipnjace, lezaje itd u odnosu na proizvedenu snagu.

Dakle moras uravniti snagu po cilindru. Ako ti 3 cilindras ima 130KS to ti je isto kao 4 cilindras od 173ks u domeni mehanicke izdrzljivosti, uprosjeceno.

Dakle koristis li motor i njegovu snagu trajnost 3 cilindrasa od 130KS, snaga ce ti biti ista kao kod 4 cilindrasa od 173KS. 173KS u 4 cilindra traju tako reci vjecno ako ih odrzavas, a problematicni limiti snage idu preko 200KS kod 4 cilindrasa tj 3 cilindra cca 150KS.

3 cilindrasi zbog manje mase pomicnih dijelova mogu raditi efikasnije u rezimu male opterecenosti i zaista rade efikasnije, dok u rezimu potrebe za velikom snagom moraju trositi jer nema snage bez goriva.

Trajnost motora od 3 cilindra nije problem, problem je sto se iste pokusavalo napraviti utlra efikasnima pa se experimentiralo sa nedovoljno dokazanim tehnologijama. To je neke 3 cilindrase stavilo na los glas. No bitno za naglasiti uz redovno odrzavanje sukladno nacinu uporabe traju kao i svi drugi motori. Ono sto svi odreda jednako muljaju jest da ne objasnjavaju korisniku kavo odrzavanje mu treba. Najgore je kada se vozis kratke relacije za svaki ICE motor, najbolje kada si na autoputu unutar ogranicenja brzine. Sto je gori radni rezim motora treba cesce mjenjati ulje i motor ce trajati jaaaako dugo, svaki.

Kod diesela EKo norme 5 ili vise, ako se vozis kratke relacije neka ti je dragi Bog na pomoci jer cesta promjena ulja nece pomoci.

18 godina
cinco44 kaže...

Kome je ovo najružniji kineski auto, neka slobodno presadi oči.

BYD ima vise od cetrdeset modela i nasao si tri koja lice na nesto te nisu BYD nego Denza i Yangwang. BYD je tema a ne premium marke pod okriljem BYDa.

BYD ima dva auta koji dobro izgledaju Seal i Sealion 7, sve ostalo su meh auti. 

Pogledaj sad ove moje fotke pa mi reci da ovo nisu ljepsi auti a krecu se u istoj kategoriji kao i BYD.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2026 8:32 (NEW_MAN).
18 godina
NEW_MAN kaže...

BYD je tema a ne premium marke pod okriljem BYDa.

Znači Zeekr može, a Denza ne? Odluči se.

12 godina
I opet dolazis na njegovo. evo recimo kolega koji je prvi posta u temi cesto spominja twingo 1 znaci auto ispod 900 kila(prvi rev ispod 800) sa 1.2 i 55-75 hp, mokka 1220 da 1315 kg na vise 130 ks, pa sad uprosjeci. Fronteru bolje ne spominjat.
Sta se stellatinsa tice da su se prije fokusirali na Fiat tj. Fire i jtd umisto Puretecha ako nista bar im reputacija ne bi bila ovakva u Europi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2026 17:48 (om-prat).
15 godina

...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Hrža kaže...
Globi kaže...

Cekaj, kazes da ne traju, losa kvaliteta... a daju garanciju vecu nego svi EU 🫣🤣🤣. U prosjeku 7g. /150k km 💪

18 mjeseci
bus kaže...
Hrža kaže...
Globi kaže...

Cekaj, kazes da ne traju, losa kvaliteta... a daju garanciju vecu nego svi EU 🫣🤣🤣. U prosjeku 7g. /150k km 💪

Duljina jamstva nema veze sa kvalitetom.

12 godina
bus kaže...

Nudit će oni svašta u procesu uništavanja europske autoindustrije, dok istovremeno glume da su uzoran član WTO-a 

Nadglednik dina
7 mjeseci
bus kaže...
Hrža kaže...
Globi kaže...

Mislim na 1.2 mašinu, ne kineze.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice