Katarina i Nikola su u par dana kreirali 30 AI age

poruka: 10
|
čitano: 3.223
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Katarina i Nikola su u par dana kreirali 30 AI age".
17 godina

Dajte najdite ljude koji neke konkretno delaju. Bez uvrede za goste jer bi se ja usro prije dolaska u studio, ali nije to to. Nismo nista u ovih 25 minuta culi i vidjeli, osim da prodaju tecajeve.

Nista nije prikazano kak radi ispod haube, nema prikazanih korisnih primjera, a filtriranje mailova se radi u spam filteru.

Ovo me podsjeca na one sheme s prodajom masazera penzicima samo za najnovije generacije u standardnom stilu self help gurua koji te uce kako biti uspjesan kao i oni, samo trebas kupiti njihovu knjigu, tecaj, savjet i bit ces kao oni. Bogat, uspjesan, s udvostrucenim prihodima, za par dana postat jednorog, spasen. Takve "knjige" i upute smo skidali s demonoida prije 20+ godina i bar ih nismo placali. Te iste stvari recikliraju u svim sferama zivota svake godine pa tako i na najnovije stvari.

Neke stvari se mijenjaju, ali tech radar nikada. :)

Linux, Arch Linux.

31 0 hvala 14
18 godina

Hvala sto si pogledao pa ja ne moram. Strah me izgubiti 25 minuta nakon ovakvog tekstualnog uvoda.

Zvuci bas tako - ne moras trcati i gladovati da skines kilograme, samo prikacis na sebe magicni masazer, lezis, odmaras, gledas TV a kilogrami se sami tope. :) 

Ali Dario je rekao, ako ne kupis Claude masazer, nema te nigdje.

15 0 hvala 2
15 godina
Re: Katarina i Nikola su u par dana kreirali 30 AI
Nemaš svog AI agenta koji ti diže prihod 100%? Onda moraš kupit naš novi tečaj!!!!

13 0 hvala 1
17 godina

-mene je privuklo ''udvostručenje prihoda-zarade'' u kratkom roku koji do sad nije .. jedino što za sad u poslovnom planu ne vidim smisao, tj postojeći prihod je nula pa mi ni udvostručenje nije nešto.. da je barem ono trmumpoistično 600-700% :) ..

-izgleda da prvo moram zarađivati, pa tek tad povećati zaradu? duplo ili više, u što kraćemo roku jer kroz 1000 godina gubi na važnosti itd.. tak da sam tečaj za quickmanagere ima smisla uz obveznu prodaju knjiga, samo ako se tih par parametara uskladi .. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
8 godina

Želim da mi AI agenti vode biznis,

moj biznis bi bio, održavanje seminara o tome kako koristiti AI agente da vode biznis.

oops.

11 0 hvala 1
17 godina

Da, nažalost jako puno ljudi koristi sada ovaj val tehnološkog booma i FOMO efekta da brzinski zarade novac sa klasičnim hookom da ćeš sa tim znanjem ti zaraditi/povečati zaradu.

Neko vrijeme su mi stalno na tiktoku iskakali ekipa koja govori kako zarađuje sa AI videima, rade svoje klonove/avatare i sl. Krenuo sam dublje istraživati i prošao neke kurseve na skoolu, potrošio nekih 100-ak € na servise da isprobam i testiram.

Ovo su neka moja zapažanja:

- Sve što se radi od videa sa hrvatskim je problematično, izgovor, lipsync, nije garancija da će video biti savršen iz prve. Ja sam konkretno radio imao cijeli snimljeni video, gdje ideja bila uljepšati govornika i izmjeniti pozadinu

- Sve košta kredite i nije jeftino. Highsfield u Plus paketu za 39$ nudi 1000 kredita i za ovaj efekt koji sam ja htio napraviti pojeo mi je nekih 50 kredita. S tim da nije odradio cijeli video već 40 sekundi (video je trajao minutu i par sekundi) što znači da bi mi jedan takav video pojeo potencijalno 80-90 kredita i to ako prompt uspije iz prve bez dodatnih korekcija. Ispalo bi da za 40 dolara mogu optimistično napraviti 10 videa. Ja trenutno na društvenim mrežama objavljujem po 4 reela dnevno, kada bi krenuo to sve raditi sa AI-em trošio bi 12k kredita mjesečno a njihov najveći paket nudi 9k kredita za 310$ 

- Uz AI, i dalje se moraju stvari manualno raditi. Recimo davinci resolve studio koristi AI za izradu captionsa (podržava i hrvatski!) i radi odlično, ali recimo da nekih 90-95% videa bude ispravno napisano, te treba sve pregledati i ispraviti nekad gramatičke, nekad interpunkcijske ili slične manje greške (zezne rod riječi i sl.)

Opet nažalost, puno današnjih 'gurua' i 'influencera' neće spominjati te detalje već samo pokazuju svoje navodne rezultate i bankovne račune, i plaše svih kako moraš čim prije to iskoristiti dok ne bude prekasno.

Ne kažem da ne postoji ekipa koja ne koristi AI ful automatizirano i ne zarađuje sa istim novce, ali mislim da oni šute jer su našli nišu gdje ih nitko ne primjećuje, pronašli su sustav koji im generira prihode i izvlače iz njega maksimalno koliko mogu. 

EDIT: ono što osobno mogu reći za svoje rezultate je da mi je AI pomogao optimizirati copy i strukturu landing page-a sa čime sam doslovno preko noći utrostručio prodaju. Ako želite i vi te rezultate kupite moj kurs!  

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2026 10:08 (Stoja).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 mjeseci

ha jbga Ante sad, ti bi sve gotovo.

Prvo, mislim da si nasjeo na AI marketing: "Cudo koje moze sve, ako ga vec debelo ne koristis kasnis".

AI je odlican, ali treba dobro zasukati rukave da bi odradio posao umjesto tebe i treba ga stalno kontrolirati. Po meni to je drugi oblik programiranja, ne moras vise znati kretenske sintakse i ovisnosti, dosta je u srz znati logiku onoga sto automatiziras, pa ako to zaist znas i poznati su ti osnovni postulati matematike, fizike, nesto podatkovne logike i srodnih prirodnih znanosti na kojima pociva gotovo sva autmatizacija, korstiti AI je pjesma. Ne ide samo od sebe.

Najveci problem je privatnost, mozes napraviti svoj lokalni, nije bas jeftino no kome treba sica u odnosu na cijenu servisa.

Mozes kupiti svoj navodno privatni komadicak internet svemira i tjesiti se kako si privatan uz cijenu. Postoji more opcija.

Kada to rijesis, samo ti jos treba poslovanje koje se dade automatizirati.

Ako tovaris sutu i lijepis plocice, AI mozes okaciti macku o rep.

Ako baratas sa morem dokumentacije gdje se kreativnost svodi na baratanje istom, i sve sto znas se dade pretvoriti u tekst te je izlaz tvoga rada text, mozes si pomoci i stvoriti vise agenata koji ce raditi po istom logickom slijedu kao i ti uz svo more izuzetaka koji uvijek postoje. Kretenske sintakse nisu potrebite.

Ako ti je posao 90% kreativan onda eventualno mozes se rijesiti repetitivnih zadaca, i to je manje vise to.

Ovi gosti u ovom dobrom video uratku imaju jednostavan posao koji se dade AI automatizirati u par dana. Sami su rekli 3 dana sam malo prckala po tome, stim da su dva bila debugiranje.

Da ti krenu pricati sta i kako rade siguran sam da bi bilo mahera koji bi sutra otvorili j.d.o.o. sa istim poslom, pa predumjevam da su htjeli malo umanjiti stetu.

Jezgra svog hypa oko AIa je da sada mozes do kosti optimalizirati tekstualne procese koji se dadu automatizirati i pustiti ih agentima.

Sve sto se bazira iskljucivo na tekstu se moze automatizirati i kompletan proces se sastoji od toga da TI opises svojim agentima kako, bez da im das opciju da misle, te da im das baze.

AIu koji je nama na usluzi, ozbiljno razmisljanje jos uvijek relativno tesko ide.

Toliko je jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2026 13:49 (My2Cents).
18 godina
My2Cents kaže...

ha jbga Ante sad, ti bi sve gotovo.

Prvo, mislim da si nasjeo na AI marketing: "Cudo koje moze sve, ako ga vec debelo ne koristis kasnis".

AI je odlican, ali treba dobro zasukati rukave da bi odradio posao umjesto tebe i treba ga stalno kontrolirati. Po meni to je drugi oblik programiranja, ne moras vise znati kretenske sintakse i ovisnosti, dosta je u srz znati logiku onoga sto automatiziras, pa ako to zaist znas i poznati su ti osnovni postulati matematike, fizike, nesto podatkovne logike i srodnih prirodnih znanosti na kojima pociva gotovo sva autmatizacija, korstiti AI je pjesma. Ne ide samo od sebe.

..

Toliko je jednostavno.

Slazem se s vecinom tvog posta, upravo htjedoh napisati - AI bi mogao biti vrlo koristan, kad ga ne bi silovali i razvlacili preko njegovih mogucnosti.

Ono cime se ne slazem je podebljano. Sintakse nisu kretenske, one postoje da bi se mogao nedvosmisleno izraziti, odnosno imati deterministican output.

Da nije tako, AI ne bi pisao kod u standardnim programskim jezicima, vec bi se kompajlirao direktno u masinski kod. Ovako ne moze, jer je dvosmislen, nedeterministican i uvijek na kraju moras zaviriti u tu sintaksu da popravis ono sto je zabrljao.

Koliko se to zaista na kraju isplati je druga tema, ali AI assisted coding umjesto cistog vibe-codinga je po meni zlatni kompromis.

16 godina
Ante kaže...

Ovo me podsjeca na one sheme s prodajom masazera penzicima samo za najnovije generacije u standardnom stilu self help gurua koji te uce kako biti uspjesan kao i oni, samo trebas kupiti njihovu knjigu, tecaj, savjet i bit ces kao oni.

Evo ovaj lik prodaje tečajeve i knjige 

18 godina

Ako su uspješni u prodaji tečajeva svaka im čast. Onome kome se ne da samom ekperimentirati naći besplatne informacije na internetu

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice