Kako bi Messi kodirao? Sigurno ne vibe coding

poruka: 5
|
čitano: 2.545
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako bi Messi kodirao? Sigurno ne vibe coding".
8 godina

YAGNI - You Aren't Gonna Need It -> Ovo je dobar princip.

"Always implement things when you actually need them, never when you just foresee that you [will] need them."

Početnici kodiraju sve što zamišljaju da bi možda nekome trebalo u budućnosti, dok old school programer ne. Na taj način old school programer može programirati 10x brže.

To sam jednom pokušao tu objasniti, i dobio 20-ak thumb downova.

6 1 hvala 0
16 godina
Re: Kako bi Messi kodirao? Sigurno ne vibe coding
Početnik kodira sve što misli da će korisnik trebati u budućnosti? Na temelju čega to početnik predviđa, svog dugogodišnjeg iskustva? Jesi ti siguran da si baš to mislio napisati?
14 godina
kipo kaže...
Početnik kodira sve što misli da će korisnik trebati u budućnosti? Na temelju čega to početnik predviđa, svog dugogodišnjeg iskustva? Jesi ti siguran da si baš to mislio napisati?

Zasto?
Pocetnik je entuzijastican i kodira sve kaj mu padne napamet da ce unutar aplikacije korisniku trebat. Programer sa dugogodisnjim iskustvom stisne 4-5 featura i ide dalje dok ga netko ne zatrazi nesto. Pocetnik predvida na temelju ideje, ovaj drugi ne.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
11 godina

Početnici pišu takve gluposti da ni feature-i koje trebaš ne rade, a ne da bi napravili nešto iz svoje glave za budućnost.  Ne znam di nađete te super uber kul napredne početnike (oksimoron).

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Hudibitek sve napisao, nemam što dodati...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice