Kako koristiti Revolut - digitalni pametni mobilni

poruka: 1.670
|
čitano: 1.001.238
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako koristiti Revolut - digitalni pametni mobilni".
11 godina

Pozz ekipa,

da netko posalje iz Njem novac u Hrv je li najjednostavnije preko Revoluta?

Da ih uplati na Revolut i posle ih podigne na bankomatu.

Nezz koje su naknade uopce kad se salje na Hrv racun,inace sam u Bih pa nezz kako to idje kad se salje unutar Eu.Uglavnom stariji ljudi moraju platit nesto kod kuce i trebaju prebacit 2-3k E.

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok ekipa,

Nije Revolut al me zanima razlika između Wise i Revolut? 

Vaša iskustva?

Zasad će mi WISE možda trebati jednokratno a mogu zadržati ako će poslužiti i u buduće i ako mislite da zaslužuje ostati :)

Hvala.

P.S. Trebam nešto uplatiti ili preko WISE-a ili Telegram Wallet-a, nekako me više vuče da to odradim preko WISE-a...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2025 17:26 (Chriss).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako koristiti Revolut - digitalni pametni mob
Pa registriraj se i za Wise i za Revolut, oba su besplatna pa te ništa ne sprječava.
Inače, prednosti Revoluta su jednokratne kartice (platiš preko interneta i ne moraš razmišljati hoće li netko nekad hakirati stranicu i doći do tvoje kartice) i mogućnost trgovanja dionicama i kripto valutama.
Dobra stvar je i što su Revolut i Wise međusobno "kompatibilni" pa možeš besplatno (do određenog iznosa) prebacivati novce s jednog na drugi.

2 0 hvala 0
2 godine

Zelim na Revolut racun poslati 5000 eura, i isti taj iznos podici u kesu preko Revolut kartice na bankomatu, zanima me koliko cu eura izgubiti u tom procesua ako netko zna otprilike?

0 0 hvala 0
13 godina
n4rd3v kaže...

Zelim na Revolut racun poslati 5000 eura, i isti taj iznos podici u kesu preko Revolut kartice na bankomatu, zanima me koliko cu eura izgubiti u tom procesua ako netko zna otprilike?

Ovisi koji paket imaš. Naknada je 2% ako izađeš iz limita koji je definiran paketom. Standarni npr. ima 230 eura bez naknade a za ostali iznos bi platio naknadu.

PSN Roman_991
2 godine
Ok, hvala, imam standardni paket
17 godina
2 godine
Ma zanima me samo ta provizija priliko podizanja love sa bankomata, ako je 2% nakon prekoracenja limita, to mi je u redu nije strasno. Sad predpostavljam da ce i banka imati tu neku proviziju ili ne?
10 godina

standard plan ti daje 230€ podizanja sa računa bez naknade nakon toga ide 2%

na plaćanja nemaš provizije.

ako ti treba Revolut upotrijebi moj invite link, dat će mi neki bpnus, i dobro bi mi došlo.

https://www.revolut.com/en-HR/referral/?referral-code=marinipv%21OCT1-25-AR-H1

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

napravio revolut karticu

kako prebacit novac sa hpb

prilikom upisa IBANA lT...........

traži i upis :

jedinstveni indetifikator____________

referenca          ______________

na računu imam bic/swift kod npr.ABCDEF55

i bic korespondentne banke npr.QWERTZUI

koji upis ide gdje

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2026 17:35 (valisaurea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
valisaurea kaže...

napravio revolut karticu

kako prebacit novac sa hpb

prilikom upisa IBANA lT...........

traži i upis :

jedinstveni indetifikator____________

referenca          ______________

na računu imam bic/swift kod npr.ABCDEF55

i bic korespondentne banke npr.QWERTZUI

koji upis ide gdje

Prebacujes preko revolut aplikacije. Ispadne ti kao da kupuješ nešto sa neke online trgovine hpb karticom. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
17 godina

ja sam kod opcije Add Money, upisao br kartice od Keks kartice...i onda prvo napunim keks i prek revoluta povučem lovu

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
14 godina
Srednji kaže...

ja sam kod opcije Add Money, upisao br kartice od Keks kartice...i onda prvo napunim keks i prek revoluta povučem lovu

probao preko app.dodati hpb pa odbijen

uplatio sa hpb na revolut

stiglo za tri sata

17 godina

Iz revoluta odeš na plus (add money).
S popisa odabereš debitnu karticu i zatim dodaš podatke o kartici kao kada kupuješ online.
Nakon toga ćete tražiti da potvrdiš plaćanje preko HPB-a: odeš na aplikaciju HPB-a, odabereš mToken, zatim upiti/odgovor i tamo upišeš podatke sa stranice koje ti je Revolut dao.
Nakon toga meni 100 € sjeda automatski, bez daljih potvrda, ali za 500 € ili više me ipak traži potvrdu.

EDIT: Konačno je Revolut opet dozvolio instalaciju na GrapheneOS.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2026 18:44 (Veliki Brat).
17 godina

hmm...meni odmah sjeda

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
16 godina
Veliki Brat kaže...

Iz revoluta odeš na plus (add money).
S popisa odabereš debitnu karticu i zatim dodaš podatke o kartici kao kada kupuješ online.
Nakon toga ćete tražiti da potvrdiš plaćanje preko HPB-a: odeš na aplikaciju HPB-a, odabereš mToken, zatim upiti/odgovor i tamo upišeš podatke sa stranice koje ti je Revolut dao.
Nakon toga meni 100 € sjeda automatski, bez daljih potvrda, ali za 500 € ili više me ipak traži potvrdu.

EDIT: Konačno je Revolut opet dozvolio instalaciju na GrapheneOS.

Dozvoljeno je instalirati Revolut na GrapheneOS barem od lipnja prošle godine (tad sam ga ja instalirao). Također, obzirom na to da se na GrapheneOS ne može plaćati beskontaktno putem Google Walleta, obavještavam svekoliko pučanstvo da beskontaktno plaćanje na GrapheneOS radi putem aplikacije Curve (ako nekome treba pomoć, neka mi se javi u PP).

17 godina

Interesantno, meni je odbijao instalaciju dulje vrijeme, tek s nedavnim ažuriranjem mi je prošla. Odnosbo kad sam tek nabavio mob se instalirala ali nije radila (zato su od mene dobili lošu ocjenu na Playstoreu), a nakon što sam ju bio maknuo više se nije uopće mogla pokrenuti instalacija (rekao bi da nije podržan OS).

Ovo za Curve, to je ova app?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imaginecurve.curve.prd

Bilježim se za upute ako nije nešto standardno (neka posebna instalacija / kemijanje).

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2026 13:46 (Veliki Brat).
16 godina

To je ta. Nema ti ništa posebno sa Curve, samo je bitno da nakon što ga instaliraš i prijaviš se u njega, na kraju dodaš u Setinzima (od anroida) Curve kao Default Wallet App. Pitaj ako zapne. Inače, potvrda na pos terminalu traje par sekundi dulje nego kad plaćaš sa google pay ili karticom, ali nije problem.

EDIT: Ako tko koristi Huawei OS, Curve nfc plaćanje vam radi i tamo, također.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2026 14:43 (Punti).
17 godina
Hvala ti!
Evo, upravo sam prošao cijeli setup i obavio sam sve potrebne korake. Ono što mi iz samo nije jasno je nešto vezano na 250 eura besplatnih mjesečno na trošenje. Mislim da to nema veze sa plaćanjem u dućanima preko bankovnih kartica, iako koristim Curve pay?
Gledam te!
16 godina

Nisam upratio ništa vezano za tih 250€ jer, otkad sam instalirao Curve, otvorio sam ga par puta (jednom da dodam kreditnu karticu, osim već dodanog Revoluta). Ali, siguran sam da nema veze s plaćanjem u dućanima preko bankovnih kartica...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice