Iran želi preuzeti kontrolu nad internetskim kabel

poruka: 56
|
čitano: 8.813
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iran želi preuzeti kontrolu nad internetskim kabel".
7 godina
Re: Iran želi preuzeti kontrolu nad internetskim k
Stric_Jura kaže...
rjakopec kaže...

Podrška Amerikancima i Američkom narodu, ponajviše zato što su svojedobno sredili Srbiju. 

ali ne zato jer ih je bolio kurac za Vukovar i Škabrnju, ali Trepča, e ta se prilika ne propušta...

Ne znam točno što je to bilo s Trepčom, ali Ameri su stukli Srbiju da ograniče ruski utjecaj na ovim prostorima - ne zato što bi im itko od nas bio posebno drag. Evo čak je i Biden tom prigodom bio zaštitnik Muslimana.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
16 godina

Wesley Clark - nakon što je bio šef NATOja je postao rudar - ćumur i olovo mu je postala zanimacija...

Ju je je? Je ju je!
4 godine
millennial kaže...
 glupa izjava. malo prouči iransku kulturu i umjetnost.

Pišem o tehnološkom napretku za svijet, a Iranci kao i Rusi su samo stručnjaci za poeziju, tjerati muškarce u baletane, (opss.. Iranci baletane vode u aztvor i siluju ih) em ti iransku kulturu.

Što imaju od te kulture za koju je zaslužan narod od prije 1000 godina. Ovi papani sad ne znaju mobitel prve generacije proizvesti.

合気道 五段
18 mjeseci
L8vac82: "No, ni ovi nisu ništa manje zli.... naime,
nedugo nakon 1979 uveli su da je dozvoljeno ženiti se s devetogodišnjakinjama, lijepo bi se uskladili s narančastim ako je "ono" istina".

Da Epsteinovi prijatelji su još gori , oni nisu ženili devetogodišnjakinje, oni su ih samo silovali , a tko zna možda kasnije kompostirali u onim bačvama solne kiseline na otoku užitaka da sakriju "dokaze" a tko zna možda ih i pojeli.

Nek više završe te ratove , pa raspasti će nam se ekonomije, inflacija, recesija, ...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
Iran želi preuzeti kontrolu nad internetskim kabel

clanak vuce malo na fejknjuz... 

1 1 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...
millennial kaže...

Pišem o tehnološkom napretku za svijet, a Iranci kao i Rusi su samo stručnjaci za poeziju, tjerati muškarce u baletane, (opss.. Iranci baletane vode u aztvor i siluju ih) em ti iransku kulturu.

Što imaju od te kulture za koju je zaslužan narod od prije 1000 godina. Ovi papani sad ne znaju mobitel prve generacije proizvesti.

a da spucamo reciprocne sankcije amerima 40 godina, sta bi oni tad napravili? 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
7 godina
Zaporožac kaže...
millennial kaže...

Pišeš gluposti.

Kao prvo, Iranci su od početka stvaranja Islamske Republike pod žestokim sankcijama Amerike&Zapada, pa čak i unatoč tome su razvili raketnu tehnologiju i dronove kojima u asimetričnom ratu uspješno pariraju najvećoj vojnoj sili i njihovom bijesnom cucku u susjedstvu.
Iranski gradovi su do ovog masivnog bombardiranja izgledali bolje od mnogih američkih:
https://www.youtube.com/@RezaandMahsaTravellers/videos
I dok Izraelci bombardiraju i demoliraju kršćanske crkve i kipove, i pljuju i prebijaju redovnice i svećenike, Iranci imaju metro stanicu s kršćanskim motivima posvećenu Djevici Mariji (a vjerojatno je i to sad izbombardirano):

A mobitel ne znamo niti mi napraviti, ovako divni, pametni i slobodni kakvi jesmo.

Rusija je jedini veliki komercijalni proizvođač HALEU i MOX goriva i Ameri i dan-danas kupuju od njih nuklearno gorivo (i neke minerale, i umjetna gnojiva) za svoje supernapredne nuklearne elektrane, a Francuzi (i donedavno Nijemci, a valjda i svi ostali s nuklearkama) im šibaju svoje potrošeno gorivo koje Rusi prerađuju (i ponešto i vrate). I Rusi vode općenito na svim poljima nuklearne industrije i tehnologije (nije da se to meni sviđa).
https://www.iaea.org/resources/member-states-side-events/80-years-of-russian-nuclear-industry-empowering-better-future

Tako da, smanji malo bezumnu mržnju i propagandu za djecu i maloumne, mogao bi onda i nešto pametno napisati.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2026 6:47 (Al Crane).
4 godine
Al Crane kaže...
Ne znam točno što je to bilo s Trepčom, ali Ameri su stukli Srbiju da ograniče ruski utjecaj na ovim prostorima - ne zato što bi im itko od nas bio posebno drag. Evo čak je i Biden tom prigodom bio zaštitnik Muslimana.

Koja Rusija, koji utjecaj preko Srbije 

Tukli su Srbiju jer su Srbijanci više dopizdili i Bogu i vragu i nema to veze samo s BiH Muslimanima, Kosovom već i s nama.

Vojna intervencija je uslijedila nakon što je vodstvo SRJ odbilo mirovni sporazum iz Rambouilleta, koji je predlagao prekid sukoba i dolazak međunarodnih snaga na Kosovo.

Pazi ti te bahatosti, oni odbili sporazum.

I sad su vama mrziteljima zapada i U.S.A krivi Ameri ?

To je samo mali dio onoga što je Srbija zaslužila nakon rasturanja Hrvatske i BiH.

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2026 10:33 (Zaporožac).
7 godina
Ukidanje embarga na oružje '94., borbenu obuku, i NATO masivne zračne napade '95. koji su gotovo zbrisali srpsku tehniku ne računaš kao intervenciju?
Do tada su Srbi držali pola Hrvatske i Bosne, i to bi tako ostalo bogzna do kad da se Ameri/NATO nisu umiješali. I opet kažem da to nije bilo zbog nas, nego da Srbi ne ostanu regionalna sila i da Rusi preko njih ne šire svoj utjecaj. I to je svakom imalo pametnom očito.

Ali tema je Iran, otišli smo predaleko.
18 godina
Al Crane kaže...
Ukidanje embarga na oružje '94., borbenu obuku, i NATO masivne zračne napade '95. koji su gotovo zbrisali srpsku tehniku ne računaš kao intervenciju?

Uklidanje embarga je došlo daleko prekasno, do tad je istok dao više - manje sve što je trebalo. Borbena obuka, "masivni zračni napadi"?

7 godina
Old Iggy kaže...
Al Crane kaže...

Uklidanje embarga je došlo daleko prekasno, do tad je istok dao više - manje sve što je trebalo. Borbena obuka, "masivni zračni napadi"?

Zeza me internet ili browser pa nikako da otvorim stranice koje želim, ali... 

Kako bi ti nazvao 100 000+ (uglavnom) borbenih letova?

"Operation Deny Flight was a North Atlantic Treaty Organization (NATO) operation that began on 12 April 1993 as the enforcement of a United Nations (UN) no-fly zone over Bosnia and Herzegovina. The United Nations and NATO later expanded the mission of the operation to include providing close air support for UN troops in Bosnia and carrying out coercive air strikes against targets in Bosnia. Twelve NATO members contributed forces to the operation and, by its end on 20 December 1995, NATO pilots had flown 100,420 sorties."
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Deny_Flight
A bombardirali su i ciljeve u Krajini... ili je recimo Udbina u BiH?

S oružjem su došli i američki savjetnici. 

"Dr. Nye izražavao je simpatije prema naporima hrvatske državne politike za oslobađanjem privremeno okupiranih hrvatskih teritorija, no istovremeno je naglašavao kako njihove obavještajne procjene govore kako je JNA prejaka da bi se bilo što moglo promijeniti na terenu, citat: “Imate naše simpatije i potporu, ali pobunjeni Srbi predvođeni JNA su presnažni.”
...
Gotovo je nepoznato da su tri američka umirovljena generala s firmom MPRI* stigli u Hrvatsku na inicijativu zajednice američkih Hrvata okupljene u to doba u udruzi ‘Croatian American Association’. Predsjednik te udruge koja je lobirala za američku pomoć Hrvatskoj, čikaški poslovni čovjek koji je preminuo prije tri godine, Mate Mihaljević u posjetu Billu Clintonu zamolio ga je da Amerika pomogne Hrvatskoj."

https://www.jutarnji.hr/globus/politika/jedan-od-glavnih-stratega-hrvatske-vojske-iz-domovinskog-rata-ovo-je-prava-istina-o-ulozi-amerikanaca-u-oluji-15610174

*https://en.wikipedia.org/wiki/Military_Professional_Resources_Inc.

Smiješno je što je Ćosić skakao s daske sam sebi u usta.

"Izvan je svake pameti da su američki umirovljeni vojnici radili na pripremi Oluje, ističe za Radio Slobodna Europa umirovljeni general Hrvatske vojske Krešimir Ćosić koji je, kao zamjenik ondašnjeg ministra obrane Gojka Šuška, krajem 1994. i osobno sudjelovao u potpisivanju ugovora o dolasku privatne američke vojne tvrtke MPRI u Hrvatsku."
...
Umirovljeni general Ćosić tvrdi da je sve to neistina da su američki časnici došli u Hrvatsku isključivo sa zadaćom da pomognu demokratskoj transformaciji hrvatske vojske i da im je bilo strogo zabranjeno obavljanje borbene obuke u Hrvatskoj."
...

„Prije svega, MPRI koji je radio neku nastavnu obuku za potrebe hrvatske vojske, ne može snositi odgovornost za bilo koju odluku ili radnje hrvatske vojske." - rekao je Nobilo"
https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvatska_oluja_vojska_mpri/2133466.html

Dakle umirovljeni(?) (sumnjam da su ih pobrali iz toplica odmarališta na Floridi) američki časnici stigli s privatnom firmom MPRI (koja je specijalizirana za vojnu/borbenu obuku regruta i rezervista) nedvojbeno su bili u Hrvatskoj od 1994. - ali "nisu" obučavali HV, nego radili "nastavnu obuku" i "pomagali demokratskoj transformaciji HV" - što to uopće znači; poučavali su vojsku demokraciji kao nekad politički komesari komunizmu? 

Majko mila , još smo i dobro prošli u Hagu, s takvom obranom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2026 19:27 (Al Crane).
18 godina
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...

Kako bi ti nazvao 100 000+ (uglavnom) borbenih letova?

...

S oružjem su došli i američki savjetnici, zapravo malo ranije nego što sam napisao (1993). Kako misliš da je Maslenica oslobođena?

Dny flight nema veze s RH. Udbina je napadnuta jer su od tamo polijetali prema BiH i raketirali Bihać. 

S kojim su to oružjem došli i koji to savjetnici? O Maslenici da ne govorim...

7 godina

Nema veze?? Da ih nisu Ameri stukli u Bosni, i krenula je Armija BiH, ne bi niti Krajina pala... kojim putem bi im išla logistika - zračnim?

Koji dio o MPRI ti nije jasan? Misliš da su nam poslali samo tri penzionirana generala, da "daju nastavnu obuku" i razgledavaju turističke znamenitosti?

S kojim oružjem? Imali smo u Oluji rumunjske AK, PAP i istočnonjemačke kacige - kao i po rovovima 1991.?? Tenkovi su od muzejskih Shermana i popločanih traktora evoluirali u T-55, T-72 i M-84?
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/pet-oruzja-koja-su-hrvatskoj-donijela-pobjedu-u-oluji-20160804

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2026 19:51 (Al Crane).
18 godina
Al Crane kaže...

Nema veze?? Da ih nisu Ameri stukli u Bosni, i krenula je Armija BiH, ne bi niti Krajina pala... kojim putem bi im išla logistika - zračnim?

Koji dio o MPRI ti nije jasan? Misliš da su nam poslali samo tri penzionirana generala, da "daju nastavnu obuku" i razgledavaju turističke znamenitosti?

S kojim oružjem? Imali smo u Oluji rumunjske AK, PAP i istočnonjemačke kacige - kao i po rovovima 1991.?? Tenkovi su od muzejskih Shermana i popločanih traktora evoluirali u T-55, T-72 i M-84?
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/pet-oruzja-koja-su-hrvatskoj-donijela-pobjedu-u-oluji-20160804

Stukli su što? Imali su maltene više šete nego Srbi.

Volim tu priču s Armijom BiH.

MPRI mi je jako poznat iz prve ruke, upoznao sam ih.

Što misliš otkud je došlo istočno oružje? Iz skladišta zapada? 

7 godina
Old Iggy kaže...
Al Crane kaže...

Dakle Ameri/NATO 100 000+ letova - i oštetili su sebe koliko i Srbe? Isto kao i sad u Iranu?

Što, Krajina je u Švicarskoj, nema veze s Bosnom?

Upoznao si MPRI 1994. dok ih "nije bilo" u Hrvatskoj, ili...? Koji je dio onda Ćosić slagao - da ih je tada bilo, ili da ih nije bilo? 

Otkud nam istočno oružje? Rodilo se kod nas, usred embarga... ili iz zemalja tek raspadnutog SSSRa, kao što je Stric Jura jednom napisao. Jesi čuo kad za aferu Kontraši-Iran? Tako se zaobilazi međunarodni embargo, koji je, istina, na ovim prostorima ukinut tek nakon rata - to sam krivo napisao - ali ne i da su nas Ameri do Maslenice i Oluje prikriveno naoružali i obučili (a došli su i francuski Legionari na "školsku nastavu"). Ili su rezervisti/dragovoljci sami od sebe mutirali u profesionalnu vojsku pa potukli do tada premoćne Srbe?
Jel ti shvaćaš što pišeš? 

Ma ne da mi se više natezati o ovome, pogotovo što mi Net više ne radi nego što radi - tema su aktualna zbivanja u Iranu. Pozdrav.

16 godina

Sve ti je točno, ali MPRI nije imao veze s operativnim vođenjem, nego za edukaciju prije svega - dočasnika...

Svaki dan sam ti od 2001 do 2004 putovao KC-ZG vlakom na posao i u kupeu se skupila ekipa, među njima i jedan dočasnik HVa koji je radi ipak neke akademske titule bio odabran za MPRIev program, i to su ti uglavnom bile računalne simulacije, ratne igre na nižim taktičkim razinama, koje su onda oni trebali prenositi po HVu, ali baš i nisu...

Ju je je? Je ju je!
4 godine
Al Crane kaže...

Još to nisi shendlao 

合気道 五段
7 godina
Zaporožac kaže...
Al Crane kaže...

Još to nisi shendlao 

Niti neću ikad, izgleda  

7 godina
Stric_Jura kaže...

Sve ti je točno, ali MPRI nije imao veze s operativnim vođenjem, nego za edukaciju prije svega - dočasnika...

Svaki dan sam ti od 2001 do 2004 putovao KC-ZG vlakom na posao i u kupeu se skupila ekipa, među njima i jedan dočasnik HVa koji je radi ipak neke akademske titule bio odabran za MPRIev program, i to su ti uglavnom bile računalne simulacije, ratne igre na nižim taktičkim razinama, koje su onda oni trebali prenositi po HVu, ali baš i nisu...

Sam kažeš 2001-2004... ali pričamo o onome 10 godina prije. Nisam ni mislio na operativno vođenje, nego jednostavno na modernu taktičku obuku kako preživjeti na bojištu, i još potući neprijatelja. Ako si bio u JNA, znaš da je to bila parodija od vojne obuke (osim možda za ŠRO i neke specijalce). Ipak je netko Beži-Jankec brigade izdrilao u Tigrove.

Uff, rekao sam da neću više o tome 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2026 12:35 (Al Crane).
18 godina
Al Crane kaže...
Old Iggy kaže...

Dakle Ameri/NATO 100 000+ letova - i oštetili su sebe koliko i Srbe? Isto kao i sad u Iranu?

Što, Krajina je u Švicarskoj, nema veze s Bosnom?

Upoznao si MPRI 1994. dok ih "nije bilo" u Hrvatskoj, ili...? Koji je dio onda Ćosić slagao - da ih je tada bilo, ili da ih nije bilo? 

Otkud nam istočno oružje? Rodilo se kod nas, usred embarga... ili iz zemalja tek raspadnutog SSSRa, kao što je Stric Jura jednom napisao. Jesi čuo kad za aferu Kontraši-Iran? Tako se zaobilazi međunarodni embargo, koji je, istina, na ovim prostorima ukinut tek nakon rata - to sam krivo napisao - ali ne i da su nas Ameri do Maslenice i Oluje prikriveno naoružali i obučili (a došli su i francuski Legionari na "školsku nastavu"). Ili su rezervisti/dragovoljci sami od sebe mutirali u profesionalnu vojsku pa potukli do tada premoćne Srbe?
Jel ti shvaćaš što pišeš? 

Ma ne da mi se više natezati o ovome, pogotovo što mi Net više ne radi nego što radi - tema su aktualna zbivanja u Iranu. Pozdrav.

Za Deny Flight provjeri gubitke s obje strane pa će ti biti jasnije.

MPRI je došao krajem 1994. (koliko se sjećam, u listopadu ili studenom), do tada je praktički sve bilo spremno za Bljesak i Oluju. Završno se radilo na postoperativnim pripremama.

Ameri su do kraja 1993. - početka 1994. bili isključivo kočničari i smetnja. Meni iskreno nije jasno zašto netko njih gleda u pozitivnom kontekstu, kao što su i sami priznali da nas nisu trebali zaustaviti vezano uz Banja Luku, Posavinu i Trebinje.

BTW, ja sam fizički često bio u MORH-u u to doba, znam što pišem, posebno kad je Banja Luka u pitanju.

Al Crane kaže...

Sam kažeš 2001-2004... ali pričamo o onome 10 godina prije. Nisam ni mislio na operativno vođenje, nego jednostavno na modernu taktičku obuku kako preživjeti na bojištu, i još potući neprijatelja. Ako si bio u JNA, znaš da je to bila parodija od vojne obuke (osim možda za ŠRO i neke specijalce). Ipak je netko Beži-Jankec brigade izdrilao u Tigrove.

Uff, rekao sam da neću više o tome 

Nemoj. 

MPRI i Tigrovi, pobogu.

7 godina
Old Iggy kaže...

Za Deny Flight provjeri gubitke s obje strane pa će ti biti jasnije.

Moram priznati da si (barem) tu u pravu. Preko dvije godine i 100 420 borbenih misija, i tek šačica uništenih ciljeva?  Nešto tu debelo ne štima.

(a i drugi izvori tako kažu)

Mora da sam podlegao, kako se kaže, wishfull thinking, a ni sjećanje mi više nije najbolje 

4 godine
Al Crane kaže...

A čuj parodija.

Možda za mene koji sam bio vozač, pa su me ubacili na  M53/59 Pragu (M53/59 Praga je naziv za samohodni protivavionski dvocjevni top 30 mm) ili tebe koji si bio neki vezista ili slično, no kod "nas" u Zaječaru je pješadija (ne specijalci) imala krvavu obuku i nakon obuke svaki dan obuku, uzbune itd. i tako 12 ili 14 mjeseci. Majke mi bilo mi ih je žao gledati kad svaki drugi dan dolaze polupani s terena.

Stalno su se bojali napada Bugara što je malo apsurdno, no tada YU vodstvu nije bilo.

合気道 五段
7 godina
Zaporožac kaže...
Al Crane kaže...

A čuj parodija.

Možda za mene koji sam bio vozač, pa su me ubacili na  M53/59 Pragu (M53/59 Praga je naziv za samohodni protivavionski dvocjevni top 30 mm) ili tebe koji si bio neki vezista ili slično, no kod "nas" u Zaječaru je pješadija (ne specijalci) imala krvavu obuku i nakon obuke svaki dan obuku, uzbune itd. i tako 12 ili 14 mjeseci. Majke mi bilo mi ih je žao gledati kad svaki drugi dan dolaze polupani s terena.

Stalno su se bojali napada Bugara što je malo apsurdno, no tada YU vodstvu nije bilo.

Meni se čini da je to bilo više mučenje i j**anje u zdrav mozak nego prava borbena obuka, ali dobro, možda sam i tu u krivu.
Vezist-linijaš, tj. uz svu borbenu opremu (mene je zapala sreća i čast da još teglim i vodovski puškomitraljez s ekstra municijom) išla je i ona žičana špula od 200 kila 
Što se tiče Bugara, još i u '80tima se ginulo na riječnoj granici s njima, sjećam se pogibije nekih mornara s patrolnog čamca o kojoj mi je pričao njihov kolega dok smo putovali u istom pravcu na dopust, na toj granici je uvijek bilo napeto, kao i na onoj s Albanijom. Uvijek je postojala realna opasnost da Varšavski Pakt intervenira u Jugoslaviji. Tj. da nam donese demokraciju, aka vladavinu naroda 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2026 19:06 (Al Crane).
8 godina
Al Crane kaže...
Zaporožac kaže...
Al Crane kaže...

A čuj parodija.

Meni se čini da je to bilo više mučenje i j**anje u zdrav mozak nego prava borbena obuka, ali dobro, možda sam i tu u krivu.

Nego kakvu bi ti obuku htio? Cilj je obučiti običnog čovjeka u nekog koji će poslužiti kao topovsko meso.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2026 18:23 (gpd).
7 godina
gpd kaže...
Al Crane kaže...
Zaporožac kaže...
Al Crane kaže...

A čuj parodija.

Nego kakvu bi ti obuku htio? Cilj je obučiti običnog čovjeka u nekog koji će poslužiti kao topovsko meso.

Ma jasno mi je, još su za rimske legionare govorili da su im vježbe kao bitke bez krvi, a bitke kao krvave vježbe, cilj je u vojniku ubiti nagon za preživljavanjem i zamijeniti ga slijepom poslušnošću jer tako se vode bitke i dobivaju ratovi uz kalkulacije vlastitih gubitaka, ali ipak bi trebalo usaditi i neke automatske postupke i praktična znanja koji bi vojniku povećali šanse za preživljavanje na bojištu. Jer mrtav vojnik ne dobiva bitke.

17 godina
Al Crane kaže...
... Jer mrtav vojnik ne dobiva bitke.

Mislim da tu ima povijesnih iznimki. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice