ono kad ti i kina postane preskupa
iPhone 16 Pro proizvodit će se u Indiji
- poruka: 17
- |
- čitano: 4.739
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ono kad ti i kina postane preskupa
Dobro receno. Ono kad ti i 10 dolara za telefon koji prodajes za 1000-1500 postane previse.
Samo Indija je druga biljka. Kinezi su ostri i brzi, brzo kuze i prilagodjavaju se. Ako misle postici Kinu u Indiji, i uz robotizaciju mogli bi se iznenaditi.
Foxcoonn je iz Tajvan.
To je dugoročna strategija mnogih firmi da se proizvodnja nakon pandemije i geostrateških razlog preseli iz Kine u neke druge države.
Primjer je Japan koji dosta subvencionira svoje firme da proizvodnju što više presele iz Kine.
Sad će svi gurati Indiju i onda ćemo opet za nekih cca 20 godina imati identične probleme.
Foxcoonn je iz Tajvan.
To je dugoročna strategija mnogih firmi da se proizvodnja nakon pandemije i geostrateških razlog preseli iz Kine u neke druge države.
Primjer je Japan koji dosta subvencionira svoje firme da proizvodnju što više presele iz Kine.
Sad će svi gurati Indiju i onda ćemo opet za nekih cca 20 godina imati identične probleme.
moja firma isto radi. kad se korona i logisticke zavrzlame malo smirile, sve vise dobavljaca iz indije trazimo. naravno zbog suske jer su jeftiniji. ali i puno nekvalitetniji. nekad znaju inputi doc s komicnim greskama. pa i oni najjednostavniji za napravit.
Znaci treba izbjegavati iPhone 16
zbog cega?
zbog cega?
Pa zbog proizvodnje u indiji.
Ako tek krecu s tim moglo bi biti djecjih bolesti, a ne zelim placati tolko love da bi bio tester za uredaj.
Mozda se varam, ali poslovno sam dosta u kontaktu s indijcima i znam kako rade.
zbog cega?
Ako tek krecu s tim moglo bi biti djecjih bolesti, a ne zelim placati tolko love da bi bio tester za uredaj.
Ma nidje veze. Eto ko da su zaposlili indijce da im sve sami sklope rucno one masinerije.
Radim i ja sa indijcima i znam kako rade.
imas kvalitetu kontrole u firmi
i kod mene dolaze kojekakve komicne stvari iz indije, ali to saljemo nazad s reklamacijom
moze se tu provuc koja greska ali nista znacajno
Budemo vidjeli za godinu dana :)
Iphone bio smeće a sad je još i veće !
Iphone bio smeće a sad je još i veće !
Slab si s lovom ?
Ode cijena bar 30% gore...
Gori postrojenje Tata Electronics, za iPhone komponente. ( čini mi se novo postrojenje u Hosuru koje se tek gradi. )
Prije točno godinu dana gorio je Pegatron , isto proizvođać iPhone-a , u istoj indijskoj državi.