i sto dobim sa youtube-om ? algoritme koji mi stalno pustaju playlistu koju sam
vec slusao odnosno ponavlja mi pjesme konstantno, drugo ako hocu bez reklama
onda ili plati ili vanced, sto je odlicno za ljude koji su informaticki pismeni.
onda opet ak sam na tv-u reklame su tu uvijek. nisam koristio yt music
pa necu komentirati ali govoreci o klasicnom yt videu. ne vidim benificije
ne radi u pozadini ( free verzija ), "treba" ti vanced pretplata je bez vpn
duplo skuplja od recimo spotify-a. video ždere puno više neta, tak da generalno
ne vidim odnosno ne dozivljavam youtube kao servis za slusanje glazbe odavno.
youtube je bio super za gledanje glupavih spotova i videa dok sam bio klinac
i tada za povremeno slusanje glazbe. danas ga eventualno upalim za neku recenziju/
vijest.
Ovo je za popizdit. Nisam koristio placeni Youtube, ali algoritam i mogucnosti customizacije su katastrofa
YT je opcenito zapeo tamo u 2010.oj featureima... kojih jednostavno nema
Glavni feature je tzv. echo chamber efekt gdje ce ti servirati jos onoga sto je sto slicnije onome sto si vec gledao, tako da zapravo od milijuna videa i tisuca kreatora imas klaustrofobni osjecaj da na YT nema uopce sadrzaja, jer se stalno vrte iste teme. To je jedan od razloga stos e teorije zavjere sire ko sumski pozari: kad YT algoritam uzme maha, samo ti ta sranja prikazuje. Ali skrenuo sam s teme
Reklame su po meni nedopustive za placeni streaming sadrzaj, cija je ideja gledam OVO i gledam SADA. Ako zelis besplatno, nek ti sponzori koji su to platili (jer nista nije besplatno) guraju niz grlo svoju propagandu.
S druge strane, ako si platio, onda sponzori nemaju sta tu "sponzorirati".
Npr RTL play uredno prikazuje reklame kao da gledas TV: upotpunili su svoje iskustvo "internet streamanja" da izgleda identicno kao i "TV streamanje", time ponistavajuci cijelu poantu on-demanda.
Odlucim pogledati seriju/emisiju kasnije, i onda moram svakih 5min gledati 15min reklama. Al opet dolazimo do toga: tako je jer je besplatno pa placas reklamama