Hrvatski Telekom bilježi rast dobiti i prihoda u p

poruka: 5
|
čitano: 3.823
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatski Telekom bilježi rast dobiti i prihoda u p".
16 godina

Samo to sam čekao. Okej, ja nisam na HT-u, ali ima li neki pravnik ovdje da utvrdi odnos ovog rasta dobiti i prihoda, onog jednostranog povećanja cijena obzirom na inflaciju i Zakona o obveznim odnosima? Ne vidim kako ovo ne bi bilo utuživo.

Gledam te!

9 0 hvala 1
15 godina

Lako je povećavati dobit i prihode kad smradovi svakih mjesec-dva dignu cijenu na sve usluge.

Tajna velikih bogatstava bez jasnog podrijetla uvijek je u zločinu koji je zaboravljen jer je počinjen propisno. - H. de Balzac
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Re: Hrvatski Telekom bilježi rast dobiti i prihoda

-to treba prigovarati državi-hakomu, nadležnima koji odobravaju cjene i zakone, pogotovo tumačenje 'bez prava raskida'.. što je nonsens, jer je cijena bilo čega, robe-usluge, osnova koja se ugovara, temelj.. jedino zajedničko svim robama, uslugama.. cijena.

-pošto je jasno da to nisu radili iz više sile (opravdano) kao inflatornu klauzulu (koja se btw po tržišnim-ekonomskim zakonima 'ne smije' uračunavati.. jer je naprosto špekulacija u budućnost), tumačenje zakona, dozvoljavanje takvog tumačenja da operater može pormijeniti cijenu, osnovni uvjet ugovora-ugovorne (ne same usluge, nego ugovorna na rok, paket, uobičajeno 24mj..) što je kriminalno loše tumačenje zakona, tj hakom se pravi glup (ili gluplji nego što bi trebao biti, kao i 'novinari' koje postave konkretno probrano pitanje na koje se već unaprijed zna željeni odgovor, ''može li telekom promijeniti cjenu-cjenik usluga?'' -naravno da može, odgovor je da.. ali fali ''ali''.. to se ne smije odnositi na ugovornu, jer je to dotatni-poseban ugovor korisnika-telekoma i koji upravo eliminira promjenu tog uvjeta-cijene, jer je to osnova ugovaranja.. pri tome kao npr za promjenu cijene plina-goriva, obje strane snose poslovni rizik, tj ne ugovraraj na duži rok, ako sutra misliš da će se uvjeti promijeniti, bilo u plus za jednu stranu ili minus za drugu.. što god da se ugovori, to vrijedi, to je tad 'zakon'.. osim za telekome koji su dobili pravo drugačijeg tumačenja i to na način da se pitanje probrano postavi, ne u smislu dodatnog-ugovorne na rok, nego na sam cjenik, što se zna i lako je odgovoriti, uz obvezu prijave hakomu i +30 dana obavijest korisniku.. može dakle ako želi 12 puta godišnje mijenjati tekući-važeći cjenik, no to se ne odnosi na ugovornu obvezu, koja je upravo ugovor koji tu promjenu u ugovornom roku eliminira kao varijablu, za obje strane.. poslovna odluka, ne ugovaraj ako ti ne odgovaraju uvjeti, osnovno pravilio svih ugovora, zakona, ekonomije itd.. .. osim za hakom i 'naše' telekome, .. a zašto? jer mogu, jer su 'jaki' jer je hakom 'podstanar' što vjerojatno nigdje u svijetu ne postoji osim u kroatilendu gdje zakone tumače telekomi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

HAKOM je hrpa uhljebljenih neradnika s masnim plaćama. Osim što telekomima dozvoljavaju iživljavanje na korisnicima koje ide do beskraja, dozvoljavaju i ostale bizarnosti. Kao npr. sve agresivnije reklamiranje kladionica i igara na sreću, čak i na muzičkim programima kao što je CMC i to u satima kad još i djeca gledaju TV i puštanju ostale gadarije u medijski prostor. A zabranjuju reklamiranje vina, puštanje erotskih filmova i ostalog, što je u svim drugim državama normalna stvar (naravno, kako crkvetina kaže...).

O "Hrvatskom" Telekomu neću puno, jer sam davno sve rekao. Što očekivati od firme koja onakvu aplikaciju za MaxTV pušta van? Mislim da bi je i djeca za domaći rad bolje napravila...

Nedavno sam zamijenio ruter, dobio Tehnicolor, ovaj 2233FGT (mislim da je tako nekako), jer mi je trebala ax wifi mogućnost. Zgrozio sam se kad sam vidio što su napravili od firmwarea!

Ostavili mi uključen Parental Control na vremenskoj opciji, a iz sučelja uklonili podmeni za to, tako da u ruter putem wifi-ja nekad mogu nekad ne mogu, ovisi o vremenu. Tražio od odgovornih da mi to uklone, bar putem SSH od onih koji imaju pristup, nula bodova. A uredno mi naplaćuju korištenje istog!

Na mobitelu su mi resetirali sav promet koji sam uredno mjesecima skupljao i plaćao (oko 100gb) i ostavili nativnih 10gb, bez da me itko išta pitao. Pod zaštitom kriminalnog HAKOMa ponašaju se kao kauboji i nitko im ništa ne može! I kad opeljušaju korisnike, hvale se profitom koji su ostvarili. Plaće su im katastrofa, sličnih ili mrvicu većih vrijednosti nego što su bile 2009 godine kad sam napustio tu firmu, a svako povećanje im se bazira na bonusima po sistemu koliko si prodao, napravio, prevario korisnika...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2024 11:23 (BlackMoon).
Moj PC  
7 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

ni ja neam nikakve (izravne) veze s njima (i ne želim im ništa dobro) no mogu predložiti šator s plinskom bocom (i povremenom janjetinom) ispred upravne zgrade. u nekim se slučajevima to pokazalo kao uspješan način protesta. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice