Ova Honda iz 1974. dobila je električni pogon i to

poruka: 8
|
čitano: 2.160
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ova Honda iz 1974. dobila je električni pogon i to".
18 godina
Ova Honda iz 1974. dobila je električni pogon i to

Nevjerojatno mi je kako E-bike tržište nije jače i šire. Električno motor čak i od običnog skutera čini daleko upotrebljiviji proizvod jer nema odvratan zvuk, a performanse mogu biti i bolje. 

Kad se pogleda da kvalitetniji skuter od prije 20+godina (Runner, neka Aprilia, Vespa) i dalje drži cijenu kao na dan kad su prodane, postoji prilika za jako unosno tržište.

Kako domet nije toliko bitna stavka kao kod automobila, kao ni vrijeme punjenja, čudno je da ulice nisu načičkane e-skuterima/e-bikeovima. 

Iako je zvuk bitna stavka entuzijastima, opet siguran sam da bi većina kojima motor služi za odlazak na posao/dućan ipak preferirali imati motor koji ne budi cijelo susjedstvo. 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
Re: Ova Honda iz 1974. dobila je električni pogon
wyks kaže...

Nevjerojatno mi je kako E-bike tržište nije jače i šire. Električno motor čak i od običnog skutera čini daleko upotrebljiviji proizvod jer nema odvratan zvuk, a performanse mogu biti i bolje. 

Kad se pogleda da kvalitetniji skuter od prije 20+godina (Runner, neka Aprilia, Vespa) i dalje drži cijenu kao na dan kad su prodane, postoji prilika za jako unosno tržište.

Kako domet nije toliko bitna stavka kao kod automobila, kao ni vrijeme punjenja, čudno je da ulice nisu načičkane e-skuterima/e-bikeovima. 

Iako je zvuk bitna stavka entuzijastima, opet siguran sam da bi većina kojima motor služi za odlazak na posao/dućan ipak preferirali imati motor koji ne budi cijelo susjedstvo. 

Ljude odbija težina, pedale tj bilo kakav rad, linija manjeg otpora, nije teško

18 godina
Boris grozni kaže...
wyks kaže...

Ljude odbija težina, pedale tj bilo kakav rad, linija manjeg otpora, nije teško

Pardon, mislio sam na baš električne skutere a napisao sam E-Bike - električni bicikli su poharali i ultra su popularni, evo ulica mi je puna električnih bicikala, viđam susjede na električnim biciklima koje nikad nisam viđao ni da šeću. A da ne govorim o turistima i da je između dva popularna turistička mjesta svakih sat vremena grupa od 30-50 biciklista, svi na električnim biciklima. 

Znači, mislim na električne inačice 50cc skutera i vespi, zašto oni nisu popularni, a rješavaju najgori problem skutera - najgori zvuk na planeti.  

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina

a gle, klinka mi pati za Vespom...

Electrica 45 kat L1e je 1000 € skuplja od osnovne 2-T 50-ke, a Electricca 70 je kat L3e i ona je cca 3300 € skuplja (jeftinija ima 68 km doseg, jača 80)...

Dakle 4300 do 5300 ili 7600 je solidna razlika za osnovnu upotrebljivost...

Ju je je? Je ju je!
18 godina
Stric_Jura kaže...

a gle, klinka mi pati za Vespom...

Electrica 45 kat L1e je 1000 € skuplja od osnovne 2-T 50-ke, a Electricca 70 je kat L3e i ona je cca 3300 € skuplja (jeftinija ima 68 km doseg, jača 80)...

Dakle 4300 do 5300 ili 7600 je solidna razlika za osnovnu upotrebljivost...

Patim i ja, u biti patio sam za el. skuter, jer bi mi bilo super od posla do kuće - 7km ukupno, ali su 3 grozne uzbrdice a dress code a 42 stupnja vani, pa el. bicikl nažalost nije opcija. 

Prijavljivao se za poticaje da uzmem one Puse ili kako su se zvale, jer ih ima susjed koji radi solarne elektrane (i ima ergelu EVova) pa je rekao da su okej. Ali eto, kako su poticaje dobili kupci Tesle i Mečki od 50 000+€ nije ostalo ništa za nas normalne. 

I poticaje su pobrali oni preprodavači po Njuškalu koji su kao registrirali za iznamljivanje skutera po obali, a da bi svi redom završili na njuškalu.

Tako da to baš i ističem - razumijem zašto Vespa prodaje svoje Elektrike po cijeni gdje se već više isplati uzet Tvinga, Fiću ili čak i Smarta, ali ne kužim zašto ne postoji konkurencija koja bi ponudila razuman skuter performansi 50-125cc i po istoj cijeni ili bar po cijeni koja bi se u godinu dana anulirala. 

A ni 50cc skuteri se više ne proizvode ni prodaju kao prije, kad je valjda svaki klinac od 16godina imao Speedfighta, Zipa, Runnera ili šta već. Evo jedino u tom "nivou" tj. da je pristupačno svakom klincu (tj starcima) je ono otužno što se prodaje po Pevexu od Peugeota za 2600€.

Sjećam se perioda od 2000-2010 kad je masa klinaca radilo ljetne poslove i svi su jurili skuterima, i ometali mi san jer sam ja radio smjene od 3-ponoć, pa sam normalno spavao do 2. (a prije bančio do 6.)

Pa bi bilo zgodno da si mogu u jedno ljeto zaraditi za el. skuter pa da i dalje rade, zarađuju, ali i da mogu malu provest do neke plaže, a da meni starom prdonji ne remete san.

21 mjesec
wyks: Nevjerojatno mi je kako skuter tržište nije jače i šire. Električno motor čak i od običnog skutera čini daleko upotrebljiviji proizvod jer nema odvratan zvuk, a performanse mogu biti i bolje".

Ljetos u resortu u Novigradu ugodno iznenađen , cijeli vozni park im je na struju. Vlakići za prtljagu, golf autoći za osoblje i radnike, e-skuteri za majstore, čistači ulice, milina ne čuju se.

A naši klinci snivaju e-romobile dok smo mi skutere. Što je možda i bolje , samo ako se drže zakona- brzina i kaciga. (mi se nismo držali zakona , sumnjam da će i oni).
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2026 14:28 (Sirotanovic).
18 godina

Da, to je jedan benefit. I hoteli po mom mjestu također su elektrificirani, ali u naše 3 ulice smo nekad imali 4-5 runnera, nekoliko Kymca i 4 vespe, par Aprillia i mislim da su dva susjeda imali Speedfighta. I bio je jedan Firefox.

Susjedu su maznuli Runnera iz 2005e pa je kupio Vespu nekidan, a dvoje susjeda koji su imali Vespe muža sam vidio da juri okolo sa električnim biciklom :D. 

Svakako bi klincu prije kupio pravi skuter, nego romobil, ali eto, čudna su vremena. Vozilo staro 20 godina je i dalje ultra korisno, a električnih je u ulici samo 1 - kod tog solarca.

8 godina
wyks kaže...

Patim i ja, u biti patio sam za el. skuter, jer bi mi bilo super od posla do kuće - 7km ukupno, ali su 3 grozne uzbrdice a dress code a 42 stupnja vani, pa el. bicikl nažalost nije opcija. 

Prijavljivao se za poticaje da uzmem one Puse ili kako su se zvale, jer ih ima susjed koji radi solarne elektrane (i ima ergelu EVova) pa je rekao da su okej. Ali eto, kako su poticaje dobili kupci Tesle i Mečki od 50 000+€ nije ostalo ništa za nas normalne. 

E bravo! 
I nije sad neka fizika elementarnih čestica zaključiti koga zapravo ova zapadnokapitalistička "demokracija" favorizira - mislim, nemremo svi biti iznadprosječno bogati (osim ako eventualno u statistike ne uračunavamo i Afrikance itd.)...

A ima svega u toj dalekoj i nekima neprijateljskoj i mrszkoj Fađajni, pa i električnih skutera za milijardu i pol stoke sitnog zuba 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice