Disney+ je kod nas ok za odrasle. Za mlađu djecu ne vrijedi ništa jer nemaju sinkronizaciju. HBO, Netflix i Showtime imaju skoro sve naše sinkronizacije.
Disney+ je kod nas ok za odrasle. Za mlađu djecu ne vrijedi ništa jer nemaju sinkronizaciju. HBO, Netflix i Showtime imaju skoro sve naše sinkronizacije.
Netflix prevodi samo ono sto je iz njihove produkcije, a ostalo je u padu s prijevodom i sinkronizacijom.
Eto nedavno su stavili popularni Minecraft pa nista nema.
Ako može Showtime dati HR titl za upola manju pretplatu (njega spominjem jer je došao poslije Disney-a), ne vidim kako ne može Disney. Ovako su uz nikakav trošak odlučili povećati bazu korisnika/zaradu. S obzirom da se proizvod prodaje u Hrvatskoj trebao bi imati prijevod. Ima li što reći HAKOM, Ministarstvo gospodarstva ili slično? 13 godina u EU i priče o zajedničkom nastupu/kriterijima prema non-EU tržištu ovdje padaju u vodu.
Iako engleskim vladam relativno dobro za komunikaciju, ulovim sebe kako palim engleske titlove (iskreno, ni glumci ne govore često književni engleski).
Klinci su najmanji problem (bar malo starija školska generacija) -oni bolje znaju engleski nego hrvatski
.
Disney+ ima hrvatski.. mozda cak sad i vise nego SkyShowtime..
No nije vani sluzbeno.
Sadrzaj koji se pojavi na torrentu imaju titlove / sinkronizaciju skinute s njihovog servera.
Šta ti to znači nema službeno?
Ovdje se priča o streamingu, ne o drugim oblicima gdje se može nešto nabaviti. Ne vjerujem da svaki servis koji ima isti film ima i iste dostupne prijevode.
Ne bih ih više gledao ni da oni meni plate.
Ovo je istina. Mislim da je razina poznavanja engleskog jezika općenito viša tamo gdje tv i za odrasle nije sinkroniziran.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Kad ste se dotakli djece i stranih jezika, pa evo cisto iz prve ruke razlika svicarska-hrvatska.
Moja djeca sve slusaju ko i mi kad smo bili u hrvatskoj, dakle prakticki je sve na engleskom sa hrv titlovima -> IPTV khm khm pa se prate odredjeni programi.
Ta moja djeca (veli zena da su moja
), 9-12 god, imaju bolji izgovor engleskog od svicaraca i to vjerujem da je bas zato jer svicarski, isto ko i nijemci i austrijanci SVE sinkroniziraju na njemacki.
Iako, nakon 6 god, sad vec mogu bez problema i dugometrazne crtice na njemackom slusati i pratiti.
Ali velim, sami izgovor engleskih rijeci je kod nas daleko bolji i kvalitetniji nego kod svicaraca. Bar u pocetku sad kad su mali i kad krecu sa engleskim.
Kad smo već kod toga i ako mogu generalizirati, zemlje koje forsiraju sinkronizaciju sadržaja imaju stanovništvo koje manje poznaje druge jezike i koje je manje pismeno. Kada su klinci prisiljeni čitati kako bi shvatili sadržaj, automatski uče čitati na svom jeziku i uče strani jezik.
Šta ti to znači nema službeno?
Ovdje se priča o streamingu, ne o drugim oblicima gdje se može nešto nabaviti. Ne vjerujem da svaki servis koji ima isti film ima i iste dostupne prijevode.
Na njihovom serveru uvode sinkronizaciju i titlove. Na streaming ne zna se jos kad ce krenuti, a bude..
Sucelje je vec prevedeno, najave isto.
Ali velim, sami izgovor engleskih rijeci je kod nas daleko bolji i kvalitetniji nego kod svicaraca. Bar u pocetku sad kad su mali i kad krecu sa engleskim.
Kod nas je izgovor, americko-engleski. Rezultat televizije, a i u skoli je malo tko imao engleskog ucitelja. Svi smo mi vecinom imali nase profesore/ice koji se bas ni sami nisu trudili da se previse prave "Englezima".
Sjecam se prvog sata engleskog jezika kada smo ucili kako se neke rijeci izgovaraju (lomili jezik), a onda za pola godine svako po svome (americkom). Ali, ok. Ako mislis da Svicarcki lose izgovaraju, trebas cuti Irce. A oni su ga imali cak i u skoli i govore ga svakodnevno.
Evo update da su krenuli titlovi i sucelje na hrvatskom.
No napomena da znani sadzaj (na serveru) nije sav dobio prijevod na stream. Ocito to budu naknadno dodali.
Jebate. Di su vremena kad smo gledali preko satelitske RTL i CartoonNetwork. Šprehaš dva jezika ko iz puške.
Od danas imaju.
Ima kakva shema za vpn za jeftinije?
VenAtoR#2231
Ako može Showtime dati HR titl za upola manju pretplatu (njega spominjem jer je došao poslije Disney-a), ne vidim kako ne može Disney. Ovako su uz nikakav trošak odlučili povećati bazu korisnika/zaradu. S obzirom da se proizvod prodaje u Hrvatskoj trebao bi imati prijevod. Ima li što reći HAKOM, Ministarstvo gospodarstva ili slično? 13 godina u EU i priče o zajedničkom nastupu/kriterijima prema non-EU tržištu ovdje padaju u vodu.
Iako engleskim vladam relativno dobro za komunikaciju, ulovim sebe kako palim engleske titlove (iskreno, ni glumci ne govore često književni engleski).
Klinci su najmanji problem (bar malo starija školska generacija) -oni bolje znaju engleski nego hrvatski
.
U zadnje vrijeme i na Sky Showtimeu ima dosta toga bez prijevoda. Nisu izuzetak