Ista stvar s Android Autom. Našao sam dva mjesta (Varaždin okolica i Čakovec) na kojima redovito pukne link i Android Auto se ugasi. Ima i još par mjesta gdje se uvijek dogodi sitni glitch u mjuzi. I uvijek na istim mjestima. Čitao sam rasprave po netu na tu temu, moguća rješenja su u promjeni WiFi kanala ili banda (2.4/5 GHz). Naravno, ukoliko postoji mogućnost. Koristim AAWireless adapter za bežični Android Auto (podržava i Car Play) i taj ima mogućnost podešavanja banda i kanala putem aplikacije. Samo to opet nije garancija da se s drugačijim postavkama ispad neće događati negdje drugdje. Netko je negdje napisao da je adapter čak omotao alu-folijom i da mu je to riješilo problem. Naravno, to vjerojatno nije opcija ukoliko se Car Play, odn. Android Auto ne koriste preko adaptera, jedino možda da se mob svaki put zamota u foliju.
Gubi vam se veza na CarPlayu? Krivac možda nije ni
- poruka: 15
- |
- čitano: 6.595
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kabel je kabel. Iskreno, što sam stariji to manje imam razumjevanja za nepotrebno kompliciranu tehnologiju.
Nedavno mi je riknuo 2.4GHz modul na routeru (5GHz radi ok), pa su mi svi IoT uređaji doma prestali biti spojeni na net. Trebalo mi je par dana da skužim u čemu je problem jer nisam odmah skontao da je više uređaja izgubilo konekciju.
Kabel je kabel. Iskreno, što sam stariji to manje imam razumjevanja za nepotrebno kompliciranu tehnologiju.
Je, ok po doma. Ali u autu, vadi mob, zaštekaj ga, odloži negdje, pa odštekaj, pa tako u krug nek se voziš par kratkih relacija. Ono, gnjavaža.
Je, ok po doma. Ali u autu, vadi mob, zaštekaj ga, odloži negdje, pa odštekaj, pa tako u krug nek se voziš par kratkih relacija. Ono, gnjavaža.
Za kratke relacije možeš preživjet i bez mobitela uštekanog u auto, zar ne?
Za kratke relacije možeš preživjet i bez mobitela uštekanog u auto, zar ne?
Ne bi vjerovao, ali teško više
. Bez zafrkancije, ako ništa drugo gledam si brzinu na Wazeu, rihtam po tome dinamički tempomat pred kamerama, totalna navika. Ma nema šanse više bez toga.
Ne bi vjerovao, ali teško više
. Bez zafrkancije, ako ništa drugo gledam si brzinu na Wazeu, rihtam po tome dinamički tempomat pred kamerama, totalna navika. Ma nema šanse više bez toga.
No jasno, ako nemaš nikakvih problema ne vidim zašto ne bi koristio.
Ja kad mi treba uštekam kabel, doslovno je 2 sekunde posla - plus još mi puni mob. I nikakvih problema nemam s kabelom. Ali ja niti ne mogu drugačije jer u svojoj Škodi nemam mogućnost bežičnog spajanja na android auto (a nije mi se dalo kupovati third party uređaje koji to omogućuju). No s obzirom na iskustvo i kakvih gluposti sam se nagledao sa bežičnim mrežama kabel mi je uvijek prioritet za sve gdje može.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Hm, kabel? Port na mobu? Kakav dongle koristiš?
Hm, kabel? Port na mobu? Kakav dongle koristiš?
AA wireless
Isprobao sam 3 različita kabla. Preko porta normalno punim mob pa ne vjerujem da je do moba. Nešto je mušićavo kod auta jer jednostavno prekine vezu nakon nekog vremena i javlja grešku da treba koristiti certificirani kabel. Pa moram ištekati i uštekati ponovno što nije baš neka sreća u vožnji. Dogodilo mi se dva tri puta u kratkom roku pa sam kupio dongle. Preko njega je zasad u redu. Rijetko koristim navigaciju kroz godinu pa kad mi treba hoću da radi. Iako si ponekad upalim Waze više radi kamera i upozorenja na promet i policiju nego samog navigiranja.
AA wireless
Isprobao sam 3 različita kabla. Preko porta normalno punim mob pa ne vjerujem da je do moba. Nešto je mušićavo kod auta jer jednostavno prekine vezu nakon nekog vremena i javlja grešku da treba koristiti certificirani kabel. Pa moram ištekati i uštekati ponovno što nije baš neka sreća u vožnji. Dogodilo mi se dva tri puta u kratkom roku pa sam kupio dongle. Preko njega je zasad u redu. Rijetko koristim navigaciju kroz godinu pa kad mi treba hoću da radi. Iako si ponekad upalim Waze više radi kamera i upozorenja na promet i policiju nego samog navigiranja.
Pretpostavljam neki protokolarni problem između moba/aplikacije i auta. Inače isto koristim AAWireless nekih godinu dana i stvar radi britko i glatko (Toyota Corolla 2023 model). Čak sam si uzeo nedavno još jedan za backup dok ih još imaju u ponudi (prva verzija). Dosta često sređuju firmware i forsiraju se krpati probleme za različite aute kaj je pohvalno za razliku od mase dongleova na marketu. Waze je zakon za kamere, bez toga sam ko muha bez glave, i fora je prikaz gužvi + ja se oslanjam samo na njegov brzinomjer
.
sa sjevera prema Avenue Mall u ZGBu, pukne svaki puta (AA Wireles Kia Xceed).
jel se može mijenjat wifi kanal na tom aa?
Zanimljivo. Ne vozim često po ZG pa nisam to zamijetio. Ali on se kad i pukne, nakon nekog vremena opet sam spoji zar ne? Za razliku od kabla koji moram fizički ištekati pa uštekati.
Ne mogu tvrditi 100% jer kako se sam spojio prvi put tako mi radi, ali piše na webu da se može mijenjati. Ne mogu trenutno provjeriti jer moram biti uparen s autom da vidim opcije u aplikaciji.
Može. Može se mijenjati čak i band (2.4/5GHz).
Zanimljivo. Ne vozim često po ZG pa nisam to zamijetio. Ali on se kad i pukne, nakon nekog vremena opet sam spoji zar ne? Za razliku od kabla koji moram fizički ištekati pa uštekati.
Ja na Corolli moram rebootati infotainment da se opet spoji kad se to dogodi (malo dulji klik na power button ispod ekrana), ili ištekati/uštekati kabel, ili ugasiti/upaliti auto.