Gnome na Fedori out-of-the-box je stvarno uvrnuto iskustvo koje nekog ko nije navikao ostavi u čudu.
Doslovno moras rucno dodati min/max/close buttons na prozore. Nista nema.
Ali par ekstenzija i radis s njim doslovno sta hoces. Windows 10, Windows 11, MacOS, Ubuntu like style...sta ti padne napamet uz: ArcMenu, DashToDock i DashToPanel.
Generalno sam odusevljen s Fedora Workstation. Znam da je i Fedora KDE Plasma odlicna, ali eto, instalirao sam ovaj i zaista zadovoljan.
Inace mi ovaj DashToDock MacOS stil izgleda jako lijepo, ali ne mogu reci da je praktican, pogotovo sto je kod mene 14" laptop. Uzme previse prostora po vertikali sam Dash, zatim top panel...Plus, kad otvoris app menu, prekrije cijeli ekran i nekako je ne bas najugodnije iskustvo, izbaci te iz "flowa". Zato mi Win10/11 start meni vise lezi. Na MacOS (pravom) su to malo u zadnjoj verziji popravili i ne otvara se preko cijelog ekrana, nego slicno kao Win11, ali i dalje nekako neugodno iskoci...
p.s. @mbaksa, napisao si da je Gnome zahtjevniji od KDE s resursima, zanima me odakle ti info, posto sam nailazio i na suprotne stavove (a izgleda mi i logicnije s obzirom kako je KDE nakrcan po defaultu).
btw, Odlicna serija članaka!

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS

. Morao sam skidati source Nautilusa, promjeniti file, i kompajlirati ga natrag da bi dobio 64px. Sve iz Ubuntu source repo-a da bi bilo kompatibilno sa distribucijom. I to je bilo prije 2-3 godine ako se ne varam.