Zašto su svi počeli koristiti izraz "igranje na 1080p" kada grafička ne može nove (a i puno starih) naslove vrtiti niti na 60FPSa na 1080p na maksimalnim postavkama? Nije do bug-a, svi koriste takve izraze. Pa igrati se možeš na 1080p i na integriranij grafičkoj kartici staroj 5 godina. FPS će biti katastroha ali se može igrati.
Gigabyte RTX 3050 Gaming OC - RTX-ica serije 30 za
- poruka: 15
- |
- čitano: 12.087
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ta će kartica barem porušiti cijene polovnih a i novih RX 580 8 Gb, i sve će pokupovati rudari..
Nije bitno da li kartica moze na MAX postavkama to zavisi od igre do igre gleda se prosjek (aktualnih igara) i ako smanjis malo detalje moci ce preko 60fpsa.Ima svega 5 igara koje ne rade preko 60fpsa:cyberpunk 2077,AC:Valhalla ,Metro exodus,Control...Budimo realni ovo nije kartica za 4k monitor to znaci da se preporucuje za ljude koji posjeduju full HD (1080p) monitor.
Instalirao sam i ja blair witch na laptop sa integrusom ali to nije vise igranje kada u jednom momentu fpsa padne sa 40 na 19 i tako svako malo, uostalom RX vega 8 nije namjenjena za igranje.
Zašto su svi počeli koristiti izraz "igranje na 1080p" kada grafička ne može nove (a i puno starih) naslove vrtiti niti na 60FPSa na 1080p na maksimalnim postavkama? Nije do bug-a, svi koriste takve izraze. Pa igrati se možeš na 1080p i na integriranij grafičkoj kartici staroj 5 godina. FPS će biti katastroha ali se može igrati.
Sam proizvođač u startu definira za što je kartica namijenjena odnosno na kakve korisnike i koji segment tržišta cilja. RTX 3050 ima dovoljno dobre performanse da u većini igara na maksimlnim postavkama osigura preko 60 fps. Naravno, postoje iznimke, no ništa problematično što se ne može riješiti korištenjem DLSS-a, FSR-a ili jednostavno smanjivanjem preseta za jedan korak niže (s Ultra na High i slično).
Cijena 3.250 kn
.. od 3.500kn.
Ja se igram na 4k, ok tu i tamo koji zahtjevniji naslov moras igrati na low detaljima no generalno piči i 4k s tim!
Testirao sam Zotac ov model koji kosta 279 Eura( sada 299) i odlicna kartica za 1080p sve vrti na Ultra i cijena je ok za trenutno trziste. Iako se tesko nalazi po to cijeni nije nemoguce. Sto se igranja tice igram na Laptopu sa Gtx 1050 Jedi Fallen Order bez problema 40 45 FPS prosjek i super je za igrati. Tko uziva u igri negleda stalno u FPS brojac i jos bolje ga je ne paliti osim za test.

2K ili 1080p s ray tracingom. U svakom slučaju je osjetno brža od 3050 iako su temeljene na istom GPU-u.
uvijek se ima šta čekati... ali znaš onu o lovcu koji dugo nišani?
Ma ove cijene su otišle u budalaštinu. Ja sam prije godinu dana kupio novu 1650 super za 1500 kuna i dan danas sve igram 1080p na uglavnom high postavkama sa 60 fpsa. Da bi danas ta grafa ako ju uopće može netko kod nas nabaviti došla preko 2500 kuna. Ej 1660 je došla 1800 kuna, da bi danas bila preko 3000 kuna. Retardacija samo takva sa tim grafičkim karticama.