GameStop zatvara stotine trgovina, tisuće radnika

poruka: 7
|
čitano: 4.482
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GameStop zatvara stotine trgovina, tisuće radnika ".
10 godina

Brutalni kapitalizam, prema ovom zadnjem paragrafu.

CEO-ovi imaju preko 50x veću plaću od šljakera, što postaje neodrživo jer se tako briše srednji sloj građana.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: GameStop zatvara stotine trgovina, tisuće radn
Rješenje za ovakav ekstremni kapitalizam je u Talijanskom modelu kooperacije
https://m.youtube.com/watch?v=dQMZR64G_eM

2 0 hvala 1
17 godina
EricCartman kaže...

Brutalni kapitalizam, prema ovom zadnjem paragrafu.

CEO-ovi imaju preko 50x veću plaću od šljakera, što postaje neodrživo jer se tako briše srednji sloj građana.

-stvar je izuzetno jednostavna, banalna (naravno karikiram) .. dati otkaz radnicima i zaposliti ih kao ceo-e, riješi se višak radne snage, produktivnost, dok skoči standard, plaće čistom prmjenom radnog mjesta.. win-win.. :)

.. ne biti zavidan-jalan na visoke plaće ceo-direktora koji dijele bonuse (i otkaze).. nego im se pridružiti, alanfordovski prakticizam.. :)

-naravno takvo riješenje ima par tehničkih nedorađenosti.. no sve se može u hodu riješiti, važna je volja!! (uz par motivacijskih poruka, pogotovo u nadolazećim danima post-feštanja kad samoubojstva prevagnu do proljetnog poleta..).

-a sad kao-polu za istač.. stvarno, zašto radnici bilo kojeg radnog mjesta uključivo šefovskog ne bi imali veće plaće? spriječava nas točno što? (ok, matematika, fizika.. no uz karikiranu naivnost postoji i mogućnost, kao npr helikopterski novac i jamčen dohodak..) .. onak, nije baš istina no može se podići obrva i gdje ima dima ima i vatre, osim u vjesnikovoj paljevini.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina

Na tragu toga, imam ja jedno slično rješenje, i čak i realističnije od all-CEO:
učlanimo se svi u vladajuću stranku, svih 4 milijuna.

Ali .-čarim.

15 mjeseci
Formula je na manjem broju radnika manje precizna ali u globalu apsolutna, te se može sažeti:

Na svijetu ima dovoljno za svakoga ali nema dovoljno za ljudsku pohlepu - Gandhi

Ili ""Bogatašev raj gradi se na siromahovu paklu" - Pajo Kanižaj

Tako da ako tebi CEO dadne veću plaću može zaboraviti svoj bonus , kokain, kurve, Dolče i Versači !
Bit bi trebao biti u ravnoteži!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Samo radi, nebu ti žao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ja se malo pribojavam toga, jer:

• daljnjim porastom tih drastičnih razlika
  • te AI agentima that will be "taking our joooobs" i to jedan po jedan

moglo bi doći do neodržive situacije, da tipa 1% ljudi ima sve resurse, a 99% nema za hranu.

A onda su scenariji, ili univerzalni dohodak, ili revolucija nalik na onu francusku.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice