FCC odobrio satelit s divovskim zrcalom koji bi no

poruka: 13
|
čitano: 9.295
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "FCC odobrio satelit s divovskim zrcalom koji bi no".
18 godina

Fak, koji idioti!

Ne postoji tijelo, lol.

Gledam te!

2 0 hvala 0
15 godina

Bolje da su poslali satelit s divovskim sjenilom da malo smanji suncevo zracenje

!B
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Zašto je to loše ako neko zrcalo može reflektirati sunčevu svjetlost na dio Zemlje, i samo tamo? Na primjer, reflektira svjetlost na površinu u pustinji gdje nema nigdje nikoga, samo pokoji škorpion, i tamo se instalira solarna elektrana koja onda dani i "noć" proizvodi struju? Da li bi to ogledalo u orbiti ipak smetalo i nekontrolirano odbljeskivalo svjetlost i na druge okolne dijelove Zemlje? Recimo neko konkavno usmjereno ogledalo...

1 7 hvala 1
2 godine
Re: FCC odobrio satelit s divovskim zrcalom koji b
Našem svijetu treba jedna dobra, močna, umrežena i poštena teroristička organizacija koja bi se borila protiv ovakvih stvari. Kad bi postojala, s guštom bi joj svaki mjesec uplaćivao donacije.
Mučko Đubre
Moj PC  
7 2 hvala 2
18 godina
guslac kaže...

Zašto je to loše ako neko zrcalo može reflektirati sunčevu svjetlost na dio Zemlje, i samo tamo? Na primjer, reflektira svjetlost na površinu u pustinji gdje nema nigdje nikoga, samo pokoji škorpion, i tamo se instalira solarna elektrana koja onda dani i "noć" proizvodi struju? Da li bi to ogledalo u orbiti ipak smetalo i nekontrolirano odbljeskivalo svjetlost i na druge okolne dijelove Zemlje? Recimo neko konkavno usmjereno ogledalo...

A tko će garantirati da "neka" vlada pod čijom nadležnosti je firma koja upravlja tim satelitima kaže "ajde malo osvjetlite tu i tu zemlju i nedajte im spavati jer su nam se zamjerili"?

15 godina
Solo761 kaže...
guslac kaže...

A tko će garantirati da "neka" vlada pod čijom nadležnosti je firma koja upravlja tim satelitima kaže "ajde malo osvjetlite tu i tu zemlju i nedajte im spavati jer su nam se zamjerili"?

A čuj, nitko. Tko mi garantira da Google, Microsoft ili Starlink ne preprodaju moje osobne informacije nekoj trećoj strani? Ovo bar vidiš, nešto se svjetli na nebu i znaš što se događa. Pretpostavimo da ne bi bilo zlouporabe tij svemirskih špigli, koje su još opasnosti? Nemojte me krivo razumjeti, ne zagovaram ih ja uopće, ali nisu mi čisto jasne opasnosti i negativnosti.

8 godina

znači nisu još niti napravili testni satelit...a već planiraju za godinu i po njh 1000...to luđe od onih magova u noćnim satima kad ljudima uvaljuju mađiju za podebljanje tekućeg računa...najbolje da kao mostovci kod javnog bilježnika ovjere to prodavanje dima i magle...a tek investit...ovaj kockari

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2026 2:05 (HCMAA).
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
guslac kaže...

A čuj, nitko. Tko mi garantira da Google, Microsoft ili Starlink ne preprodaju moje osobne informacije nekoj trećoj strani? Ovo bar vidiš, nešto se svjetli na nebu i znaš što se događa. Pretpostavimo da ne bi bilo zlouporabe tij svemirskih špigli, koje su još opasnosti? Nemojte me krivo razumjeti, ne zagovaram ih ja uopće, ali nisu mi čisto jasne opasnosti i negativnosti.

A ono, preprodaja osobnih podataka mi baš nije u rangu sa poremećajem prirodnih tokova i mijena.

Upravo to i je opasnost. Zamisli da je ljeto i nemaš noć nego ti je kao u podne nekih mjesec dana. Požari zagarantirani jer bi se sve osušilo. Ciklus noć/dan je potreban i zbog hlađenja okoliša, i bez toga sada imamo pregrijavanje... A ovi bi to "maknuli".

Na stranu sada korištenje sustava u ofenzivne svrhe, ali ne znamo ni kakve posljedice za prirodu i okoliš bi bile da osvjetle područje od par kvadratnih kilometara gdje više ne bi bilo noći. Tlo bi ostalo zagrijano i grijalo bi i okolno tlo, poremećaj prirodnog balansa garantiran. A sve zato jer neki bi amer htio pare, što pregazi da dođe do njih nije bitno.

Kao što karikatura kaže...

18 godina

Bit će disko kad se sve to gore počne sudarati..

CompleteRelativity

2 0 hvala 0
13 godina
Već se Zemlja zagrijava, pa ubrzajmo to još malo?!?
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

A kada nam jednog dana majka Priroda odvali šamarčinu zbog svih ovih pizdarija koje pravimo ovom našem jadnom svijetu, samo ćemo se čuditi...Ona karikatura govori sve... Nadam se da će se naći netko pametan koji će sve to zaustaviti.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine

0 0 hvala 2
17 godina
HCMAA kaže...

znači nisu još niti napravili testni satelit...a već planiraju za godinu i po njh 1000...to luđe od onih magova u noćnim satima kad ljudima uvaljuju mađiju za podebljanje tekućeg računa...najbolje da kao mostovci kod javnog bilježnika ovjere to prodavanje dima i magle...a tek investit...ovaj kockari

Pa neće lasnirati satelite bez plana i svrhe valjda?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice