Ne kuzim. Plati ljude pa ce doci. Od 300M amerikanaca da ne mogu nazubati par tisuca? Nece jer ne zele platiti.
Fuck you pay me.
Ne kuzim. Plati ljude pa ce doci. Od 300M amerikanaca da ne mogu nazubati par tisuca? Nece jer ne zele platiti.
Fuck you pay me.
Naravno da tesko nadju jer je to uzasno stresno zanimanje. Ljudi jednostavno izgore za nekoliko godina i dovidjenja. Ili se navuku na "stimulanse", pa dokle ide, ide.
Naravno da tesko nadju jer je to uzasno stresno zanimanje. Ljudi jednostavno izgore za nekoliko godina i dovidjenja. Ili se navuku na "stimulanse", pa dokle ide, ide.
Pricas gluposti.
Navucen na stimulanse ne mozes biti jer redovno imamo testove na zabranjene supstance, a popis je podug. Cak i brufen dok si na cwp-u nije dozvoljen.
svaki posao je stresan na svoj nacin, ako ti je ovo "uzasno" stresno jedno stavno nikad neces proci selekciju i obuku.
Povećanje broja kontrolora prioritet je i za ministra prometa SAD-a, Seana Duffyja, koji je prošle godine najavio ubrzanje zapošljavanja. Ta je kampanja završila u ožujku 2025. s više od 10.000 prijava, no samo je oko 600 kandidata upisalo Akademiju za obuku kontrolora.
Što hoće reći da je prosječni Amerikanac preglup ili prelijen da bi postao kontrolor leta. A izgleda da ni drugdje nije bolja situacija.
Za ameriku to i nije baš neka ludo visoko plaća, a definitivno je na gornjem spektru poslova koji su zahtjevni, stresni i odgovorni. Evo primjera otvorene pozicije za uredski posao di se baviš vođenjem društvenih mreža. Početna plaća im kreće $90k-$125k, što znači da kroz 3 godine možeš imati sigurno i veću.
a ti kao stručnjak to znaš, jelte?
ti si neki stručnjak iz materije, jeli?
Fuck you pay me.
problem je višeslojan, prvo, genZ zakurac je za ikakvo učenje. Zbog njih FAA več godinama pokušava sa svim i svačim, ali đabe, attention span je 15-20 minuta (znam, razgovarao sam sa njihovom šeficom školovanja), slabo pamte, koncentracija jim nije baš za olimpijadu, onda dolazi drugi dio - američka kontrola je totalno u banani, tehnološki, ljudski i operativni. Tamo nema prekovremenog rada kao iznimke, to jim je normalno. Gužve na aerodromima su očajne, a u oblasnim još veče. Nema tih para da kontrolor iz europe ode tamo raditi.
a ti kao stručnjak to znaš, jelte?
ti si neki stručnjak iz materije, jeli?
Vidi naseg SUPa sto se nažestio, misli da je samo on strucnjak za teme iz avijacije.
jesam sefe, strucnjak sam i ja.
nemoj se sad osjetit ugrozeno sta nisi jedini na forumu 😉
Plamene zore bude me iz snaFabrička jutra, dim iz dimnjakaPesma se ori, mladi radniciČelicna jutra, hitam fabrici.