Europa bi mogla otvoriti vrata malenim električnim

poruka: 18
|
čitano: 7.090
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europa bi mogla otvoriti vrata malenim električnim".
2 godine

Uz tolike sulude regulative nije ni čudo što EU propada. 

Mučko Đubre
Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina

Vozim aygo iz 2009. 90% razloga za imati automobil ovaj ispunjava.

Troši manje od 5l, Jedna guma 50€, osiguranje i tehnički kojih 300€.

I full zabavan auto za voziti.

11 0 hvala 0
14 mjeseci
Re: Europa bi mogla otvoriti vrata malenim elektri
Štrumpf Nazgul kaže...

Upravo to. Europska (a i naša) birokracija je totalno odvojena od stvarnosti i postali su sami sebi svrha. Prvo regulativama unište A segment vozila prije 4 godine, da bi ga sada ponovno vraćali na tržište u električnom obliku. Ako je donedavno A segment koštao cca. 10k eura, a novi segment M1-e ide bliže 20k eura, u ovom slučaju postaje upitno guranje "zelene tranzicije" u kojoj kupac na kraju za više novaca dobije manje opreme i sigurnosti.

16 godina
Ne zelim da zvuci kao hate comment, ali ne znam sta bi znacilo 90%. Auto mi uglavnom sluzi za prevest nekoga ili nesto, a taj sta si naveo ne moze ni jedno od toga. Ostalo ionako mogu javnim prijevozom obavit
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 0 hvala 0
17 godina
coldGT kaže...

Vozim aygo iz 2009. 90% razloga za imati automobil ovaj ispunjava.

Troši manje od 5l, Jedna guma 50€, osiguranje i tehnički kojih 300€.

I full zabavan auto za voziti.

To su prave komparacije. Posebno aygo i slični mališani iz tog vremena.

Dakle.. sve što ovi biseri iz EU trebaju, a to je da nam ostave na miru baš takve automobilčiće.

Imam swifta iz 2006. Platio ga tada novog 72000kn.

Premda imam veći i bolji automobil. swift je nakon 20g postao moj šesti prst na ruci.

Isto kao aygo..

- troši goriva kao kapi za oči

- mehanika brutalno pouzdana

- redovan servis komično povoljan

- osiguranje/ tehnički minimalac

- unutar 20g promijenio tri pozicione sijalice

- sada ga upalit i poć do norveške i nazad.. bez ikakvih strahova..on će fino sa svoja 92ks odraditi posao

- zainteresiranih kupaca napretek... pristojno ih odbijem

Točno se vidi da je tržište željno tih starih mališana sa atmosferskim motorima koji bez ikakve greškice idu na 250k.

Servis kikiriki, troškovi kikiriki, brige nula.

Pogledajte na oglasima kako u sekundi nestanu aygo, swift i slični iz tog razdoblja.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
10 godina

Samo da ne puste ona americka sranja na naše ceste

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Šupci koji se voze u S klasi (sa vozačem) određuju šta će sirotinja vozit i za koliko para.

4 0 hvala 0
12 godina
herc_vtc kaže...
Štrumpf Nazgul kaže...

Upravo to. Europska (a i naša) birokracija je totalno odvojena od stvarnosti i postali su sami sebi svrha. Prvo regulativama unište A segment vozila prije 4 godine, da bi ga sada ponovno vraćali na tržište u električnom obliku. Ako je donedavno A segment koštao cca. 10k eura, a novi segment M1-e ide bliže 20k eura, u ovom slučaju postaje upitno guranje "zelene tranzicije" u kojoj kupac na kraju za više novaca dobije manje opreme i sigurnosti.

Nije samo to, po tim firmama na svakog radnika imaju jednoga koji cese jaja. Pogotovo ovi na visim pozicijama na izmisljenim radnim mjestima.

13 godina
stirko55 kaže...
Ne zelim da zvuci kao hate comment, ali ne znam sta bi znacilo 90%. Auto mi uglavnom sluzi za prevest nekoga ili nesto, a taj sta si naveo ne moze ni jedno od toga. Ostalo ionako mogu javnim prijevozom obavit

Npr. nije naj udobniji za 4 članu obitelj da ide  na more, a za vožnju prigradsku, gradsku savršen, a većina nas i koristi automobile za to.

Naravno ako na dnevnoj bazi voziš 4 ljudi amo, tamo i voziš vešmašinu onda nije auto za to...za sve ostalo je idealan. Iskreno spustiš siceve iza i 200 kila kuruze preveze od šale :)

Ja dnevno na cesti vidim po jednu osobu u automobilu u jako velikom postotku i uglavnom u 'oversize' automobilima.

5 godina
Štrumpf Nazgul kaže...

Jel bi radije regulativu kao u SAD-u? koju trenutna administracija usput još više kreše pa imaju pravi El dorado na tržištu...

17 godina

Svejedno ću rađe kupiti Kineza nego financirati Europske lihvare i prevarante.

scientia est potentia

2 0 hvala 0
14 mjeseci
steelman kaže...

Nije samo to, po tim firmama na svakog radnika imaju jednoga koji cese jaja. Pogotovo ovi na visim pozicijama na izmisljenim radnim mjestima.

Slažem se da postoji neučinkovitost i tromost na svim razinama, od EU institucija do EU korporacija, i to je jedan od glavnih razloga što Europa tehnološki kaska za Azijom i USA.

16 godina

Otkada postoje evropski projekti za L7 automobilčiće? Odavno, postoji i produkcija mikroautića - dvotaktnih prdilica...

ali ima i električnih...

meni je najgenijalniji Microlino

dizajnerski se naslanja na ikonu - Issetu, idealan kao početni ili drugi auto u obitelji...

ali jebi ga, pametni Ojropejci ga nisu htjeli raditi, nego ga moraju Zli Kinezi...

kao što reče kolega iznad, mrcine koje se voze u S-klasi s vozačem određuju što je primjereno i ekonomično u novom dobu...

P.S.: genijalan je ali cijena od 25 k ojra za verziju s najjačom baterijom (3500 € nadoplate) je bolesna

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2025 9:00 (Stric_Jura).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Najveci problem tih malih auta su kreteni u suvovima od 2+tone koji voze ko kreteni i kad te pokupe ti si mrtav a oni potplate koga treba i za koji mjesec opet

5 0 hvala 0
9 godina

Cijene vec od. 

2 0 hvala 0
12 godina

NIkad ne bi rekao da će i na bugu regionalni sendvičari sendvičariti protiv EU, ali eto, došao je i taj dan. Ono accounti stari par godina sa par poruka tek toliko da se makne limit, i eto njih hop. E moji sendvičari...

Nadglednik dina
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Vule kaže...
Najveci problem tih malih auta su kreteni u suvovima od 2+tone koji voze ko kreteni i kad te pokupe ti si mrtav a oni potplate koga treba i za koji mjesec opet

Tako je , ko je jaci taj kvaci , moj ima 2.5 t, kad vidim te male aute kako mi smetaju, niti se obazirem, samo po gasu, kao kroz jato golubova na cesti , samo ukljucim brisace da ih sastruzem sa stakla, auto automatski odradi transakciju sudcu pa mi vise niti ne rade prijave. 

14 mjeseci

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2025 22:19 (herc_vtc).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice