EU planira djeci i zakonski ograničiti pristup dru

poruka: 35
|
čitano: 6.388
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EU planira djeci i zakonski ograničiti pristup dru".
16 godina

Ta dica ce nas kostat potpune online privatnosti kako je krenilo

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

13 0 hvala 2
6 godina
Re: EU planira djeci i zakonski ograničiti pristup
Zdravlje i sigurnost djece je važnije od neke naše privatnosti na voajerskim mrežama.

4 10 hvala 0
16 godina
Gallu kaže...
Zdravlje i sigurnost djece je važnije od neke naše privatnosti na voajerskim mrežama.

zašto onda ne bi bilo i u tvom domu npr.? pa ćemo ti instalirati nekoga da vas prati danonoćno

6 godina
Ti stvarno poistovjećuješ nečiji dom sa voajerskim mrežama? Ili misliš da su djeca danonoćno na društvenim mrežama?
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2026 20:12 (Gallu).
16 godina
Gallu kaže...

Ne vidim da si prijavljen sa svojim imenom i prezimenom ovdje.

6 godina
Kad budemo svi...
16 godina
Gallu kaže...
Ti stvarno poistovjećuješ nečiji dom sa voajerskim mrežama? Ili misliš da su djeca danonoćno na društvenim mrežama?

ako sam dobro shvatio, djeca trebaju biti sigurna.. kako mi možemo znati da su djeca kod tebe doma sigurna? nikako, i zato nam treba netko tko bi to kontrolirao

6 godina
Što mi misliš dati svoju djecu? Ili nečiju tuđu?
4 godine
There will come a time when it isn't 'They're spying on me through my phone' anymore. Eventually, it will be 'My phone is spying on me' -
Philip K. Dick

11 0 hvala 5
8 godina

Kaže Ursula, veliki izazovi...

Zapravo nisu više izazovi nego Game Over kada Starlink direct to cell proradi na ne-modificiranim mobitelima.

Sada možeš ako se hoće pomoću Great Firewall of EU kontrolirati internet.

Starlink se za sada isto može kontrolirati. Na granici, kad netko naruči panel pošiljka se pregleda i panel se zaplijeni.

1 0 hvala 0
8 godina

Treba sitnu dječicu zaštititi od opasnosti interneta.

The ADL said TikTok was a problem for Israel. Two years later, it's now owned by a pro-Israel billionaire. Coincidence? 
https://www.newarab.com/opinion/israel-has-ruined-tiktok-thats-point

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

3 0 hvala 1
4 godine
..ništa od Starlinka;
"
The Brazilian Supreme Court froze Starlink's local bank accounts to compel X (both owned by Elon Musk) to pay outstanding fines, later prompting Starlink to enforce the ban on X for its Brazilian satellite customers "

https://www.theguardian.com/technology/article/2024/sep/04/elon-musk-x-starlink-brazil

1 0 hvala 0
15 godina

To je do roditelja. Roditelji mogu napraviti postavke telefona/računala da se djeca mogu ili ne mogu ulogirati na neku društvenu mrežu. Ne znam zašto se EU petlja u to...

Moj PC  
11 0 hvala 4
8 godina

eto ja bio svjedok kad su djeca naša nevina stvorenja iz usta izbacivala...jasenovac i gradišku staru i smiju se

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Svakakav kaže...
There will come a time when it isn't 'They're spying on me through my phone' anymore. Eventually, it will be 'My phone is spying on me' -
Philip K. Dick

Čovjek je umro 1982.

Možda da malo apdejtaš referencu

6 godina
Jedino - do sada se pokazalo da roditelji ne rade baš ko zna kakav posao...
15 godina
zuper kaže...

To je do roditelja. Roditelji mogu napraviti postavke telefona/računala da se djeca mogu ili ne mogu ulogirati na neku društvenu mrežu. Ne znam zašto se EU petlja u to...

Upravo zbog roditelja koji to ne rade/neznaju iliti roditeljima kojima navedeno ne predstavlja problem.

8 godina

Jeli netko vidio kako se ponaša djete kad mu se nešto zabrani,
djete tada upravo to hoće. 

Ako hoćeš da djete razvije jaku želju za mobitelom,
napravi sljedeće :

1. Zabrani mu mobitel,
2. Ti sam koristi mobitel
3. Nek druga djeca u društvu imaju mobitele.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2026 12:48 (gpd).

2 2 hvala 1
17 godina

Općenito su roditelji krivi. Gotovo svi. Kada bi svi roditelji zabranili djeci korištenje pametnih mobitela (oduzeli ih), e tada ne bi bilo - "Ovaj/ova ima smartphone, želim ga i ja!".

Ali to je nemoguće ispoštovati, uvijek će se netko praviti pametan ili pokleknuti i dati djetetu (pametni) mobitel.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2026 12:33 (Izzy).
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

Preporučujem pročitati u tekstu linkanu izjavu Ursule.

TL;TR 1
In Europe, whoever develops a product is responsible for its safety. Car manufacturers must make their vehicles safe. We do not expect children to design their own seatbelts. We do not expect parents to fit airbags at home. And the very same must be true for big tech.

TL;TR 2
Just as we do not give our children keys to the car before they have their licence or let them buy alcohol until they are legally allowed, we need to set the age at which they can legally access social media.

1 0 hvala 1
8 godina

Dirljiva je ta briga Frau Genocid za sitnu dječicu... možda je zabrinuta da ona (ta dječica) jednoga dana neće htjeti marširati na Rusiju ako na tim društvenim mrežama vide drugačiju sliku svijeta od ove koju im serviraju domaće tvornice istine.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2026 5:55 (Al Crane).

1 0 hvala 1
6 godina
Al Crane kaže...

Dirljiva je ta briga Frau Genocid za sitnu dječicu... možda je zabrinuta da ona (ta dječica) jednoga dana neće htjeti marširati na Rusiju ako na tim društvenim mrežama vide drugačiju sliku svijeta od ove koju im serviraju domaće tvornice istine.

To ti je dvosjekli mač. Problem je što su djeca povodljiva. Gledajuću današnju FB/instagram/tiktok generaciju, odazov djece na Tonsonov koncert i modu oblačenja u crno, nekako mi se čini da ih je zbog FBa/Instagrama/Tiktoka sve više spremno marširati na Rusiju... Društvene mreže seu postale mreže zaglupljivanja, jer tko će tamo čitati nešto pametno. Daleko je lakše gutati zatupljujući sadržaj. A ima ga daleko više nego pametnog.

Možda im dati vremena da razviju kritičko razmišljanje?

8 godina
Gallu kaže...
Al Crane kaže...

To ti je dvosjekli mač. Problem je što su djeca povodljiva. Gledajuću današnju FB/instagram/tiktok generaciju, odazov djece na Tonsonov koncert i modu oblačenja u crno, nekako mi se čini da ih je zbog FBa/Instagrama/Tiktoka sve više spremno marširati na Rusiju... Društvene mreže seu postale mreže zaglupljivanja, jer tko će tamo čitati nešto pametno. Daleko je lakše gutati zatupljujući sadržaj. A ima ga daleko više nego pametnog.

Možda se varam, ali čini mi se da bi baš tompsonovci prije marširali na Brisel nego na Moskvu
Djeca su povodljiva, ali u srži još neiskvarena, i uglavnom nisu već uzgojeni sociopatski debili. Ako im pokažeš video-snimke masakriranih vršnjaka, moglo bi to izazvati emotivnu reakciju zbog koje bi se zapitali zašto se to zapravo događa i kako je do toga došlo. I upravo zato će ih državni mediji držati podalje od takvih slikica i šopati ih svojom umivenom eurokolonijalističkom/zapadnofašističkom verzijom istine.

AI pregled
The consensus among political analysts and digital rights researchers is that Israel struggles to control the narrative on social media, particularly among younger demographics. Pro-Palestinian voices effectively utilize the short-form, emotion-driven algorithms of platforms like TikTok and Instagram to highlight the human toll of the conflict.

Israel Is Losing the Social Media War
https://www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/israel-losing-social-media-war
(pazi, ovo^ je tekst iz 2018.)

6 godina

Nekako ne vjerujem u prosudu djece, kada vidim da zbog nekih facebook izazova gutaju kapsule deterdženta. Istina da su djeca neiskvarena, ali njihov um je jako plastičan i vrlo ga je lako iskvariti. Imam doma osnovnoškolca i kada se ekipa skupi na igralištu, nakon pol sata igre, vade se mobiteli (ne moj, moj nema mob) i gledaju se najveće debilane koje mogu naći.

16 godina
Gallu kaže...
Jedino - do sada se pokazalo da roditelji ne rade baš ko zna kakav posao...

Jel to onda moj problem (mislim ocito je jer ispastam sa novim zakonima zbog takvih)

Ja sam kao dite isto imao pristup svakakvim pizdarijama na internetu ali sam isto tako doma imao roditelje koji ce mi objasniti neke stvari. Mislim da je veci problem to sta roditelj ne moze djetetu objasniti ono sta ni sam ne razumi, a veliki dio roditelja ne razumi da konstantna i neprekidna pozornost drugih ti nije neophodna za zivit dapace cesto je i kontraproduktivna.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
6 godina
stirko55 kaže...
Mislim da je veci problem to sta roditelj ne moze djetetu objasniti ono sta ni sam ne razumi, a veliki dio roditelja ne razumi da konstantna i neprekidna pozornost drugih ti nije neophodna za zivit dapace cesto je i kontraproduktivna.

I tu je problem, dovoljan je samo jedan takav u društvu...

16 godina
Al tu sada dolazimo do onog pitanja, sta je opasnije za dijete/covjeka da bude izopacenik zboga toga sta ne slijedi slijepo sta drugi rade ili da potpuno slijepo slijedi sve

2 0 hvala 0
6 godina
stirko55 kaže...
Al tu sada dolazimo do onog pitanja, sta je opasnije za dijete/covjeka da bude izopacenik zboga toga sta ne slijedi slijepo sta drugi rade ili da potpuno slijepo slijedi sve

Kada zakon to regulira ili je 1 ili je 0. Uglavnom - roditeljima jednostavnije.

18 godina
Al Crane kaže...
Gallu kaže...
Al Crane kaže...

Možda se varam, ali čini mi se da bi baš tompsonovci prije marširali na Brisel nego na Moskvu
Djeca su povodljiva, ali u srži još neiskvarena, i uglavnom nisu već uzgojeni sociopatski debili. Ako im pokažeš video-snimke masakriranih vršnjaka, moglo bi to izazvati emotivnu reakciju zbog koje bi se zapitali zašto se to zapravo događa i kako je do toga došlo. I upravo zato će ih državni mediji držati podalje od takvih slikica i šopati ih svojom umivenom eurokolonijalističkom/zapadnofašističkom verzijom istine.

AI pregled
The consensus among political analysts and digital rights researchers is that Israel struggles to control the narrative on social media, particularly among younger demographics. Pro-Palestinian voices effectively utilize the short-form, emotion-driven algorithms of platforms like TikTok and Instagram to highlight the human toll of the conflict.

Israel Is Losing the Social Media War
https://www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/israel-losing-social-media-war
(pazi, ovo^ je tekst iz 2018.)

Što misliš zašto je Ellison dobio TikTok u leno? 

Prijatelj sa Bibijem, najveći donator civilnoj udruzi njihovih oružanih snaga?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
4 godine
telefon 2 kaže...
Svakakav kaže...
Philip K. Dick

Čovjek je umro 1982.

Možda da malo apdejtaš referencu

Što je prošlo, to je prolog  - W. Shakespeare

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice