Eric Schmidt izviždan tijekom govora na promociji

poruka: 15
|
čitano: 3.652
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Eric Schmidt izviždan tijekom govora na promociji ".
8 godina

ista stvar se desila prije mnogo tisuća godina...vatra je izviždana...a tek tiskarski stroj...90% ručnih prepisivača je dobilo otkaz...vidi se studenti pršte od logike i kritičkog razmišljanja

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 18 hvala 1
18 godina
Re: Eric Schmidt izviždan tijekom govora na promoc
To ti je ChatGPT rekao da je vatra izvizdana i osmislio tako dobro poredjenje?

9 1 hvala 1
18 godina
"Naglasio je kako pitanje više nije hoće li umjetna inteligencija oblikovati svijet, jer je to neizbježno, već je ključno hoće li upravo ova generacija mladih preuzeti aktivnu ulogu u usmjeravanju i oblikovanju same umjetne inteligencije."

Ma da, posto je "neizbjezno", bolje im je da se odmah navuku na njihove pretplate. Inace su donji. Ne treba dovoditi u pitanje da li je preuvelicavanje da ce LLM oblikovati svijet. Pretplati se dok mozes.
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2026 19:06 (knight).

6 1 hvala 0
17 godina
HCMAA kaže...

ista stvar se desila prije mnogo tisuća godina...vatra je izviždana...a tek tiskarski stroj...90% ručnih prepisivača je dobilo otkaz...vidi se studenti pršte od logike i kritičkog razmišljanja

Ne znam na čemu je osnovana procjena, studenti djeluju pametni i kritični. Usporedba sa tiskarskim strojem je priča za malu djecu. Ovo je sličnije industrijskoj revoluciji, jer tad su se ljudi iz sela selili i formirali gradove, a gdje će sad, ne znam. Ako srede energetske probleme, baš bi volio vidjeti, u današnjem kapitalizmu, da netko gleda dobrobit svijeta, dobrobit zajednice i drugih, i da stvaraju nove poslove i zanimanja.

U svakom slučaju ogromni stresovi za trenutne generacije, za pravne regulative koji to moraju obuzdati, ali i za buduće naraštaje za kojima možda neće biti ni potrebe.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
8 godina

tim studentima  ije recimo palo na pamet prosved protiv rata  iranu koji ihje do sada goštso 25 milijardi...nije im palo na pamet prosvjed protiv rekordnog vojnog proračuna od 1,5 bilijun dolara

ne laje kuja radi sela nego radi sebe

Moj PC  
0 9 hvala 1
18 godina
HCMAA kaže...

tim studentima  ije recimo palo na pamet prosved protiv rata  iranu koji ihje do sada goštso 25 milijardi...nije im palo na pamet prosvjed protiv rekordnog vojnog proračuna od 1,5 bilijun dolara

To sad koristiš whataboutizam. Došao im je (bivši) čelnik Googlea Eric Schmidt, a ne Trump. Da je došao potonji, vjerojatno bi i njega izviždali, ali nije da mogu nešto više od toga. 
Ai kosristim svakodnevno (koliko je god moguće offline preko huggingface modela kroz comfyUi, ali ovo trivijaliziranje alata za nepotrebno sve i svašta, koje vodi većem ograničavanju i kontroli je IMO pošast. 
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ai-centar-u-sadu-grijat-ce-kao-deseci-nuklearnih-bombi-sto-to-znaci-za-pantheon/2792039.aspx

17 godina
Još od automatizacije je cilj bio da ljudi manje rade ili da rade drugačije vrste poslova. Cilj nikako nije bio ogromno bogaćenje manjine. Do sada ništa ne vodi k tome cilju. Po meni je pitanje samo jedno: što bi većina ljudi trebala raditi ako će roboti preuzeti više manje sve? Po meni AI je jednostavno premoćan.......tu većina ljudi nema što raditi....
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2026 20:22 (bonzai).

1 0 hvala 0
11 godina
HCMAA kaže...

Vrati se Ajare sve ti je oprosteno. Sad imamo Ajara sa temu-a.

8 godina

nije Ajar nego Aj(v)ar...nije Temu nego Alibaba...i plačaju me u čevapima...ako je palac u plusu jedan čevap...ako je u minusu dva čevapa...zato lupajte...

Moj PC  
0 4 hvala 0
19 mjeseci
Kolega evo ti i od mene palac "dolje" tako da si zaradio Ćetiri Čevapa 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
18 godina
markoal kaže...
HCMAA kaže...

Ne znam na čemu je osnovana procjena, studenti djeluju pametni i kritični. Usporedba sa tiskarskim strojem je priča za malu djecu. Ovo je sličnije industrijskoj revoluciji, jer tad su se ljudi iz sela selili i formirali gradove, a gdje će sad, ne znam. Ako srede energetske probleme, baš bi volio vidjeti, u današnjem kapitalizmu, da netko gleda dobrobit svijeta, dobrobit zajednice i drugih, i da stvaraju nove poslove i zanimanja.

U svakom slučaju ogromni stresovi za trenutne generacije, za pravne regulative koji to moraju obuzdati, ali i za buduće naraštaje za kojima možda neće biti ni potrebe.

Nisu se ljudi baš“dobrovoljno” selili iz sela u gradove kako se to često prikazuje. Tijekom industrijske revolucije u Engleskoj došlo je do ograđivanja zajedničke zemlje (enclosure), čime su seljaci praktički izgubili mogućnost da sami prežive od zemlje. Nije stvar bila u tome da su odjednom svi poželjeli raditi u tvornicama, nego su bili gurnuti u situaciju gdje nisu imali izbora. Kad ti uzmu zemlju ili ti je učine neodrživom za život, jedino što ti preostaje je tražiti posao gdje ga ima, a to su tada bile tvornice.
A uvjeti u tim tvornicama bili su katastrofalni. Radilo se po 12–16 sati dnevno, bez ikakve zaštite, bez prava, bez sigurnosti. Djeca su radila, ljudi su stradavali na poslu, bolesti su bile normalna pojava. To nije bila neka romantična priča o napretku, nego realno razdoblje teškog izrabljivanja koje je trajalo desetljećima. Tek kasnije, kroz sindikate, radničke borbe i zakone, stvari su se počele popravljati i to ne zato što su poslodavci “postali bolji”, nego zato što su bili prisiljeni na promjene.
Zato mi današnja priča “treba se samo prilagoditi AI-u” zvuči prilično cinično. Lako je pričati o prilagodbi kad imaš kapital, sigurnost i mrežu iza sebe. Ali za mlade ljude koji tek ulaze na tržište rada, to nije apstraktna promjena nego realan rizik, hoće li uopće imati stabilan posao i od čega živjeti.
Ako već govorimo o prilagodbi, onda bi bilo pošteno da i oni na vrhu preuzmu dio rizika. Neka se Schmidt i slični odreknu dijela moći i bogatstva pa krenu “ispočetka”, ili barem osiguraju konkretne mehanizme zaštite za ljude koji će najviše osjetiti te promjene. Jer ovako ispada da jedni donose odluke i profitiraju, a drugi se trebaju “samo snaći”.
Lako je drugima dijeliti savjete kad se ne moraš brinuti za vlastitu egzistenciju.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
10 godina

Odličan komentar, kolega!

18 godina
pravi_covijek kaže...
HCMAA kaže...

Vrati se Ajare sve ti je oprosteno. Sad imamo Ajara sa temu-a.

Offtopic, ali zna li netko što je s čovjekom? Imao je preko desetljeće staža, desetke tisuća komentara,
i onda nestao. Nadam se da je zdravstveno ok. 

19 mjeseci
Bio je zdrav do prošle godine kada je dobio crveni karton, radi žuganja i prepucavanja sa administratorima radi pravopisa i gramatike.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine

Ajar ima malo veći ego nego što je prirodno. 

合気道 五段

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice