Dubinska analiza pitanja: "Zašto baš ti?"

poruka: 25
|
čitano: 10.018
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dubinska analiza pitanja: "Zašto baš ti?"".
8 godina

Ono što prvo primjetimo je siluetu, jer se to vidi na veliku daljinu i daje nam prvi dojam.

Kod muskarca najpoželjniji je V-taper! Široka ramena i uski kukovi. Široka ramena su odraz visokog testosterona prilikom razvijanja fetusa u maternici. Dok uski kukovi kod muškarca signaliziraju nizak utjecaj estrogena u maternici. Takva građa ostavlja dojam zaštitnika i provajdera.

Kod žena je to poznati pješčani sat, široki kukovi i uzak struk koji signaliziraju plodnost.

Poslije toga mozak skenira sve ostalo; lice, glas, inteligenciju itd da vidi dali to tijelo ide uz ostale atribute.

0 1 hvala 1
18 godina

Ono što nas privlači mijenja se i s godinama. Zanimljivo je da je kod brakova koji završe razvodom, prosjek trajanja braka oko 7-8 godina, dok ljudi doživljavaju jače fiziološke transformacije u prosjeku također svakih 7-8 godina.. Nije to slučajnost. Kod mene se to poklopilo gotovo savršeno. Oženio se sa 22 godine (vrhunac testosterona), rastao sa 33 (33-34 je također poznata transformacijska dob). Vjerujem da u braku preživljavaju oni kod kojih su te transformacije ili slabe ili nisu negativne u kontekstu održavanja veze.

CompleteRelativity

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dubinska analiza pitanja: "Zašto baš ti?"
NickChase kaže...

Ono što prvo primjetimo je siluetu, jer se to vidi na veliku daljinu i daje nam prvi dojam.

Kod muskarca najpoželjniji je V-taper! Široka ramena i uski kukovi. Široka ramena su odraz visokog testosterona prilikom razvijanja fetusa u maternici. Dok uski kukovi kod muškarca signaliziraju nizak utjecaj estrogena u maternici. Takva građa ostavlja dojam zaštitnika i provajdera.

Kod žena je to poznati pješčani sat, široki kukovi i uzak struk koji signaliziraju plodnost.

Poslije toga mozak skenira sve ostalo; lice, glas, inteligenciju itd da vidi dali to tijelo ide uz ostale atribute.

Je, samo što se to da zamaskirati vježbanjem, trenutnom formom, uspravnim ili pogrbljenim držanjem i odabirom odjece.

8 godina
Podsvijest i urođeni instink se ne može prevariti.

Ako prirodno imaš male ključne kosti nećeš doći na širinu ramena koja plijenji pažnju niti ćeš vježbanjem suziti kukove, ili povećati visinu. Kosti su te koje određuju siluetu, a o tome ovisi ništa drugo nego genetika. Da, vježbanjem se može poboljšati izgled ali to nikad neće biti ni blizu onome što netko ima prirodno.

Zato žene i muškarci gledaju i druge signale i prate dali idu uz tijelo.

Na kraju pretjerano istrenirano tijelo je odbojno i to s razlogom, da nije tako bodybuilderi bi se kupali u ženama.
21 mjesec
NickChase kaže...
Podsvijest i urođeni instink se ne može prevariti.

Ako prirodno imaš male ključne kosti nećeš doći na širinu ramena koja plijenji pažnju niti ćeš vježbanjem suziti kukove, ili povećati visinu. Kosti su te koje određuju siluetu, a o tome ovisi ništa drugo nego genetika. Da, vježbanjem se može poboljšati izgled ali to nikad neće biti ni blizu onome što netko ima prirodno.

Zato žene i muškarci gledaju i druge signale i prate dali idu uz tijelo.

Na kraju pretjerano istrenirano tijelo je odbojno i to s razlogom, da nije tako bodybuilderi bi se kupali u ženama.

Pretjerano istrenirano odnosno bodybuildere smatraš i prirodne i na steroidima?

20 mjeseci
"Kod žena je to poznati pješčani sat, široki kukovi i uzak struk koji signaliziraju plodnost".

Ima još: široki kukovi = lakši porod.

Ah ta pozadina , ženu na sve četiri to nam je milo još od kad smo četveronoške hodali 😍
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
8 godina
Nisam skužio pitanje, al' sve pretjerano postaje odbojno, sve što je izvan granice prirodnoga da tako kažem.

Moramo razdvojiti fit tijelo i bodybuilding.
8 godina
PaleRider kaže...

Ono što nas privlači mijenja se i s godinama. Zanimljivo je da je kod brakova koji završe razvodom, prosjek trajanja braka oko 7-8 godina, dok ljudi doživljavaju jače fiziološke transformacije u prosjeku također svakih 7-8 godina.. Nije to slučajnost. Kod mene se to poklopilo gotovo savršeno. Oženio se sa 22 godine (vrhunac testosterona), rastao sa 33 (33-34 je također poznata transformacijska dob). Vjerujem da u braku preživljavaju oni kod kojih su te transformacije ili slabe ili nisu negativne u kontekstu održavanja veze.

Evolucijska/evolutivna psihologija kaže da je i trajanje modernog braka kroz evoluciju programirano: svrha emocija u ljubavnim partnerskim vezama je da tako vezani par ima veće šanse zajednički podići potomka nego solo majka, a hominid od 7-8 godina (ne gledamo modernu dječurliju, nego onu odraslu u primitivnim predcivilizacijskim uvjetima kroz mnogo miliona godina i generacija) može već samostalno trčkarati po džungli, savani ili preriji i dovoljno uspješno izbjegavati predatore i otrovnu živinu i bilje, što ponosnog oca oslobađa emotivnih okova monogamne zajednice i otvara mogućnost da dalje uspješno širi svoj genetski materijal.

Nisi se ponovo ženio/uvezivao?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
21 mjesec
NickChase kaže...
Nisam skužio pitanje, al' sve pretjerano postaje odbojno, sve što je izvan granice prirodnoga da tako kažem.

Moramo razdvojiti fit tijelo i bodybuilding.

Zato pitam, ima jako razvijenih bodybuildera koji su prirodnim putem došli do tog izgleda pa ne znam ako bi i njih uračunao u odbojnost.

18 godina
Al Crane kaže...
PaleRider kaže...

Evolucijska/evolutivna psihologija kaže da je i trajanje modernog braka kroz evoluciju programirano: svrha emocija u ljubavnim partnerskim vezama je da tako vezani par ima veće šanse zajednički podići potomka nego solo majka, a hominid od 7-8 godina (ne gledamo modernu dječurliju, nego onu odraslu u primitivnim predcivilizacijskim uvjetima kroz mnogo miliona godina i generacija) može već samostalno trčkarati po džungli, savani ili preriji i dovoljno uspješno izbjegavati predatore i otrovnu živinu i bilje, što ponosnog oca oslobađa emotivnih okova monogamne zajednice i otvara mogućnost da dalje uspješno širi svoj genetski materijal.

Nisi se ponovo ženio/uvezivao?

Da, sve je to povezano.

Ne, nisam se ponovno ženio. U formalan brak sigurno više neću, za vezu s pravom osobom sam otvoren, ali evo solo već preko 10 godina..

CompleteRelativity
20 mjeseci
Doture svaka ćas na štivu! Ima tuden i lijepe komedije sa doskočicama.

Što se tiče odabira vanjštine ima nas većinom dva tipa sisoljuba i guzičara 😅 no ima tu i kombinacija oči, noge...
A tako i u žena , sve imaju neke svoje kriterije. Neki od nas su više vizualni tipovi a drugi su dublji analitičari.

Htio sam napisati da nema univerzalne vanjske ljepote, tako i za lice, što je nekome lijepo drugome je ružno.
Osobno guzica, figura pješčanog sata i oči moraju biti top u žena, te mora biti od 160cm do 170 cm za prvu ruku, ostalo mi uopće od izgleda nije važno ali sve padaju u vodu ako nemaju mozga, pravednosti i dobrote što se dodatno otkrije kroz druženje.

Ima još jedna stvar dok smo mladi kriterij za odabir partnera nam je visok i oštar (kao na igralištu kad kapetan bira najboljeg igrača) ali što si stariji tako je manji izbor partnera te se kriterij spušta, te se ponašamo kao kapetan kad mora uzeti debelog Peru koji je dobar samo kao golman zato što je veća šansa da će ga lopta pogoditi radi veličine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
21 mjesec
Sirotanovic kaže...

Htio sam napisati da nema univerzalne vanjske ljepote, tako i za lice, što je nekome lijepo drugome je ružno.

Nikako se ne slažem, ako navedem jednu lijepu ženu i jednu prosječnu znati ćeš koja je koja.

20 mjeseci
Neki čak vole najviše te "prosječne". A ono sto ljudi sto čudi. Zato kažu o ukusima se ne raspravlja!
Ma da zaista kad bolje razmislim ima jako ružnih a tako i jako lijepih 🤔

Ajd baš zalijepi fotke.
21 mjesec
Sirotanovic kaže...
Neki čak vole najviše te "prosječne". A ono sto ljudi sto čudi. Zato kažu o ukusima se ne raspravlja!
Ma da zaista kad bolje razmislim ima jako ružnih a tako i jako lijepih 🤔

Ajd baš zalijepi fotke.

Nisam ja rekao da nekim ljudima nisu draže prosječne, ali definitivno znaju koja je prosječna a koja lijepa.

Evo četiri primjera, pretpostavljam da će se većina složiti koje dvije spadaju u kategoriju lijepe a koje u kategoriju prosječne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 23:53 (Novice).
17 godina
Ma sve četri su gadne. Ni jedna nije plavuša ili bar jedna da je latina pa znam da je guzica po defsultu 10/10
20 mjeseci
Kako kaže Jole "sve su žene lijepe svaka nešto ima" i može nekoga uveseliti i biti mu lijepa!

A nije mi fer ovako, mogu ti reći koje su to dvije no hoću cijelo tijelo, ovako ako gledamo lice to je samo za BJ 😅 i mogao bih biti razočaran kad bi ih vidio kompletne, kad bih vidio obline i figuru to bi mi presudilo koja je najljepša!

17 godina
Jedno online upoznavanje prike 15g. Pošalje samo sliku glave znaći 10/10. Uživo treba za nju viličar a ne auto.
17 godina

Dosta vas ovdje komentira kao da uopce clanak niste procitali, jer budimo iskreni niste.

Jedino sto mi nedostaje u clanku je da se malo prokomentira kako su se stvari mjenjale kroz povijest ( ljepotice sa slikarskih klasika su generalno preetile i sl. ) tj. koliko nas je utjecaj okoline kroz povijest programilo u tim nasim nesvjesnim reakcijama. I koliko mogu biti drasticne razlike kod razlicitih kultura.

3 0 hvala 0
21 mjesec
konjRR kaže...

Dosta vas ovdje komentira kao da uopce clanak niste procitali, jer budimo iskreni niste.

Jedino sto mi nedostaje u clanku je da se malo prokomentira kako su se stvari mjenjale kroz povijest ( ljepotice sa slikarskih klasika su generalno preetile i sl. ) tj. koliko nas je utjecaj okoline kroz povijest programilo u tim nasim nesvjesnim reakcijama. I koliko mogu biti drasticne razlike kod razlicitih kultura.

Komentari su prevazišli inicijalni članak, a kod različitih kultura su razlike dosta velike, npr koreja vs samoa

20 mjeseci
"Jedno online upoznavanje prike 15g. Pošalje samo sliku glave znaći 10/10. Uživo treba za nju viličar a ne auto".

Čuj, da si si dao truda mogao si ju istesati, dobar trening čuda radi 😉
17 godina
Sirotanovic kaže...
"Jedno online upoznavanje prike 15g. Pošalje samo sliku glave znaći 10/10. Uživo treba za nju viličar a ne auto".

Čuj, da si si dao truda mogao si ju istesati, dobar trening čuda radi 😉

Pa da, lakse kada ima materijala nego nadogradivat anoreksiju a pogotovo lice. 

8 godina

Momci, uopće niste woke  

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

1 0 hvala 0
5 godina
Novice kaže...
Nisam ja rekao da nekim ljudima nisu draže prosječne, ali definitivno znaju koja je prosječna a koja lijepa.

Evo četiri primjera, pretpostavljam da će se većina složiti koje dvije spadaju u kategoriju lijepe a koje u kategoriju prosječne.

Ajde, prva je najstarija pa otpada.

Drugu i četvrtu ne bih ni u ludilu, jer je druga poremećena, a četvrta će se ugojiti kao prasica.

Po mome habitusu (moj halo efekt) treća bi mi najviše odgovarala, još ako imaš njen broj telefona, bi bih zahvalan. Na pp.

Ajme tolikih istraživanja, a sve je to u psihologiji sročeno pod jednim nazivom, a zove se Halo efekt. (tražite, neću vam dati sve na pladnju) 👌❤️

To je jedino točno, odavno znanstveno dokazano, ovo ostalo je znanstveni trla baba lan.

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2026 9:13 (Zaporožac).
20 mjeseci
"trla baba lan."..." Ajde, prva je najstarija pa otpada".

Čuj kolega nije moje osobno mišljenje no stara narodna mudrost kaže "bolje u bakici nego u šakici" 😉
5 godina

Hvala, stara dobra poslovica 😂

Ma daj, takve većina imamo kući, mani me toga.

Kad već mogu sanjati, biram lijepe mlade sne. 

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2026 6:54 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice