Države članice EU prihvatile nove carine na elektr

poruka: 5
|
čitano: 2.653
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Države članice EU prihvatile nove carine na elektr".
15 godina

S jedne strane ih razumijem, kina potiče svoju proizvodnju, pa su nelojalna konkurencija evropskim proizvođačima. S druge strane europa želi da se pređe na struju, a blokira jeftine električne aute. S treće strane, žele zaštititi evropsku autoindustriju, a donose eko zakone koji štete baš toj autoindustriji. S četvrte strane, ne znaju jel bi piškili ili kakili.

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
Re: Države članice EU prihvatile nove carine na el

Akšuali EU potice duplo više godišnje.

Kina je u cijeli sektor električnih vozila od 2009. do danas dobio 231 milijardu dolara subvencija, što je oko 15 i pol milijardi godišnje. EU-ov takozvani "new green deal" izdrkavanje predviđa ulaganje od 520 milijardi dolara godišnje u zelene tehnologije na razini EU.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 15:47 (Gajotres).

1 5 hvala 0
6 godina

Ne pomaže ni sama EU autoindustrija,

nisu li ono nedavno htjeli prodati tehnologiju plinskih turbina za Kinu, pa su malo dobili po prstima, nakon čega su se ispričavali, "pa nismo mi htjeli, ovo, ono, ..."

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 10:52 (gpd).

0 0 hvala 0
13 godina

lobiranje a.k.a mito i korupcija, smradovi. Doći će im Kina glave, dosta je bilo pohlepnosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 12:03 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Još ćemo mi doći u ekonomski položaj u kakvom je Kina bila 1950... Europljani i hrpa ilegalnih migranta i neplaca/indijaca/filipinaca.

Jesmol se zavo borili? /s

edit: evo ideje Bugovcima da obrade sada temu Indijaca u IT-u u RH i moguću poplavu fiktivnih firmi u kojima će takvi raditi. Al nemojte to Petricu dat jer će on samo svaliti krivnju na sadašnje nesposobne firme i pretpostaviti da će tržište samo isfiltrirati "nesposobne od sposobnih".

Halo Bing! Kako bratac?
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2024 12:23 (Apachy).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice