Uvijek ista priča...puno mnogobrojnih obitelji koje znam (njih barem 5-6 uključujući i moju) imaju problema s nabavkom auta sa 8 ili 9 sjedala, točnije s nabavkom kombija. Ne kužim zašto se ograničavaju na tih 7 sjedala. To su najčešće auti koji dolaze u verziji sa 5 sjedala, a dva otraga su stvarno mala i neupotrebljiva za tinejđere.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda zato jer su auti sa 7 sjedala jos uvijek auti, nisu kombiji koje ce mnogi zbog velicnine ionako izbjegavati.
Meni vise frka da se igra na emociju, pomozi obitelji da su mobilni, da rodjo malo podigne prodaju. Pa sve sto se desi kada budu ovakve subvencije, subvencionirani proizvod nekako akcijski postane skuplji, a rodjo muku muci sa problemo kako da smanji dobit za kraj godine.
Po meni, mogli su za te pare drasticno umanjiti davanja na place roditelja i ostaviti im pare pa neka roditelj ima vise para na x godina da si otplati taj auto, ili su im mogli subvencionirati troskove goriva i tehnickog isto tako na x godina, pa se to lijepo prebija na mjesecnoj razini bez znanja poslodavca ili trgovca. To su direktno drzavine poreske stavke koje su mogli ostaviti u dzepu onoga kojeg pomazu, a trgovac neka se nosi sa trzistem bez i najmanje ideje da li potencijalni kupac ima nekakve olaksice.
Organizirati takve transfere u danasnje vrijeme je doslovno kikiriki jer je manje vise sve umrezeno, no iapk cemo po provjerenoj metodi. Kako sa APNom koji je samo pomogoao podici cijene stanovanja.
Ustaljeni nacin operiranja se nece mjenjati dok to glasaci nebudu jasno pokazali svojim glasovima. Ljudi kojima nije stalo, nemaju vremena, imaju bitnijih tema, u zivotu od politike zive u zemlji gdje rodijaci pretacu poreski prihod drzave u svoje dzepove na ime tih istih nezainteresiranih. Win za rodijake, fail za poreskog obveznika vulgaris.
Dokle ljudi moji, dokle? koliko tesko je shvatiti, ako susjedu nije dobro pitanje je samo vremena kada ce i meni postati lose.
Zasto se nije to malo spustilo dolje. Opcenito da se financira obiteljski auto poput karavana, sedana, SUVa.
Obitelji sa djecom <5 su nebitne - štancajte još 
Dakle naš ekvivalent Alan Fordovskog Ministarstva za istraživanje ruda i gubljenje vremena je smislilo ovag game changer plan. Od koga je, još je i dobro
Nemaju oni kapaciteta uhvatiti se u koštac sa stambenom krizom za mlade obitelji, jer tu ipak treba malo više organizacije i planiranja.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Smeđimurski popust? Jel prenosiv? Baš si pucamo u koljeno.