Drvo u gradu – spas od vrućine

poruka: 9
|
čitano: 2.587
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Drvo u gradu – spas od vrućine".
5 godina

Stabla i drvoredi su također i odličan  zvučni izolator.

Uvijek mi je bilo fascinantno kada bi se popeo Dežmanovim prolazom na Dubravkin put u Zagrebu. 300-400 metara od Ilice, a imaš osjećaj da si u Gorskom Kotaru.

I temperaturno i zvučno.

7 0 hvala 0
15 godina
Re: Drvo u gradu – spas od vrućine
Prvo što sam napravio kad smo uselili u novu kuću bila je sadnja drveća po dvorištu. Tulipanovci, lipa, cedar, bagrem, pa i vrba na uličnoj strani, judič kod terase, sve to čini izlazak iz kuće direkt u zelenilo i pruža onaj osjećaj 'ahhhh...' :) Još sam poslije par godina iz dravske šume presadio topolu na dvorište,sad je to najviše stablo koje imam, nevjerojatno brzo raste. Za mene je sjena stabla daleko ugodnija i od sjene zida, jer osjećam stablo kao nešto živo, a volim dobro društvo.

18 0 hvala 0
15 godina

Nisam u gradu. U prigradskom sam naselju. Parka imam oko 5000m2. Razno bilje, mladi labirint, zdenac, lovor višnje, povrtnjak, 3 hrasta, 2 oraha, 2 platane, judino, voćke, oko 180 smreki kojima kratim vrhove svakih par godina da ne podivljaju, javori, tužna vrba kao najveće stablo, čempresi... . Sad planiram neku mini baricu da se živine mogu nacajat. 

Malo grintam kad treba kosit, šišat ali s godinama je to sve dobilo smisao. Sjest na kosilicu nakon lobotomije posla. Turnut sluške u uvo i pustit exploru, andromedu, povijest četvrtkom, mjuzu... Dobro je sve 

Moj PC  
15 0 hvala 0
7 godina

Svojedobno sam razmišljao o samoinicijativnim akcijama sadnje mladica po zelenim površinama u ZG-u. Međutim od dolaska Tomaševića na vlast, situacija se drastično popravlja po tom pitanju.

Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina

ali zato u KC, baje otkupe neku staru hižicu u gradu i potaracuju ju...

pa ide širina zgrade kao cijelo zemljište minus  4 m asfalta s svake strane da se maksimalno iskoristi...

zelena travka ?!?! Apage Satanas...

ako ne asfalt ili beton onda tlakavci...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina

Bezvremenski Raos.
Bravo!!!
Ista stvar je i s parkovima.
Velika razlika u temperaturi je u pokošenoj i ne pokošenoj travi

1 0 hvala 0
16 godina

Velika razlika u temperaturi je i kod pokošene i ne pokošene trave

5 godina

Ne znam zašto gradovi nisu naredili trgovačkim centrima kod gradnje ogromnih parkirališta obaveznu sadnju stabala.

U Osijeku je horror ljeti kod oba Kauflanda, Lidla svih Konzuma, Emmezeta, uglavnom kod svih je pakao na asfaltu.

Grad je kriv i sve gradske strukture do danas bilo desne, centar ili lijeve.

Pojedini su sadili na parkingu, no nisu drva zalijevali pa su jadna drvenca propala ili ostala zakržljala.

Ja bih im danas naredio; "Razbij svakih deset metara asfalt na parkiralištu i sadi drvo, inače ti oduzimam koncesiju za parkiralište zdraaaavoooo"

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2026 8:25 (Zaporožac).

4 0 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Ne znam zašto gradovi nisu naredili trgovačkim centrima kod gradnje ogromnih parkirališta obaveznu sadnju stabala.

U Osijeku je horror ljeti kod oba Kauflanda, Lidla svih Konzuma, Emmezeta, uglavnom kod svih je pakao na asfaltu.

Grad je kriv i sve gradske strukture do danas bilo desne, centar ili lijeve.

Pojedini su sadili na parkingu, no nisu drva zalijevali pa su jadna drvenca propala ili ostala zakržljala.

Ja bih im danas naredio; "Razbij svakih deset metara asfalt na parkiralištu i sadi drvo, inače ti oduzimam koncesiju za parkiralište zdraaaavoooo"

Ok, i dođe onda menadžer i kaže, ev tebi i tvojima parica i zaboravimo na ovu farsu. Ok, može. Riješeno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice