Stabla i drvoredi su također i odličan zvučni izolator.
Uvijek mi je bilo fascinantno kada bi se popeo Dežmanovim prolazom na Dubravkin put u Zagrebu. 300-400 metara od Ilice, a imaš osjećaj da si u Gorskom Kotaru.
I temperaturno i zvučno.
Stabla i drvoredi su također i odličan zvučni izolator.
Uvijek mi je bilo fascinantno kada bi se popeo Dežmanovim prolazom na Dubravkin put u Zagrebu. 300-400 metara od Ilice, a imaš osjećaj da si u Gorskom Kotaru.
I temperaturno i zvučno.
Nisam u gradu. U prigradskom sam naselju. Parka imam oko 5000m2. Razno bilje, mladi labirint, zdenac, lovor višnje, povrtnjak, 3 hrasta, 2 oraha, 2 platane, judino, voćke, oko 180 smreki kojima kratim vrhove svakih par godina da ne podivljaju, javori, tužna vrba kao najveće stablo, čempresi... . Sad planiram neku mini baricu da se živine mogu nacajat.
Malo grintam kad treba kosit, šišat ali s godinama je to sve dobilo smisao. Sjest na kosilicu nakon lobotomije posla. Turnut sluške u uvo i pustit exploru, andromedu, povijest četvrtkom, mjuzu... Dobro je sve
Svojedobno sam razmišljao o samoinicijativnim akcijama sadnje mladica po zelenim površinama u ZG-u. Međutim od dolaska Tomaševića na vlast, situacija se drastično popravlja po tom pitanju.
ali zato u KC, baje otkupe neku staru hižicu u gradu i potaracuju ju...
pa ide širina zgrade kao cijelo zemljište minus 4 m asfalta s svake strane da se maksimalno iskoristi...
zelena travka ?!?! Apage Satanas...
ako ne asfalt ili beton onda tlakavci...
Bezvremenski Raos.
Bravo!!!
Ista stvar je i s parkovima.
Velika razlika u temperaturi je u pokošenoj i ne pokošenoj travi
Velika razlika u temperaturi je i kod pokošene i ne pokošene trave
Ne znam zašto gradovi nisu naredili trgovačkim centrima kod gradnje ogromnih parkirališta obaveznu sadnju stabala.
U Osijeku je horror ljeti kod oba Kauflanda, Lidla svih Konzuma, Emmezeta, uglavnom kod svih je pakao na asfaltu.
Grad je kriv i sve gradske strukture do danas bilo desne, centar ili lijeve.
Pojedini su sadili na parkingu, no nisu drva zalijevali pa su jadna drvenca propala ili ostala zakržljala.
Ja bih im danas naredio; "Razbij svakih deset metara asfalt na parkiralištu i sadi drvo, inače ti oduzimam koncesiju za parkiralište zdraaaavoooo"
Ne znam zašto gradovi nisu naredili trgovačkim centrima kod gradnje ogromnih parkirališta obaveznu sadnju stabala.
U Osijeku je horror ljeti kod oba Kauflanda, Lidla svih Konzuma, Emmezeta, uglavnom kod svih je pakao na asfaltu.
Grad je kriv i sve gradske strukture do danas bilo desne, centar ili lijeve.
Pojedini su sadili na parkingu, no nisu drva zalijevali pa su jadna drvenca propala ili ostala zakržljala.
Ja bih im danas naredio; "Razbij svakih deset metara asfalt na parkiralištu i sadi drvo, inače ti oduzimam koncesiju za parkiralište zdraaaavoooo"
Ok, i dođe onda menadžer i kaže, ev tebi i tvojima parica i zaboravimo na ovu farsu. Ok, može. Riješeno.