U čovjeka usađeno prvo titansko srce pokretano mag

poruka: 8
|
čitano: 8.419
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U čovjeka usađeno prvo titansko srce pokretano mag".
10 godina

Je li u pitanju titan ili titanij? 

2 0 hvala 0
9 godina
Re: U čovjeka usađeno prvo titansko srce pokretano
šta se dogodi kad dođe u blizinu jakog magneta?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa nisu mu transplantirali nego implantirali umjetno srce...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
digitall kaže...

titan nije magnetičan.

9 godina
jozef kaže...
digitall kaže...

titan nije magnetičan.

znam, ali pumpa radi na principu magneta, šta kad dođe u utjecaj vanjskog jakog magneta... da li je magnetski izoliran da vanjsko magnetno polje ne utječe na njegovo?

14 godina
digitall kaže...
jozef kaže...
digitall kaže...

titan nije magnetičan.

znam, ali pumpa radi na principu magneta, šta kad dođe u utjecaj vanjskog jakog magneta... da li je magnetski izoliran da vanjsko magnetno polje ne utječe na njegovo?

ne vjerujem da je izoliran, teško je izolirati za veliki opseg frekvencija i to traži puno materijala, a prostor u prsnom košu je ipak ograničen. Kolike su šanse da ćeš se naći jako blizu vrlo snažnog magnetskog polja u stvarnom životu? 

16 godina
moderator
jozef kaže...
digitall kaže...
jozef kaže...
digitall kaže...

titan nije magnetičan.

ne vjerujem da je izoliran, teško je izolirati za veliki opseg frekvencija i to traži puno materijala, a prostor u prsnom košu je ipak ograničen. Kolike su šanse da ćeš se naći jako blizu vrlo snažnog magnetskog polja u stvarnom životu? 

Pa i ekipa s pacemakerima se i sada mora držati dalje od jakih magneta (jakih ne samo u smislu nečega na skali MR-a već i recimo mikrovalki ili ranije CRT TV-a i monitora). Gdjegod kroz žice putuju električni signali (za razliku od samog srca gdje se u dijelu mišićnih stanica generira električni impuls) na te signale je moguće utjecati vanjskim elektromagnetskim poljima. 

This space for rent!
16 godina
moderator
VladRi kaže...

citao sam da je neki tip imao problema sa pacemakerom jer je nosio mob u kosulji a mob je imao magsafe

I što piše - je li uspio napuniti bateriju mobitela? 

...
Moj PC  
9 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice