Nema šansi. ChatGPT jest najbolji ali Copilot je za razliku od njega neograničen brojem pitanja, poslanih slika , (osim nekih usluga u windows programima). Tu treba navesti i sve ostale raspoložive AI dostupne alate koji su većinom neograničeni brojem postavljenih pitanja ili slanja slika na analizu a svi skupa se baziraju više ili manje upravo na ChatGPT-u ..
ChatGPT uveo najjeftiniju pretplatu i kod nas, ali
- poruka: 27
- |
- čitano: 6.202
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Njihovoj pohlepi nikad kraja.
Nema šansi. ChatGPT jest najbolji ali Copilot je za razliku od njega neograničen brojem pitanja, poslanih slika , (osim nekih usluga u windows programima). Tu treba navesti i sve ostale raspoložive AI dostupne alate koji su većinom neograničeni brojem postavljenih pitanja ili slanja slika na analizu a svi skupa se baziraju više ili manje upravo na ChatGPT-u ..
Generacija slika je iza ChatGPT, dobar je za odgovore.
Njihovoj pohlepi nikad kraja.
Imaš li ti kakvu ideju koliko košta održavanje tog sustava? Ti bi da netko u to uloži veliki novac, a da ti sišeš badava, što bi Turci rekli, đabe. Ako ti se to čini ok, dođi mi na proljeće štihati vrt badava. Ti štihaj, a ja ću poslje imati badava povrće. Koliko godina imaš? Piše u Bibliji da mudre mudre izreke ne koriste onima koji nisu baš previše pametni jer ih koriste na krvom mjestu, ja bih rekao, jer ih ne razumije. Čuo si ti nešto o pohlepi i da to nije dobro pa su ti sad pohlepni svi koji ti nešto ne daju badava.
Ja sam testirao gemini nakon ovih ocigledno placenih reklama i testova od strane gugla i zakljucio sam da je gemini na razini chatgpta od prije 2 godine. Naime, uploadao sam mu 10tak fileova i exporte razgovora iz chatgpta, medicinske fileove i pitao ga da mi kaze moju tezinu, visinu, postoak masti etc... i izmisljao je gluposti, jako sam se razocarao jer cak nije ni besplatna verzija geminia bila.
Placam plus za gpt tak da me se.ovo ne tice, i slazem se da imaju reklame. Ipak je besplatan servis ako ne placas a trosis im resurse, problwm koji imam je sto su rekli da nece biti....a eto 41 dan kasnije eto...
Nema djabe ni u babe. Ne vidim problem. Stovise ni ne koristim ga, ali kao sto napisah, ne vidim problem.
Naime, uploadao sam mu 10tak fileova i exporte razgovora iz chatgpta, medicinske fileove i pitao ga da mi kaze moju tezinu, visinu, postoak masti etc... i izmisljao je gluposti
Realno, ti njega ispituješ gluposti. Kakva pitanja takvi i odgovori.
To mi je bio prvi post ovdje na forumu od 2016e godine.
I odmah mi se neki konjko zakaci sa bezveznim odgovorom..
Ajde mi objasni po cemu su to glupa pitanja i koja bi bila bolja pitanja?
Ako uploadas dokumentaciju na kojoj pise tezina, i pitas ga koja je zadnja tezina u dokumentaciji valjda bi trebao to znati analizirati?
To mi je bio prvi post ovdje na forumu od 2016e godine.
I odmah mi se neki konjko zakaci sa bezveznim odgovorom..
Ajde mi objasni po cemu su to glupa pitanja i koja bi bila bolja pitanja?
Ako uploadas dokumentaciju na kojoj pise tezina, i pitas ga koja je zadnja tezina u dokumentaciji valjda bi trebao to znati analizirati?
To je on tebi samo na lijep nacin rekao da si da ne pisem sto. Da meni pokazes dokumentaciju i pitas me to pitanje, ne znam jel bi odgovarao ili bi pozvao odredjenu sluzbu da te pokupi. 
Mislio sam da je bug forum kvalitetniji za rasprave ali ocito nije.
Lp svima.
Mislio sam da je bug forum kvalitetniji za rasprave ali ocito nije.
Lp svima.
Nes' ti rasprave gdje napises da je izmisljao gluposti. Sto je to konkretno izmisljao ? Na kraju krajeva taj AI koristi enormne kolicine struje i vode da bi mu se postavljala takva bezvezna pitanja. Da ne iskoristim neku drugu rijec.
Na kraju, krajeva. Kakva pitanja, takvi i odgovori, a ti i dalje udaraj TDove ljudima.
Izmisljao je tezine i postotke masnoca iz medicinskih fileova, nezna prepoznsai formate datuma i slicno.
Tezine koje nisu postojale, kad bih ga pitao da mi kaze od kud mu ta informacija, bi se ispricavao.
Nebitno sada to,.mogao sam ga pitati bilosto, nije bio pouzdan u mom slucaju i ostajem vjeran chatgptu. Zasada. Iako placam i jedno i drugo.
Ja sam mislio da je Gemini dosta bolji nakon onog failanog updatea kod GPT-a nakon ljeta. Svaki mi dosta fula, uređivao sam stan pa sam tražio brdo savjeta, GPT me uvjeravao da je Pebble tamnija od Kašmira, bilo je svakakvih failova i sve sam morao double checkat.
Počeli su lagano s cijenama, samo se čeka da čim više navuku ljude i naprave ovisnost nezamislivih razmjera. Inače nema ekonomije.
Nisam znao da to postoji uopce. Mislio sam da ce sam skuziti kao chatgpt i sam odrediti tocno koji model bi trebao koristiti.
Al kako se to sve uklapa u GEMs, ako tamo vec imam uploadano puno fileova, sto je sa tim notebookom onda...uglavnom, zapravo ti ne postavljam pitanje jer mogu sam saznati online. Hvala na informaciji.
Lp
Kad ste zadnji put bili na Google?
| 6 | Hablo espanol? |
|---|
Ja sam mislio da je Gemini dosta bolji nakon onog failanog updatea kod GPT-a nakon ljeta. Svaki mi dosta fula, uređivao sam stan pa sam tražio brdo savjeta, GPT me uvjeravao da je Pebble tamnija od Kašmira, bilo je svakakvih failova i sve sam morao double checkat.
Počeli su lagano s cijenama, samo se čeka da čim više navuku ljude i naprave ovisnost nezamislivih razmjera. Inače nema ekonomije.
Ja uopce ne znam zasto trazite savjet od ****og AI-a ? Eto ti si vec 17 godina na forumu, sto znaci da si u dobranim godinama, sto znaci da znas googlati i pronaci sam sve bez ikakve pomoci nesposobnog AI-a. Ajde treba se vise potruditi, ali doci ces do onoga sto trebas. AI je udario u zid. Ovi su zamislili da ce AI uciti samoga sebe, ali gle cuda, ovo sto imamo uopce nije AI, vec samo nesto sto malo bolje googla. Lose programira. Doduse, ajde i radi xxx video i jos neke pizdarije, ali generalno, ovaj AI trenutno je na razini 10godisnjeg djeteta. Uvijek kada nesto kompleksnije trazimt ugasim ga i ne zelom ga niti vidjeti, jer znam da ce mi izbaciti neku glupost.
Naletio sam na komentar Gofa koji piše da Gemini izmišlja stvari iz dokumenata koje mu je uploadao. Netko mu odgovoara u Jobsovom stilu: krivo držiš mobitel.
Obzirom da sam i sam imao već jako puno slučajeva da mi AI izmišlja informacije iz uploadanih dokumenata, jako me zanima što mi krivo radimo i zašto je uopće moguća greška zbog nekog navodno krivog korisničkog inputa u izvršavanju jedne naoko potpuno jednostavne naredbe.
Evo ukratko opis. Uploadam neki pdf dokument, nekad 1,2,3 stranice, nekad stotinjak ili više stotina stranica. Postavim jednostavno pitanje tipa: "analiziraj priloženi dokument i javi mi da li u njemu ima govora o XYZ". Ili jednostavnije: "pronađi gdje se u ovom dokumentu spominje riječ XZY"
Imam plaćene ChatGPT, Gemini i Copilot. Niti jedan ne daje točne rezultate kad se koriste pdf reference.
Ako postavim neko zahtjevnije pitanje. Npr. "spominju li se u ovom dokumentu metode za rješavanje problema A?". Često će izmisliti metode kojih u tekstu uopće nema. Iako u uputama napišem da prilikom odgovaranja smije koristiti samo priložene reference.
Jako me zanima zašto se to događa i kako bi trebalo postaviti pitanje da se na ovaj vrlo jednostavan prompt dobije točan odgovor? Dakle nisam ga tražio nešto kompleksno, nego jednostavnu stvar koja se može napraviti i u običnom wordu ili notepadu (u slučaju kad tražim samo pronalazak riječi).
I mene je znao naživcirati, kao da ne shvati pitanje te moram dodatno formulirati pitanja ili više njih .
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
I mene je znao naživcirati, kao da ne shvati pitanje te moram dodatno formulirati pitanja ili više njih .
Očito ne znam postaviti pitanje.
Šalu na stranu, pitanja su prejednostavna i svaka tajnica mogla bi sama obaviti taj zadatak, bez potrebe za detaljnim poznavanjem konteksta. A AI totalno zakaže.
Mene zanima zašto se to događa. Iskreno, pojma nisam imao o NotebookLM. Isprobavam ga sad i izgleda impresivno. Ali tako su mi izgledali i GPT i Gemini i Copilot u početku. Dok me ne razočaraju kad je stvarno važno.
A jebemu. Ja stvarno, za sve što mi treba - dobijem rješenje. Svaka čast ko je ovo izmislia. Ali vidim masu ljudi, koji imaju tehničku pozadinu čak, tek kad im ja dođem i popričam sa chatgpt-em rješim im problem. A isto tako je stenja da ne može nać rješenje. U 5 minuti. A za sebe mogu samo reći da znam kreirati odlične ključne fraze za google pretragu. A kod chatgpt-a je sistem da koji put ne ideš direktno rješit sa jednim promptom. Nego gradiš u par promptova ga dovedeš do onoga što te stvarno zanima. Kao da pričaš sa djetetom.
...
Poanta mog prethodnog posta u ovoj temi je da bi bilo interesantno čitati na bugu o budućnosti google-a i njegovog google ads ekosustava (digitalnih agencija, shopova). Trenutno kako stvari stoje, ako ja, znači ako se ja ne sjećam kad sam zadnji put bio na google - to bi za google trebao biti crveni alarm. Ja već imam klijente koji mi tražu pomoć i plaćaju koliko god treba - da ga chatgpt ubaci u rezultate! Ljudi koji su prvi na google-u, na google maps-u, izlinkani sa gospom blaženom. A za chatgpt ne postoje! (Gemini ga baca u rezulatate, Grok - ali koga briga za to?! Chatgpt najposjećenija stranica, "najpreuzetija" aplikacija - gotovo je.) Daje mu konkurenciju u odgovorima ali njih ne. Slušaj ovo. I onda ja skužim zašto (a nisu skužili ni vlasnici digitalnih agencija, ni content creatori, ni marketingaši neki veliki, hehe, samo moj mozak, jedino šta baš vrijedi u meni :) i onda napravimo strategiju, implementacijju - i radi :).
Ja uopce ne znam zasto trazite savjet od ****og AI-a ? Eto ti si vec 17 godina na forumu, sto znaci da si u dobranim godinama, sto znaci da znas googlati i pronaci sam sve bez ikakve pomoci nesposobnog AI-a. Ajde treba se vise potruditi, ali doci ces do onoga sto trebas. AI je udario u zid. Ovi su zamislili da ce AI uciti samoga sebe, ali gle cuda, ovo sto imamo uopce nije AI, vec samo nesto sto malo bolje googla. Lose programira. Doduse, ajde i radi xxx video i jos neke pizdarije, ali generalno, ovaj AI trenutno je na razini 10godisnjeg djeteta. Uvijek kada nesto kompleksnije trazimt ugasim ga i ne zelom ga niti vidjeti, jer znam da ce mi izbaciti neku glupost.
Pa čemu onda AI ako ga neću tražiti takve savjete? Koristim ga za baš za to, umjesto googla za ono što ne znam, ne bavim se npr. dizajniranjem ormara, savršen primjer je bio baš taj sa ormarima i opremanjem namještaja. Jer on je napravljen da brzo može izbaciti listu stvari, permutacije na koje trebam paziti i uzima u obzir materijale, boje, orjentaciju, feng shuii, gdje će biti lift, gdje ladice, gdje klizna vrata, koliko prostora za prolaz, koje boje idu zajedno... Naravno mogu platit dizajnera par tisuća eura koji će me savjetovat. Iako često fula. PS. evo jedan rezultat koji sam na brzinu složio da imam kao vizualnu referencu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
ChatGPT me počeo živcirat sa time limitima, probao perplexity, nije loš ali UI mu je malo kaotičan, malo malo iskoči neki drek pa moraš gasit. Probao DeepSeek, isto jako dobar, nema limita.
ovdje ima dosta likova sa ozbiljnim dijagnozama...
Mene kod svih najviše živcira količina njihovog fantaziranja i vrijeme koje proveden provjeravajući svaku stvar ako radim nešto važno i osjetljivo. Tako da na jednoj strani ušparam vremena ali ga zato opet izgubim na drugoj....
Ali ne brinite ima ih ovde koji vjeruju svaku stvar koju im LLM servira, što je po jednoj strani logično ako tražiš informacije o materiji koju ne poznaješ jer onda ti može prodat sve. Tako se i ja osjećam kod automehaničara kad mi počne o cincilatorima i buksnama govorit...
Dali mi LLM nekad pomogne, da sigurno je, dali osjećam da ću izgubit uskoro posao zbog njega, NITI BLIZU! Koliko god da je dobar, zbog halucinacija trebaš svaku svakcatu stvar koju ti napiše uzet sa zrnom soli i provjeravat, i dok god je tako to je samo jedan od alata koje koristim i ništa više...