A što će ti AI chat u aplikacijama kao WhatsApp ili Viber?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pitaš se zašto chat s nekim/nečim treba biti u chat aplikacijama?
Pitaš se zašto chat s nekim/nečim treba biti u chat aplikacijama?
U chat aplikacijama s pravim ljudima, ne s botovima. Ti komuniciraj s botovima ako ti je draže.
U chat aplikacijama s pravim ljudima, ne s botovima. Ti komuniciraj s botovima ako ti je draže.
Gdje piše ta definicija chat aplikacije? Zar chat s botom nije chat? Zar se ne zove ChatGPT? Tko te razljutio danas?
Jasno ti je da na Viber dobivaš i poruke od GLSa, HPa, DPDa, BoxNow i sl. Tako da već komuniciraš s botovima. Odnosno oni komuniciraju s tobom.
Nebitno je što ti i ja mislimo o tome. Tko želi koristiti će koristiti, tko ne želi, neće. Jednostavno je.
Brkoni
kad uguramo i u aplikaciju kalkulator onda ćemo probati to sve naplatiti
Hvala ti na ovoj nepovezanoj random činjenici. Od srca.
Općenito prezirem konstantno dodavanje feature-a u aplikacije koje su započele jednostavno a onda krene dodat malo ovo, pa cemo malo ovo, ma i ovo bi trebalo. I na kraju, sa godinama razvoja, dobiješ sporu aplikaciju koje je komplicirana za korištenje. Evo meni obični password manager, pa je ubacia identitete, pa kartice pamtit, pa cijeli browser uvalit unutra (!), pa feature da ne radi samo u browseru nego automatski popunjaval login formulare u desktop aplikacijama, pa sve to za mobilne, android, ios, gdje god (normalno da ti featuri uopće ne rade kako treba). A dobre feature, kao pass generator će sakrit i iskomplicirat za korištenje. Naš kako ću lijepo nagradit developera za mukotrpan dugogodišnji rad - otkazujem pretplatu dogodine. Čestitam.
Svi mi želimo "frameworkizirat", i to je prirodno u svakom čovjeku. Iskusni developer to zna i kontrolira taj prirodni poriv. Aplikacija mora služit za točno određenu svhru, i samo za to. Ali općenito mislim da svaki developer mora imat tu fazu "frameworkiziranja", treba iživit taj poriv kad se krene, da se shvati koliko je nepotrebnog posla napravio - ali je naučio tonu toga! Ta faza mu postavlja temelje za napredak ustvari.
Ontopic, vocap se pretvara u uredski alat i treba mu nekoliko "office" feature-a, minimum neki je pinanje razgovora npr. Ne kužim zašto ne napreduju u tom smislu kad tržite za to postoji. To su sitnice ali bi značile...
Prešli su s Youtube-a na servis Dropout: "On September 26, 2023, it was announced that the branding of CollegeHumor would be retired, in favor of Dropout. This included rebranding the CollegeHumor YouTube channel to the Dropout YouTube channel." (Wikipedia)
Općenito prezirem konstantno dodavanje feature-a u aplikacije koje su započele jednostavno a onda krene dodat malo ovo, pa cemo malo ovo, ma i ovo bi trebalo. I na kraju, sa godinama razvoja, dobiješ sporu aplikaciju koje je komplicirana za korištenje. Evo meni obični password manager, pa je ubacia identitete, pa kartice pamtit, pa cijeli browser uvalit unutra (!), pa feature da ne radi samo u browseru nego automatski popunjaval login formulare u desktop aplikacijama, pa sve to za mobilne, android, ios, gdje god (normalno da ti featuri uopće ne rade kako treba). A dobre feature, kao pass generator će sakrit i iskomplicirat za korištenje. Naš kako ću lijepo nagradit developera za mukotrpan dugogodišnji rad - otkazujem pretplatu dogodine. Čestitam.
Svi mi želimo "frameworkizirat", i to je prirodno u svakom čovjeku. Iskusni developer to zna i kontrolira taj prirodni poriv. Aplikacija mora služit za točno određenu svhru, i samo za to. Ali općenito mislim da svaki developer mora imat tu fazu "frameworkiziranja", treba iživit taj poriv kad se krene, da se shvati koliko je nepotrebnog posla napravio - ali je naučio tonu toga! Ta faza mu postavlja temelje za napredak ustvari.
Ontopic, vocap se pretvara u uredski alat i treba mu nekoliko "office" feature-a, minimum neki je pinanje razgovora npr. Ne kužim zašto ne napreduju u tom smislu kad tržite za to postoji. To su sitnice ali bi značile...
Postoji dobra knjiga o degradaciji ("enshittifikaciji") digitalnih servisa koja govori baš o ovome: Enshittification od autora Corya Doctorowa.
A ima i duhovit, kratak video na tu temu:
Hvala ti na ovoj nepovezanoj random činjenici. Od srca.
Da je komentar na indexu bio bi i ostriji odgovor.
Da je komentar na indexu bio bi i ostiriji odgovor.
Nisi ti dobro shvatio, odgovor mu i je u stilu index komentara, promašen i suvišan. Kao i tvoj.
Da je komentar na indexu bio bi i ostiriji odgovor.
Nisi ti dobro shvatio, odgovor mu i je u stilu index komentara, promašen i suvišan. Kao i tvoj.
Mozda si ipak ti problem. Razmisli malo o zivotu i sto te dovelo ovdje.
Kakav sam to točno ja problem? Jel to neka prijetnja?
Koji je tvoj doprinos ovoj diskusiji?
Kakav sam to točno ja problem? Jel to neka prijetnja?
Koji je tvoj doprinos ovoj diskusiji?
Slabo citas, ali ako hoces da se saketamo ja sam uvijek za. Javi se kad dodjes u Split.