ChatGPT pao sa 76 % na 51 % tržišnog udjela

poruka: 13
|
čitano: 2.558
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ChatGPT pao sa 76 % na 51 % tržišnog udjela".
17 godina

Pa to je dobra vijest. Bolje ovo nego da nam se desi situacija kao sa googleom prije 20 godina kada je google tražilica u potpunosti zavladala bez ikakve konkurencije (yahoo necu ni spominjati).

Nego, nisam znao da je gemini uzeo toliki share. Od svih tih llm-ova njega pak najmanje koristim

3 0 hvala 0
15 godina

Pol milijarde korisnika, impresivno.

Ali kolko njih plaća, to je pitanje.

“See the happy moron, / He doesn’t give a damn, / I wish I were a moron, / My God! Perhaps I am!”

1 0 hvala 0
17 godina
Re: ChatGPT pao sa 76 % na 51 % tržišnog udjela
JackIsBack kaže...

Pa to je dobra vijest. Bolje ovo nego da nam se desi situacija kao sa googleom prije 20 godina kada je google tražilica u potpunosti zavladala bez ikakve konkurencije (yahoo necu ni spominjati).

Nego, nisam znao da je gemini uzeo toliki share. Od svih tih llm-ova njega pak najmanje koristim

Meni je on baš loš čak i uz pro verziju doduše ako ga poredim s Claude. 

15 godina

I chatgpt i gemini loši u zadnje vrijeme, iznimno puno ispravljanja krivih navoda pa se "ispričavaju" jer su pomiješali "kruške i jabuke".

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Meni je gemini beskoristan, skroz krive informacije mi daje za neke osnovne stvari.

0 0 hvala 0
17 godina
@steelman nešro tipa operi zube i policija ti ne može detektirst THC u slini?
8 tjedana

Umjetna inteligencija ne postoji. Bar ne zasad.

4 0 hvala 0
17 godina

Zanimljvi su ti LLM-ovi a lako se navući. Ja evo sandale kupujem, i pošaljem sliku i pitam njega jeli dobar broj, materijal za meniskus - više sebi i ne vjerujem. Malo promislim i već zamišljam budućnost sa nekakvim čipovima koji povezuju misli direktno sa modelima i ako nemam volju za ić na WC, trebat će mi on da me uvjeri zašto je to dobro...

PS. ja sam na geminiju uzeo obiteljsku preplatu i ok mi je za generalne stvari. 3.5 Flash je ok za osnovne stvari - ali istina često halucinira, 3.1 Pro je osjetno bolji. Niti jedan mi se nije pokazao dobar za generiranje slike sa točnim pozicijama (imao sam problem kako smjestiti regale, sa mjerama i sa svim). GPT zna biti dobar, plaćeni, ali kod free verziji pokušava navući na preplatu sa glupim odgovorima pa vam isteknu tokeni, obećava brda i doline i vrti se u krug. Deep Seek mi je jedan od kineskih modela koji me baš ugodno iznenadio.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Meni daje najbolje rezultate ako isključim memoriju 

Gemini 3.6 flash - dva plus

Gemini 3.6 thinking - solidna trojka
ChatGpt - minus četri
Claude - solidna četvorka

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2026 1:09 (Svakakav).

2 0 hvala 0
20 mjeseci
Markoal ne mogu vjerovati što pišeš , no vjerojatno većina ljudi tako misli.
Zaista UI zna pomoći i najbrže dođeš do nekih informacija ali vjerovati halucinacijama i glupostima "umjerene inteligencije"!

Ljudi molim vas provjerite informacije!

Kad već spominješ obuću mene je samo trolao za tenisice za trčanje i shvatiš za tri minute da bunca i halucinira.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
Sirotanovic kaže...
Markoal ne mogu vjerovati što pišeš , no vjerojatno većina ljudi tako misli.
Zaista UI zna pomoći i najbrže dođeš do nekih informacija ali vjerovati halucinacijama i glupostima "umjerene inteligencije"!

Ljudi molim vas provjerite informacije!

Kad već spominješ obuću mene je samo trolao za tenisice za trčanje i shvatiš za tri minute da bunca i halucinira.

I mislio sam na to kako će većina misliti, ne ja, neki mlađi ljudi, ljudi koji nemaju vezu sa IT svijetom, ljudi u depresivnom stanju i sl.

Mislim da bi moglo biti i više teorije zavjera zbog halucinacija. Znam par prijatelja kojima je AI obrazložio kvar i napravio poveznicu oko toga što je majstor rekao i povezao je zamjenu kvačila sa problemom u turbnini, djeluje baš logično samo što nema veze jedno s drugim. 

Meni je za sandale zapravo pomogao, ali nije neka znanost, uputio me za materijale te da trebam veći broj + nešto mekanije, jer moram smanjit pritisak na koljenu. Ali činjenica je, ja nisam o tome uopće istraživao, jer inače svaku sitnicu istražujem, i pitao sam samo njega, otišao u trgovinu, bacio par slika da mi pomogne.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
18 godina

A još dolazi i IPO.. lijepe vijesti za investore. Bit će hrpa nosača teških torbi 

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Koliko je trziste naraslo u medjuvremenu je drugo pitanje

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice