Chat Control 2.0 - uvodi li se nadzor na mala vrat

poruka: 16
|
čitano: 4.449
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chat Control 2.0 - uvodi li se nadzor na mala vrat".
7 godina

Nadzor je potreban da se spriječi ove razno razne ekstremne udruge da se organiziraju.

To neće spriječiti tajnu komunikaciju ali će podići ljestvicu stručnosti.

0 27 hvala 0
16 godina
Re: Chat Control 2.0 - uvodi li se nadzor na mala
"za zviždače, novinare, političke aktiviste" mislim da se upravo zbog njih i uvodi ovo. Ko pokenja ursulu odma u pržun, pod krinkom "silovatelj, terorist" ili nešto trece.

Ja bi se apsolutno slozio sa ovim da znam da nece zavrsiti u krivim rukama i da nece niko nedužan nastradati, ali svi znamo po svim dosad mogucim primjerima da to nece bit zbog sigurnosti djece ili sigurnosti od terorista nego ce se zloupotrebljavati u vise od 90% koristenja.

22 0 hvala 2
15 godina

Osoba koja je još kao njemački ministar bila pod optužbama za korupciju(i nesposobnost), te nastavila kao predsjednica EU Komisije skrivati pred istražiteljima sumnjivu komunikaciju sada gura skeniranje sve komunikacije građana!S posebno nagalešenom iznimkom koja se odnosi na političare koji to guraju. 

Na stranu što se time ukida temeljna presumpcija nevinosti, ovo nije ništa novo.Zadnjih par godina Ursula centralizira i uzorpira ovlasti koje pripadaju EU parlamentu.Ministarstvo istine, špijunska agencija... niz ide dalje. 

28 0 hvala 1
17 godina

evo, čak i ja koji uvijek pišem i komentiram javno pod svojim imenom i prezimenom, smatram ovo problematičnim i neprihvatljivim.

Ovo je oblik totalne kontrole kakvu valjda ni u Sjevernoj Koreji nemaju. Sve s izgovorom čuvanja demokracije. EU se u zadnjih nešto godina sve više pretvara u totalitarističku diktaturu, a naš Plen-Ki-Moon u indolentnog klimavca bez vizije i strategije. "Cilj je detektirati sumnjive obrasce ponašanja, poput "groominga" (vrbovanja djece)." - iskreno, ovo smatram totalnim proserom - vidjeli smo koliko je EU stalo do djece u vrijeme covid ludila. Svašta bih tu još napisao, ali ekipa dijeli banove ako se ide previše protiv progresivne neoliberalne struje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2025 16:55 (Aldo).
Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina
Zato Ursula ima telefon s malo memorije pa joj se poruke automatski brisu.
To mi je izjava godine.
14 godina

Još kad spoje AI na sve neka nam nebesa pomognu. Ima da budemo dobri i poslušni kao pravi mali robovi.

3 0 hvala 0
11 godina

Plaćeni oglas.

0 0 hvala 0
17 godina
Pa hoće Izraelu uzeti monopol.
12 mjeseci
Ajde napokon više da uvedu kontrolu , da malo prorijede ruske sendvičare 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Za nase dobro. U cemu je prob?

1 0 hvala 0
13 godina

1 korak naprijed, 10 nazad... EU fasizam...

90tih kada se politika ni biznis nije mjesao u internet, internet je bio mjesto koje je obecavalo svijetlu buducnost.... 30 godina kasnije polako postaje produzena ruka fasistickih tehnokrata....

9 0 hvala 1
4 mjeseca

Glupo je pjeniti se oko ovoga nadzora kada nam serviraju tko zna koji pogled sa sigurno drastično obojanim informacijama.

Kako se meni čini jedini način da chat control bude benevolentan jest da postoj kvalitetna dosegljiva i dostupna digitalna forenzika sa uisitnu neovisnim sudstvom, u protivnom samo je pitanje trenutka kada bude se isto iskoristilo za podmetanje. Za većinu lemingsa koji buju u crtni, tak ne bitno.

2 0 hvala 0
7 godina
Gajotres kaže...
Pa hoće Izraelu uzeti monopol.

Teško moguće. Israhell vjerojatno i stoji iza svega toga.
https://www.mintpressnews.com/exposed-how-israeli-spies-control-your-vpn/288259/

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
15 godina

I nakon svega mi se usudimo smijati kinezima i pricati kako za razliku od njih mi zivimo u slobodnom drustvu? Tamo bar znaju da je tako odredila partija i gotovo. Ovi nasi se i dalje trude prodavati bajke kako je to za 'dobrobit najmladjih'. 

I was born like this, I had no choice. Willie Nelson
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Stvarno su postali komodni. Imaš onog Francuza koji 10 godina na javnim portalima zove ekipu doma da mu siluju suprugu i to nitko ne primjeti. Sad žele da im osobno se javim kako sam u prekršaju.

1 0 hvala 0
7 godina

Ako ste čitali 1984-u , ovo je kao u knjizi George Orwella kada imaju "dvominutnu mržnju", svi se ujedine i pljuju po državnom neprijatelju i na kraju se slavodobitno pojavljuje Big Brother. te ljudi skandiraju BB!, BB! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2025 15:38 (gpd).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice