Dosadno je i nama malo starijim.
Čak i na Instagramu, tinejdžerima je uglavnom dosa
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.803
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dosadno im je kada im je mozak desenzibiliziran do te mjere da im više nikakav sadržaj nije dovoljan za dopamin spike.
Moj dida, koji se svaki dan penja na vrh planine da bi napasa ovce, jedva je čeka da uvati malo vrimena da mu bude dosadno.
Nebi da nismo svi isti, nekad i sebe ulovim kako gledam one Youtube Shorts pola sata kao tele, doslovno izgubiš osječaj za vremenom... dođe mi majke mi da razbijem telefon u zid. nije se lako kontrolirat kad imaš toliki izvor informacija u ruci.
A tvrdit da su današnji tinejđeri drugačiji od nas je debilizam, jer bi mi bili potpuno isti da smo tada imali mobitele...
Nebi da nismo svi isti, nekad i sebe ulovim kako gledam one Youtube Shorts pola sata kao tele, doslovno izgubiš osječaj za vremenom... dođe mi majke mi da razbijem telefon u zid. nije se lako kontrolirat kad imaš toliki izvor informacija u ruci.
A tvrdit da su današnji tinejđeri drugačiji od nas je debilizam, jer bi mi bili potpuno isti da smo tada imali mobitele...
Da samo što si ti odrastao i razumiješ neke stvari i znaš da to nije dobro. Mojim tinejđerima je normalno 6-7 sati dnevno provesti na telefonu, ne vide nikakav problem i zašto se ja pjenim kad skužim koliko eu na mobitelu
"čak i na instagramu" ??? Ima li što dosadnije od skrolanja "influensera" i peglanih slika "celebritija"? Pa obična večernja cuga na klupici uz koncert na ribnjaku je spram cijelog instagrama doživljaj za doživotno pamćenje.
Da samo što si ti odrastao i razumiješ neke stvari i znaš da to nije dobro. Mojim tinejđerima je normalno 6-7 sati dnevno provesti na telefonu, ne vide nikakav problem i zašto se ja pjenim kad skužim koliko eu na mobitelu
Zato sam ja svojim tinejđerima puknio "Family Link" na telefone, ograničio na 3 sata na dan uz to da je od 22:00 do 7:00 telefon zaključan (pozivi i poruke se uvijek mogu koristit čak ako je i zaključan mobi). Nema druge, isto kao što su meni moji ograničili beskonačno buljenje u tv tako i ja moram njima mobi, jer u suprotnom bi ga sigurno koristili 6-7 sati na dan (ako ne i više). I tako će ostat dok god ja plačam račune - uz nadu da do tog dana će več imat malo svjesti da od beskončanog skrolanja po Instagramu, Tik Toku i sličnim ... nema skoro pa nikakave koristi.
Jedva čekaju da ih neko pokupi sa autom...
To je došlo ono: "Dobro da neko u ovoj kući igrai igrice!"
Obzirom da je većina sadržaja na "feedu" reklama i ne čudi me.
Treba biti zabrinjavajuće da se roditelji brinu da će im biti dosadno ako nemaju ekran u koji trebaju buljiti...bilo je i nama dosadno, neka i oni malo osjete dosadu, možda uzmu štap u ruke i krenu kopati po dvorištu i ubadati stvari...