Čak 42% trenutnih IT-ovaca želi se baviti sadnjom malina i uzgojem pataka/gusaka.
Čak 42% građana Hrvatske htjelo bi raditi u IT-u
- poruka: 13
- |
- čitano: 2.415
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da bi to radio baš moraš voljeti taj posao, praktički živjeti sa njim jer ima trenutaka - šokova koje kad doživiš dođe ti svašta na pamet. Doživi tu čovjek svašta, svašta ljudi rade/probaju.
Mi ostali se pitamo ponekad zašto smo odabrali tu branšu. :)
lova je ok, posao zna bit zanimljiv i kreativan, ali i ja, nakon 20 godina gledanja u monitor i kod, sve više razmisljam o sadnji tikvica i branju maslina
da, htjeli bi oni place koje oni misle da IT-ovci imaju... kad bi im rekli da svaki dan radis nesto sto prakticki nisi nikad radio i da skoro svaka 3 mjeseca imas osjecaj da si ispao iz aviona u bransu, da ucenju nikad nema kraja i onda ti nude 2k eura kod nas... taj postotak bi se jako promijenio...
U IT-u bi htjeli raditi oni koji nisu zadovoljni trenutnim poslom, a ne znaju što sa sobom takav rad nosi (stres).
+3% ovčarstvom .. :) manje stresno uz legendarni win95 background zelenih brežuljaka bez nepotrebnih animacija i kerefeka...
Prije nekih 25 godina svi su htjeli biti ekonomisti, svi znamo kako je to završilo
Nažalost puno ljudi sanjari o nečemu na način da stvaraju idiličnu sliku nečega bez 1% realnog razmatranja i sagledavanja bilo čega, to je valjda tako po onom sistemu da je trava uvijek zelenija u susjednom dvorištu.
lova je ok, posao zna bit zanimljiv i kreativan, ali i ja, nakon 20 godina gledanja u monitor i kod, sve više razmisljam o sadnji tikvica i branju maslina
Gulim 13. godinu i moram priznati da kada dođem doma zadnja pomisao mi je paljenje bilo kakve vrste ekrana,
barem kada vrijeme dopušta. Zapravo sam ovdje došao malo promovirati biciklizam, ali privukao me naslov članka.
Međutim moram priznati da mi je drago da ima istomišljenika, ruku na srce volim svoj posao jedno vrijeme sam
čak radio kao full stack i moram priznati da se na to više nebi nikada vratio, niti firme koje su "preškrte" za zaposliti
adekvatne ljude kako za front-end tako i back-end uopće i nebitno iz kojih razloga. :)
Čak 42% trenutnih IT-ovaca želi se baviti sadnjom malina i uzgojem pataka/gusaka.
Ništa loše u tome, to je po meni najbolje kad koristiš informatiku da poboljšaš svoj učinak u uzgajanju, lovu, sakupljanju, ili što već...
Informatika sama po sebi nije dovoljna, to je profesija koja se mora oslanjati na neku drugu profesiju, (ili obrnuto.)
Gulim 13. godinu i moram priznati da kada dođem doma zadnja pomisao mi je paljenje bilo kakve vrste ekrana,
barem kada vrijeme dopušta. Zapravo sam ovdje došao malo promovirati biciklizam, ali privukao me naslov članka.
Međutim moram priznati da mi je drago da ima istomišljenika, ruku na srce volim svoj posao jedno vrijeme sam
čak radio kao full stack i moram priznati da se na to više nebi nikada vratio, niti firme koje su "preškrte" za zaposliti
adekvatne ljude kako za front-end tako i back-end uopće i nebitno iz kojih razloga. :)
Sve više koristim papir i olovku, a sve manje ukucavanje koda direktno,. kad sve napravim na papiru, onda nije ni problem to ukucati u kompjuter.
ja nebih volio raditi u it....ja bi volio placu u it, a ne radim nista....
jel moze to?
U nekim zemljama postoji taj sabbatical, koji, prema onom sto su mi neki rekli, odlično refreša čovjeka. Ja nažalost ne bih znao...da mi netko da godinu dana off, pitam se dal bi imao veću želju za programiranjem kad se vratim, ili bi se prešaltao na nešto kompletno drugo. Volim taj posao, stvarno mi je dobar i zanimljiv, ali osjećam zasićenje.
-nastavak na završnu rečenicu.. ''volim'' .. (nešto, pa sad neutralan-univerzalan dio, spol, vjera, nacija, bilo koji posao, hrana, sport, glazba.. bilo što) .. ali .. zasićenje i bi li sutra opet.
-tu možemo ugurati i burek, ženu (suprugu-supruga), bilo što, razno. .. čak ono što nam je dobro (ukusno, zabavno) ne želimo stalno, ne stalno jesti isti burek, poželi se nešto drugo, promjena, žena, film, posao.. jednako.
-no to su egocentrik želje, kad gledamo što želimo 'mi-ja'.. a što želi ostatak svemira, mene? jesam li dovoljno dobar? ako sam bio jučer, jesam li danas, lukamodrić, burek, muž-žena? .. pa tako i posao, neovisno koji, fizički-starenje kao i sport, umni zaostajanje, fahidiotizam neke niše bez koraka dalje-ideje pa i želje ili mlada krv iz bilo kojeg razloga, ako ništa drugo poslodavac može senioru dati otkaz i zaposliti juniora ako ništa drugo zbog plaće-troška.. može to biti loša poslovna odluka, pa što, time nije manje moguća-realna.. naprotiv, to se često radi itd..
-svi gledamo 'sebe', svoje želje, želim li ja nešto, .. skoro nikad se ne upitamo ono suprotno, jesmo li mi nešto, za nešto ili za ništa, za otpad, za promjenu iz bilo kojeg razloga, pri čemu sve stari i kad-tad dođe kraj ili mlađe-slađe uz hype-modu-trendove a čak i nuždu da se stvari mijenjaju, ako ne na bolje može i na gore, jer promjena je konstantna :)