Bob Dylan: Potpuni neznanac ili kako je Chalamet j

poruka: 53
|
čitano: 4.329
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bob Dylan: Potpuni neznanac ili kako je Chalamet j".
3 godine
Re: Bob Dylan: Potpuni neznanac ili kako je Chalam
ante_etna kaže...

Čudi me da neki američki estradnjak uopće zna za ovdašnje narode, većina po nazivu misli da se radi o podvrstama ruske rakije. Cajkaroši i Čorba su govorili puno gore stvari pa su opet slušani masovno po HR dernecima.

E ja čorbuljak ne slušam a nisam ga nešto slušao niti prije četničko nacionalističkih eskapada ali ljutiti se na Dylana je idiotizam, imo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 5:49 (notloB).
15 godina

Ja se tješim s tim da je Mišo Kovač tada ispalio "Neeeeeeš ti Boba Dylana!"

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
wyks kaže...
grgaRi kaže...

1. Knockin' on Heaven's Door

2. Mr. Tambourine Man

3. Like a Rolling Stone

4. Blowin' in the Wind

5. Everything Is Broken ...

Klasici za koje nikad nitko nije čuo i ne sluša ih ni dan danas . Dylan je car i točka.

The Times They Are A-Changin?

All Along the Watchtower?

Hurricane?

Forever Young?

Desolation Row?

Meni draga i Things have changed, jer se vrtila stalno po hrvatskim postajama zbog filma Wonder Boys.

Meni osobno najdraže :

Sara

A Hard Rain's A-Gonna Fall

Najveći pjesnik ikada. Dovoljno je reć da je jednom Hendrixu bio uzor.

Njegov opus jedino s Cohenom mogu usporedit.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
11 godina

Bio je u hrvatskoj, u Varaždinu, na špancirfestu. Cijeli koncert je odradio leđima okrenut publici.

Lik ima pjesmu dvije ok, ali taj cijeli kult koji se napravio oko tog cmoljavog trabunjala...

Nadglednik dina
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...

Slažem se, Bob Dylan, Leonard Cohen i Arsen Dedić.

Meni osobno najviše sjela One More Cup of Coffee (Valley Below).

Entry Point kaže...

Bio je u hrvatskoj, u Varaždinu, na špancirfestu. Cijeli koncert je odradio leđima okrenut publici.

Ček stvarno, leđima publici? I ljudi ga nisu izviždali?

To samo pokazuje da ne moraš biti duša od čovjeka da bi bio vrhunski u nečemu, a vrhunski je tekstopisac. Kao i Dedić uostalom.
Ima nebuloza (kao All along the watchtower), ali u globalu jako interesantni tekstovi i poruke. Činjenica da ima toliko poznatih i kvalitetnih obrada samo govori u prilog tome.

Dijeliti ljude po nacionalnoj osnovi je debilana žešće vrste i jedan glazbenik bi to trebao znati, ali jbga sad...

Gledam te!
11 godina

Dylan je koncert proveo svirajući bočno okrenut publici na klavijaturama, komunicirajući s publikom tek pogledom između pjesama. S vremena na vrijeme bi se uz odobravanje publike latio i usne harmonike. Ni članovi benda se nisu puno kretali, no povremeni osmjesi na njihovim licima su govorili da su dobro raspoloženi."

https://varazdinski.net.hr/vijesti/scena/89673/sjecate-li-se-bob-dylan-je-prije-tocno-12-godina-odrzao-koncert-u-varazdinu/

3 godine
DarthMarkus kaže...
wyks kaže...
grgaRi kaže...

1. Knockin' on Heaven's Door

2. Mr. Tambourine Man

3. Like a Rolling Stone

4. Blowin' in the Wind

5. Everything Is Broken ...

Klasici za koje nikad nitko nije čuo i ne sluša ih ni dan danas . Dylan je car i točka.

The Times They Are A-Changin?

All Along the Watchtower?

Hurricane?

Forever Young?

Desolation Row?

Meni draga i Things have changed, jer se vrtila stalno po hrvatskim postajama zbog filma Wonder Boys.

Meni osobno najdraže :

Sara

A Hard Rain's A-Gonna Fall

Meni je Waits genijalan posebno u drugoj alternativnoj fazi od swordfishtrombones do danas.

4 mjeseca
TuttoFinito kaže...

Playliste: They Sold Their Souls For Rock and Roll | Hollywood | Music | Marvel&DC's War On God 

Onda vam je svima promaklo ovo?:

Da bih bio tu gdje jesam, davno sam se nagodio sa glavnim zapovjednikom ove zemlje i svijeta kojeg ne vidimo. One rane pjesme su bile gotovo magično napisane. Pokušajte sjest i napisat nešto takvo, u tome je magija..to je drugačija, penetrirajuća magija. 

Pogledajte malo ove playliste, mnogi su, poput Dylana učinili isto, prije i nakon njega; u glazbenoj i filmskoj industriji, u pisanju knjiga, pa čak i u znanosti.

11 godina

Ako tražiš bit će ti dano ... tako su uspješni glumci, glazbenici, znanstvenici postali uspješni. Tražili su mudrost i dobili je. Tako da ja to gledam kao  komunikaciju s univerzalnom silom, "svemirom" kako se to još danas naziva, a ne kao sklapanje pakta sa vragom, demonima ... ako sam dobro shvatio.

4 mjeseca

Ipak su u pitanju zlodusi - demoni. Mnogi o tome nedvosmisleno svjedoče. "Svemir" nije entitet, nego je kreacija, kao i Zemlja ili Sunce. I nije to uspjeh, jer takvi, primjerice u Holywoodu, žive vrlo ružnim života. Strahuju od jutra do sutra, kako je to jednom izjavila ona Roseanne - da su tamo svi preplašeni. To je samo površni sjaj, ili kako bi ih Isus oslovio: izbijeljeni grobovi

For we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this age, against spiritual forces of wickedness in high places. - Ephesians 6:12

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2025 17:21 (TuttoFinito).
11 godina

Svemij jeste entitet - ultimativna kreacija, bar sa mojeg stajališta, tako da vjerovatno ti i ja istu stvar zovemo  drugačije. Oni u Holywoodu jesu uspješni, bar po današnjim ljudskim mjerilima. Jesu li sretni, mnogi vjerovatno nisu, ali tamo su gdje jesu, jer su to tražili, od ultimativne kreacije ili su se nagodili s vragom, kako god tko to vidi... 

16 godina

Tamo su gdje jesu zato što ih drugi ljudi proglašavaju "najboljim [x] ikada" i daju im previše nezaslužene pažnje. Vrijedi za sve sfere ljudskog djelovanja.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
TuttoFinito kaže...

Svemir i Zemlja su ...

"I learned to hate the Russians all through my whole life
If another war comes, it's them we must fight
To hate them and fear them, to run and to hide
And accept it all bravely with God on my side ...

...

Through many dark hour I been thinkin' about this

That Jesus Christ was betrayed by a kiss
But I can't think for you, you'll have to decide
Whether Judas Iscariot had God on his side."

Bob Dylan, da ne bi bilo off topic 

4 mjeseca
notloB kaže...

Daj odi doma... Btw. prijavio sam te za off topic.

Ako te to veseli i zbog toga se osjećaš bolje, neka si me prijavio. 

grgaRi kaže...

Da, nađe se pokoja misterija i neke stvari su predodređene od davnine, pa nam je Stvoritelj poručio da nam je otkrio puno toga, ali da će neke stvari zadržat za sebe. Stoga, ova i neke druge misterije, samo su njemu poznate, a nama su nedokučive.

..Jesus answered them, Have not I chosen you twelve, and one of you is a devil?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2025 16:02 (TuttoFinito).

0 2 hvala 0
15 godina

tu se samo Dylan osvrče na američku praksu ukalupljivanja mišljenja i držanja sredine puta...

i sve to kroz povijesne ratove koje je SAD vodio - s Bogom na svojoj strani naravno...

Ju je je? Je ju je!
3 godine
TuttoFinito kaže...
notloB kaže...

Daj odi doma... Btw. prijavio sam te za off topic.

Ako te to veseli i zbog toga se osjećaš bolje, neka si me prijavio. 

grgaRi kaže...

Da, nađe se pokoja misterija i neke stvari su predodređene od davnine, pa nam je Stvoritelj poručio da nam je otkrio puno toga, ali da će neke stvari zadržat za sebe. Stoga, ova i neke druge misterije, samo su njemu poznate, a nama su nedokučive.

..Jesus answered them, Have not I chosen you twelve, and one of you is a devil?

Evo ti jedan off topic, kad već inzistiraš...

God's Away on Business

14 godina
TuttoFinito kaže...

Svemir i Zemlja su inteligentno dizajnirani, pametni, samoodrživi sustavi. Kao šta slika nije naslikala samu sebe, kao šta grad nije dizajnira i izgradio samog sebe, tako ni Svemir i Zemlja nisu nastali sami od sebe, nego su načinjeni. Imaju svog autora. Može li nešto nastat iz ničega - iz nule? Sva naša stvarnost, vidljiva i nevidljiva, tek je Božji terarij. A zašto priroda ima brutalnu i nemilosrdnu stranu, i zašto se razbolijevamo, patimo, umiremo? Zato jer je i dalje postojana kletva kojom je Bog prokleo kreaciju, nakon šta su prvi ljudi sagriješili prema njemu.

Ipak, ta kletva ima rok trajanja te će bit dokinuta kad nastupe nova Zemlja i nova Nebesa - baština onih koji se nađu dostojnima, kako je to opisano u Novom Zavjetu. Inače, dok ovdje pišemo, upravo se odvijaju određena biblijska proročanstva, koja se tiču zadnjih dana. Primjerice, jedno takvo proročanstvo je bilo i ponovno uspostavljanje Izraela. 

Bokte mazo, ja sam mislio da ti je vrhunac u onoj temi o tramvajima.

Ide skrinšot koji će me demantirati kad pomislim da sam u toj kreaciji okružen inteligentnim kreacijama.

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
11 godina
Stric_Jura kaže...

tu se samo Dylan osvrče na američku praksu ukalupljivanja mišljenja i držanja sredine puta...

i sve to kroz povijesne ratove koje je SAD vodio - s Bogom na svojoj strani naravno...

referirao sam se na te stihove/pjesmu, jer općenito ljudi rade sranja i pišu bedastoće zazivajući Boga ...

4 mjeseca
Stric_Jura kaže...

Da, imali su i imaju njihovi autoriteti svog boga. Pokazuju to na nebrojene načine, a upravo ga simbolizira, svima naočigled - Kip Slobode. Danas se svašta može uvidit, ali mnogi zatvaraju oči. To je upravo poput glavnog motiva iz Matrixa: koliko ljudi će izabrat crvenu, a koliko će ih izabrat plavu tabletu? 

Evo, samo ću još za kraj ostavit jedan citat, pa se više neću javljat. Ali pozivam vas sve da istražujete takve stvari; istina je spora, ali neminovna te je, kako su neki u prošlosti ustanovili - čudnija od fikcije. Primjerice, dok vam na kapaljku kaplju o vanzemaljcima i NLO pojavama, neki su daleko upućeniji u tu tematiku te su puno koraka ispred javne spoznaje. Nije tu sve kako se čini. 

There were beings of higher intelligence controlling what I was doing, and I don't know how to talk about it or explain it. It was very clear to me that the music was coming from somewhere other than me. - John Frusciante, gitarist benda Red Hot Chilli Peppers

0 1 hvala 0
4 mjeseca
grgaRi kaže...
Stric_Jura kaže...

referirao sam se na te stihove/pjesmu, jer općenito ljudi rade sranja i pišu bedastoće zazivajući Boga ...

Šta neki ljudi rade u njegovo ime - njihov je problem. Stvoritelj nam je svoju riječ ostavio, i on s tim nema išta. Poručio nam je da će svatko dobit svoju plaću.

3 godine
TuttoFinito kaže...

There were beings of higher intelligence controlling what I was doing, and I don't know how to talk about it or explain it. It was very clear to me that the music was coming from somewhere other than me. - John Frusciante, gitarist benda Red Hot Chilli Peppers

Bu!

Kako te nije sram upisivati debilane po forumu? Ne mogu si pomoći a da i sam sebe ovim postom ne upišem za karton. Eto, izjava poludrogiranog gitarista na halovima je vrhunaravno svjedočenje koje ćemo uzeti kao činjenicu, osjećaj za filing, oko za kemtrejlse i trabunjanja babe iz svljiga? Odi doma, upali diablo IV, prekriži se lijevom i upali mfg x4. Šta ti je, lude gljive, zelo te ravnozemljaštvo, umij se hladnon vodon, ćo... smanji to ultrareligijaštvo, polako, umjereno, ništa nije dobro prekomjerno, udebljat ćeš se i gdje smo onda...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:39 (notloB).
4 mjeseca
notloB kaže...

Bu!

Kako te nije sram upisivati debilane po forumu? Ne mogu si pomoći a da i sam sebe ovim postom ne upišem za karton. Eto, izjava poludrogiranog polumetalca na halovima je vrhunaravno svjedočenje koje ćemo uzeti kao činjenicu, osjećaj za filing, oko za kemtrejlse i trabunjanja babe iz svljiga? Odi doma, upali diablo IV, prekriži se lijevom i upali mfg x4. Šta ti je, lude gljive, zelo te ravnozemljaštvo, umij se hladnon vodon, ćo...

Pa slične izjave, čak i eksplicitnije, ima i mnoštvo sasvim uobičajenih i trijeznih ljudi. Mnogi su imali ovakva i onakva natprirodna iskustva, pozitivna i negativna. Ima sam i ja, prije nešto manje od 5 godina, odmah dan-dva nakon šta sam uzvjerova i posta Kršćaninom. Sve se to može istražit, može se i razgovarat s ljudima o njihovim iskustvima. Nađe se ljudi sa zanimljivim pričama. 

U redu, živili vi meni i neka vam je svako dobro! Ja sad odoh. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2025 17:07 (TuttoFinito).
3 godine
TuttoFinito kaže...
notloB kaže...

Bu!

Kako te nije sram upisivati debilane po forumu? Ne mogu si pomoći a da i sam sebe ovim postom ne upišem za karton. Eto, izjava poludrogiranog polumetalca na halovima je vrhunaravno svjedočenje koje ćemo uzeti kao činjenicu, osjećaj za filing, oko za kemtrejlse i trabunjanja babe iz svljiga? Odi doma, upali diablo IV, prekriži se lijevom i upali mfg x4. Šta ti je, lude gljive, zelo te ravnozemljaštvo, umij se hladnon vodon, ćo...

Pa slične izjave, čak i eksplicitnije, ima i mnoštvo sasvim uobičajenih i trijeznih ljudi. Mnogi su imali ovakva i onakva natprirodna iskustva, pozitivna i negativna. Ima sam i ja, prije nešto manje od 5 godina, odmah dan-dva nakon šta sam uzvjerova i posta Kršćaninom. Sve se to može istražit, može se i razgovarat s ljudima o njihovim iskustvima. Nađe se ljudi sa zanimljivim pričama. 

U redu, živili vi meni i neka vam je svako dobro! Ja sad odoh. 

Možda da se javiš do doktora, ja sam zaliječio ovisnost, još kad bih uspio i nikotinsku živio bih 200 godina. Ozbiljno ti govorim, nije to nikakva sramota, bolest je bolest ne bira, stvarno ne mislim ništa loše, ja sam isto lud k'o puška, malo terapije i bude ti bolje, iz iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2025 17:26 (notloB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice