Baterije nisu samo za električna vozila: napajat ć

poruka: 9
|
čitano: 3.086
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Baterije nisu samo za električna vozila: napajat ć".
14 godina

Dugo nisam pročitao veću glupost.

Jedino gdje ima smisla je na drljavih 120V u SAD-u. Ali nekako sumnjam da netko tko nema love za nadogradnju strujnih instalacija, ima 5000$ za štednjak.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Moj PC  
6 0 hvala 2
14 godina
Re: Baterije nisu samo za električna vozila: napaj
kratos091 kaže...

Dugo nisam pročitao veću glupost.

Jedino gdje ima smisla je na drljavih 120V u SAD-u. Ali nekako sumnjam da netko tko nema love za nadogradnju strujnih instalacija, ima 5000$ za štednjak.

nadogradnja instalacija u USA vjerojatno košta desetke tisuća dolara. Takve stvari su kod njih dosta skupe. Imaju i oni 240V (na trofaznim priključcima). Problem je što s tom 3kWh baterijom i snagama koje oni spominju možeš kuhati 10 minuta.

8 godina
jozef kaže...

Imaju i oni 240V (na trofaznim priključcima). Problem je što s tom 3kWh baterijom i snagama koje oni spominju možeš kuhati 10 minuta.

Imaju i na jednofaznim, tzv. split phase (trafo sa srednjim izvodom).

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
8 godina
nisan siguran ali osim razlike u frekv amerima je mislim ekvivalent nasoj jednoj dvi faze 180* i svaki veliki potrosac radi na obe faze ko u nas sta radi na jednu a za ove druge gluposti manje potrosnje im je pola napona i nije to lose slozeno pogotovo ako imaju svaka kuca svoj "mali" trafo na ulazu s dalekovoda koji djeli tu jednu fazu popola. tj njima je ct trafo a mi jedan izlaz spajamo na nulu tj zemlju tj nulovanje, realno nema neke razlike osim sta je njima prakticnije slozit ove male transformatore npr punjac za mob ima nesto manje i jeftinije komponente i mozda manje gubitke jer mora dropat manje napona kad mu dolazi upola manji napon na ulaz.
16 godina

snaga u kilovatima, a temperatura u farenhajtima   logično je onda potrošnju takve naprave računati u mrkvama po dikobrazu 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 16:03 (Ajar).
Moj PC  
16 0 hvala 0
15 godina
Gluposti koje samo amerima padaju na pamet... I da treba mjenjat nesto zamjeni zice za samo jedan prikljucak... Ne treba odmah nabijat cijenu kao da mjenja komplet instalaciju kuce skupa sa dovodom iz elektrane... A i nekako mi se cini da bar kod njih mora bit buzir za kablovinje i onda je lako i zamjenit vodove i stavit 3x4 ili sta vec im treba od zica... A nove kuce kad se prave neka se razmislja sta se zeli... Pa i da ne znas sta hoces ostavis prazan buzir za buducnost...
VenAtoR#2231
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
to je to, pronašao sam najveću glupost za danas. gasim net.

9 0 hvala 0
16 godina

Ako netko zna, koliki je životni vijek takvih baterija, obzirom na svakodnevno punjenje/pražnjenje?

0 0 hvala 0
12 godina
Ako su nove, bazirane na litiju,oko 1500 ciklusa max, oko 5g ako ih jednom dnevno isprazniš/napuniš, u teoriji 🙂
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2024 17:57 (mGT).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice