Asus Zenbook A14 (UX3407R) - Napokon prava alterna

poruka: 18
|
čitano: 4.110
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Asus Zenbook A14 (UX3407R) - Napokon prava alterna".
18 mjeseci

sve je odlično dok se ne dođe do cijene, a onda Apple ispadne i ne toliko preskup kako se uvijek piše. 

16 1 hvala 2
15 godina

1800€ za 60hz 

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom.

7 1 hvala 0
15 godina
Re: Asus Zenbook A14 (UX3407R) - Napokon prava alt
millennial kaže...

sve je odlično dok se ne dođe do cijene, a onda Apple ispadne i ne toliko preskup kako se uvijek piše. 

Baš tako 

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
Da, Mac Air je dosta bolja kupnja od ovoga.
Inače štura recenzija. Taj Snap je super za surfanje, ali i dalje dosta aplikacija je nekompatibilno i gaming je nepostojeći. To se treba testirati, a ne cinebench.
Vivobook S14 je jeftiniji i sa Intel 258v je bolji procesor od Snapdragon
Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
Asus Zenbook 14, Expertbook P5 mi padaju na pamet
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Imao sam Zenbook Flip S UX370 i posljedično tom što se grijao ko lud (idle > 90°C), baterija je postala neupotrebljiva u manje od dvije godine. Kontaktirao Asus Support da bi mi rekli da globalno baterija više nije dostupna i pitanje je hoće li i kada biti.

Smeće zamijenio s Macbook Airom i preporodio se. 

U firmi u kojoj radim većinski su XPSovi, koji su bili skuplji od Macbook pro serije i konstanto se ljudi žale na pregrijavanja, kvar ventilatora, konstantno rušenje drivera, itd. Privatno je to jako iritantnno, poslovno neću ni komentirati. Ostali su Macovi, bez ikakvih problema. Prije 7-8 godina bi dao ruku za XPS-seriju. Sad kad ovo pišem, ne znam zašto to spominjem al smatram da je nonApple proizvođačima sramotno pala kvaliteta.

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
moderator
millennial kaže...

Kako to misliš ne ispadne skup "kako se piše"?

Autor je Zenbook usporedio s MacBookom Pro - u Hrvatskoj 2.640 eura približna konfiguracija (M4, 24GB ram, 1TB), Amazon.de 3.400 eura (32GB ram, 1TB SSD, ali i M4 Max čipset).

...
3 godine

Nepotrebljiv uređaj osim za surfanje. MacBook Pro pokreće sve aplikacije od Adobea i to suludo brzo, od kuda ideja za usporeddbu. 

Moj PC  
4 1 hvala 2
4 godine
Zmija san kaže...

Nepotrebljiv uređaj osim za surfanje. MacBook Pro pokreće sve aplikacije od Adobea i to suludo brzo, od kuda ideja za usporeddbu. 

A na win armu ne radi? Kolio sam vidio testove cak i m3 pro je u poprilicno testova ubijen od strane novih arm laptopa, i to doslovno.

Team Blue
16 godina

Imam jedan radni macbook pro 16", te jedan "putni" od 13" zadnji sa intel procesorom kojeg nas par koristi, i već neko vrijeme gledam zamjeniti. Laptop je super, kvalitetan, čak je i baterija ok, radi određene stvari vrhunski (swipe, touchpad, apple karte), ali opet mi puno više leži Windows. Često googlam neke sitnice jer su jednostavno neitunitivne ili nepamtljive akd ste većinom na pc-u (paint, notepad, task manager, itd itd).

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina

Bolja kupnja je Surface sa Intel Core Ultra 2 na kojem sve radi, jedini problem je to što Surface sa Intel procom košta $1.499, a sa Snapdragon procom $1.099. To pravdaju tvrdeći da je Intel verzija business verzija (iako video u linku navodi da nema razlike u speckama, uključujući potrošnju).

0 0 hvala 0
4 godine

Vidim jabučari i dalje žive ispod kamena😂

Evo malo i novog Intela za krtice:

Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 10:14 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
SHELBY_09 kaže...

Imao sam Zenbook Flip S UX370 i posljedično tom što se grijao ko lud (idle > 90°C), baterija je postala neupotrebljiva u manje od dvije godine. Kontaktirao Asus Support da bi mi rekli da globalno baterija više nije dostupna i pitanje je hoće li i kada biti.

Smeće zamijenio s Macbook Airom i preporodio se.

Skoro ista stvar sa mojim ASUS ROG Scar II laptopom. Mjesec dana nakon isteka jamstvenog roka (znači nakon 25 mjeseci) baterija je postala neupotrebljiva. Dva mjeseca kasnije ventilator CPU i ventilator GPU su također prestali raditi.

U servisu mi rekli da niti jedan od tih dijelova globalno nije dostupan i da su u statusu "end of support" i da dijelovi nisu dostupni za službenu nabavu!? 

Od tada ASUS izbjegavam u širokom luku jer je taj laptop tada koštao cca 15.000 HRK. Najbolji opis je upravo tvoj: smeće.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2025 15:01 (Thommar).
18 mjeseci
Miro kaže...
millennial kaže...

Kako to misliš ne ispadne skup "kako se piše"?

Autor je Zenbook usporedio s MacBookom Pro - u Hrvatskoj 2.640 eura približna konfiguracija (M4, 24GB ram, 1TB), Amazon.de 3.400 eura (32GB ram, 1TB SSD, ali i M4 Max čipset).

"kako se piše" obično po forumima i internetima, nisam mislio na članak. autor je po meni napravio krivu usporedbu jer M4 / M4 Max ne idu u istu rečenicu sa ovim snapdragonom. može usporedba maksimalno sa vanila M3, a onda je cijena tu negdje.

13 godina

Ne vidim da se igdje spominje baš M4.

15 godina

Cuj "prava alternativa". :)
Jeste li uopce radili na novim Mac-ovima?

1 2 hvala 0
18 mjeseci
TibzzX kaže...

Ne vidim da se igdje spominje baš M4.

vidi Mirov komentar

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice