Treba imati na umu da je i dalje moguće prebacivati e-knjige sa računala preko USB-a na Kindle, preko programa Calibre. Meni je osobno to najbitnije, a i napravio sam backup svih knjiga koje imam na Kindleu na računalu
Amazon upozorio vlasnike Kindlea: ukida se opcija
- poruka: 20
- |
- čitano: 3.569
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da na našim područjima velika večina točno to samo i radi, pogotovo kad je uber jednostavno skinit knjige sa net-a!
Prije mora uvijek natovarim Kindle sa stripovima pa kad zena ne cita knjige ja citam gluposti :)
Hala na Info vezano uz Calibre.
u cemu je sad razlika izmedju ovog i prebacivanja knjiga na kindleov email?
Amazon je Man in the middle. Sigurno imaju neki Use-Case.
Ne znam na što točno misliš, ako misliš na ovo što sam ja rekao za program Calibre nema neke posebne razlike. Meni je Calibre super jer sam automatski konvertira format e-knjige ako treba i imam sve ažurirano uvijek s obzirom na uređaj.
Ako misliš na ovo što je Amazon napravio, oni ukidaju smjer da sa Kindlea prebaciš e-knjige na PC što bi bio jedan sasvim legitiman način da ih trajno sačuvaš. Ovako Kindle/Amazon može kad god im prdne ukinut neku knjigu, a ti je bio platio i više ju ne možeš čitati. Jedan od redovitih modernih problema vezano za sve servise ili gaming. Za gaming je i najgore, aj još knjigu platiš 10-15 eura, pročitaš ju pa još drž ne daj, ali igru platiš 70-80 eura pa ti je ukinu - e to je živo sranje.
U svakom slučaju, koliko ja znam i dalje ćeš moći ti preko emaila prebaciti e-knjigu na Kindle
Treba imati na umu da je i dalje moguće prebacivati e-knjige sa računala preko USB-a na Kindle, preko programa Calibre. Meni je osobno to najbitnije, a i napravio sam backup svih knjiga koje imam na Kindleu na računalu
Zbunit ćeš ljude :) Poanta je da više neće biti moguće skidati knjige s weba na računalo. Osim toga, a to vrijedi i za tebe, nove knjige koje kupiš više neće moći u Calibre. Samo cloud, Kindle ili aplikacija. Amazon ti može onemogućiti pristup knjizi u bilo kojem trenutku.
Ovo je prilično sranje i moguće su tužbe.
Vjerojatno su se dobro osigurali u "Terms and Conditions", ali pitanje je što zapravo kupujemo kad kupimo knjigu.

sta onda s calibrea nece se moc vise ubacivati knjige?
mogu ga onda slobodno i prodat i uzet drugu marku
Zbunit ćeš ljude :) Poanta je da više neće biti moguće skidati knjige s weba na računalo. Osim toga, a to vrijedi i za tebe, nove knjige koje kupiš više neće moći u Calibre. Samo cloud, Kindle ili aplikacija. Amazon ti može onemogućiti pristup knjizi u bilo kojem trenutku.
To se odnosi samo na knjige koje si kupio u Kindleu, one knjige koje imaš na računalu a skinuo si ih iz tko zna kojih izvora ćeš i dalje moći prebaciti na Kindle putem Calibrea. Da se najplastičnije izrazim, onaj tko je piratizirao knjigu moći će ju bez problema prebaciti i čitati na Kindleu.
Mora se reći da je ovo još jedna u nizu šamarčina ljudima koji kupuju. Jer samo njima mogu utjerati kitu, oni koji piratiziraju nemaju nikakvih problema, sve fino imaju na računalu, ako Kindle previše zajebava jednostavno ga prodaju i kupe drugi e-čitač ili jednostavno isključe wifi na Kindleu prije tog datuma i to je to. Nije da mi nešto pomaže što je spojen na internet. Ako ovo bude prevelika zajebancija ja ću promijeniti svoj e-čitač.
I to je ono što kaže Gabe Newell, dok god pirat ima bolje iskustvo od onog koji plaća bit će i piratluka.
U pravu si Cansee, samo sam htio pojasniti da su dvije različite stvari u pitanju. Kindle kao uređaj i dalje podržava čitanje drugih knjiga bez DRM-a, a problem su Amazon knjige sa DRM-om koje više ne mogu na računalo (pa više nije moguć DeDRM za potrebe backupa i čitanje tih knjiga na drugim uređajima). Isključivanje WiFi na Kindlu je polu-rješenje, jer za bilo koju novu knjigu sa Amazona će ga trebati opet upaliti. Tada samo molitva pomaže da ništa od postojećeg neće nestati.
Po meni, samo su dva prava rješenja; ili ostaneš u Kindle ekosistemu, ili bijeg glavom bez obzira. Na svu sreću, Calibre i DeDRM će raditi na lokalnim kopijama, samo ih treba napraviti na vrijeme.
BTW DeDRM je tu kao "fair use" (dostupnost kupljenog sadržaja na drugim uređajima i arhiviranje), ne kao sredstvo piratiziranja, da netko ne misli da su samo "zločesti pirati" pogođeni s ovim.
Iskreno, Sandro je trebao to malo bolje objasniti :)

Kaže:
"Ubuduće će se sve morati obavljati putem Amazonovog oblaka, bežične veze ili vanjskih aplikacija. Potez je vjerojatno povučen kako bi se smanjila mogućnost za neautorizirano kopiranje knjiga, koje se mogu preuzeti s Kindlea kako bi im se skinula zaštita
"
Ne znam na što točno misliš, ako misliš na ovo što sam ja rekao za program Calibre nema neke posebne razlike. Meni je Calibre super jer sam automatski konvertira format e-knjige ako treba i imam sve ažurirano uvijek s obzirom na uređaj.
Ako misliš na ovo što je Amazon napravio, oni ukidaju smjer da sa Kindlea prebaciš e-knjige na PC što bi bio jedan sasvim legitiman način da ih trajno sačuvaš. Ovako Kindle/Amazon može kad god im prdne ukinut neku knjigu, a ti je bio platio i više ju ne možeš čitati. Jedan od redovitih modernih problema vezano za sve servise ili gaming. Za gaming je i najgore, aj još knjigu platiš 10-15 eura, pročitaš ju pa još drž ne daj, ali igru platiš 70-80 eura pa ti je ukinu - e to je živo sranje.
U svakom slučaju, koliko ja znam i dalje ćeš moći ti preko emaila prebaciti e-knjigu na Kindle
amazon kindle ima svoju email adresu. nju mozes naci mislim ili unutar postavi uredjaja ili na amazonovoj stranici pod devices.
Kad je nadjes, bukvalno kao da saljes nekome email, ti u ovom slucaju uploadas knjige i saljes ih na tu kindleovu email adresu, i onda ti se knjiga pojavi na uredjaju.
Od 3:46
amazon kindle ima svoju email adresu. nju mozes naci mislim ili unutar postavi uredjaja ili na amazonovoj stranici pod devices.
Kad je nadjes, bukvalno kao da saljes nekome email, ti u ovom slucaju uploadas knjige i saljes ih na tu kindleovu email adresu, i onda ti se knjiga pojavi na uredjaju.
Od 3:46
znam da ima fora s time, ja sam navinkuo preko Calibrea, ali ovo je dobro za znati, hvala
hvala i tebi za calibre. nisam znao da to ima. bum isprobal.
All Kindles can now be jailbroken
https://news.ycombinator.com/item?id=43073969
https://kindlemodding.org/jailbreaking/WinterBreak/
Ako kupovina igara i knjiga ne znači vlasništo, onda piratstvo ne znači krađa!