A1 Hrvatska najavio poskupljenje svojih usluga od

poruka: 88
|
čitano: 46.751
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "A1 Hrvatska najavio poskupljenje svojih usluga od ".
16 godina

-nije problem cijena ili poskupljenje nego način i to što im hakom dozvoljava takvo ponašanje... dok konačni iznos ispadne koliko žele ili način kako obračunavaju stavke-popuste je 'smijeh' ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
Re: A1 Hrvatska najavio poskupljenje svojih usluga

Daju popuste kako hoće. Reci da ćeš otići od njih i pošalji zahtjev za prelaskom odmah ti se javljaju iz službe za zadržavanje korisnika i nude popuste koji su u prethodnim razgovorima s njihovim djelatnicima bili nezamislivi! Bez uvrede nacionalnoj manjini, ali to je ciganluk!

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2023 10:32 (tomislav10).
14 godina
neaktivan

Ne razumiješ. Svi koji sada imaju neki popust, imaju ga jer su se ugovorno vezali. Tako da on može napraviti prijelaz na drugu mrežu, ali će platiti penale za prijevremeni raskid ugovora.

A1 je to dobro promislio jer si sav taj popust koji su vam dali vraća tim poskupljenjem pune cijene paketa. Ja samo ne znam gdje vam je bila pamet ugovorno se vezati otkad su uveli indeksnu klauzulu. Ok, ako si tek uveo internet, pa su ti došli instalirat infrastrukturu i uzet ugovornu obvezu, onda praktički nemaš izbora ili skupo platit uvođenje jednokratno, ali postojeći korisnici?

Jel se sjećate kako su išli kopirat Tele2 po modelu da je cijena ista onima s i bez ugovorne obveze, pa su brzo odustali od toga? Još su se hvalili time kako su radili istraživanje i došli do zaključka da većina ljudi preferira usluge bez ugovorne obveze.

Ja cijelo vrijeme tvrdim da su A1 najveći muljatori, veći i od HT-a pa su mi svi govorili ovdje na forumu da pričam gluposti. Eto vam sad na.

Mogu oni tebi dati bilo kakav popust, ali znaj da ćeš za godinu dana plaćati cijenu koja je sada redovna. Tako da ti na neku ruku taj popust ima rok trajanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2023 10:51 (Marko :D).
12 godina

Meni je povecanje 8.5 posto sto je nekih 2 eura

Sad da dramim za 2 eura  nepada mi napamet, a optika 1 gigabit mi radi ko singerica vec skoro 2 godine..skinio pola interneta zaboli me za 2 eura

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cijena nije nikada bila problem. Problem je isključivo bezobraznost operatera prema korisnicima.

12 godina
Marko :D kaže...

Ne razumiješ. . Ja samo ne znam gdje vam je bila pamet ugovorno se vezati otkad su uveli indeksnu klauzulu. Ok, ako si tek uveo internet, pa su ti došli instalirat infrastrukturu i uzet ugovornu obvezu, onda praktički nemaš izbora ili skupo platit uvođenje jednokratno, ali postojeći korisnici?

Jel se sjećate kako su išli kopirat Tele2 po modelu da je cijena ista onima s i bez ugovorne obveze, pa su brzo odustali od toga? Još su se hvalili time kako su radili istraživanje i došli do zaključka da većina ljudi preferira usluge bez ugovorne obveze.

Ja cijelo vrijeme tvrdim da su A1 najveći muljatori, veći i od HT-a pa su mi svi govorili ovdje na forumu da pričam gluposti. Eto vam sad na.

Mogu oni tebi dati bilo kakav popust, ali znaj da ćeš za godinu dana plaćati cijenu koja je sada redovna. Tako da ti na neku ruku taj popust ima rok trajanja.

Malo ga gnojiš zar ne? Ja i sa ovim poskupljenjem plaćam 3u1 paket 24,60€, brzina 1Gbs, mobitel gratis (neki šrot al vrijedi 600kn). koliko ga ti plaćaš? 

12 godina

Cijena nije nikada bila problem. Problem je isključivo bezobraznost operatera prema korisnicima.

Recimo da nije, ali onda poskupljenje nije 8,5% osim kod onih koji nisu dobili nikakav popust odnosno kod onih koji su kupili uslugu po punoj cijeni.

14 godina
neaktivan
tomislav10 kaže...

Ne razumiješ. . Ja samo ne znam gdje vam je bila pamet ugovorno se vezati otkad su uveli indeksnu klauzulu. Ok, ako si tek uveo internet, pa su ti došli instalirat infrastrukturu i uzet ugovornu obvezu, onda praktički nemaš izbora ili skupo platit uvođenje jednokratno, ali postojeći korisnici?

Malo ga gnojiš zar ne? Ja i sa ovim poskupljenjem plaćam 3u1 paket 24,60€, brzina 1Gbs, mobitel gratis (neki šrot al vrijedi 600kn). koliko ga ti plaćaš? 

24,60€ za 3u1, aha, malo morgen. Očito imaš nekoga u A1 tko ti sređuje dobre ponude, ali garantiram ti da nitko drugi usluge koje si naveo po toj cijeni ne može dobit. Pa niti ja koji sam korisnik preko 15 godina.

I to ti je cijena za sada, sljedeće godine će ti cijena opet rasti. Ti se samo veži, ja neću. Nikad se nisam vezao, niti namjeravam. Ugovor je idealna prilika operateru da te izigra.

tomislav10 kaže...

Recimo da nije, ali onda poskupljenje nije 8,5% osim kod onih koji nisu dobili nikakav popust odnosno kod onih koji su kupili uslugu po punoj cijeni.

Pa dobro jutro! I upravo je tu taj bezobrazlog jer nigdje i nikome nikada nisu spomenuli da poskupljenje ide na standardnu cijenu. Naveli su samo poskupljenje od 8,5% na svoje usluge, ne i na što konkretno. Pa imaš situaciju da jedan paket poskupi, drugi ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2023 14:40 (Marko :D).
10 godina

Da, na žalost svima su tako obračunali i svi koji su imali bilo kakav popust sad im je poskupljenje veće od 8,5% 

0 0 hvala 0
12 godina
Znaci ništa od tog popusta 🤣
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Osim ako si V.I.P korisnik ko forumaš gore kaj ima sve usluge za 23€. 😂

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2023 15:39 (Marko :D).
12 godina
Vidi se da pojma nemaš, pun si sebe i gnojiš u javnom prostoru. I nemam nikoga u A1.
14 godina
neaktivan
tomislav10 kaže...
Vidi se da pojma nemaš, pun si sebe i gnojiš u javnom prostoru. I nemam nikoga u A1.

Mislim, kad već tvrdiš da usluge plaćaš tako jeftino i s poskupljenjem, bilo bi u redu s tvoje strane da nam to dokažeš skenom zadnjeg računa i listom usluga koje imaš ugovorene. Naravno, sa sakrivenim osobnim podacima.

Jer ovako, bez dokaza, i ja mogu reći da plaćam sve 5€ mjesečno, ali ne želim se "gnojiti" i dezinformirati ljude u "javnom prostoru".

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 10:20 (Marko :D).
5 godina

Ima puno ljudi koji imaju neku potrebu sebi prikazati kao sposobnije od drugih pa navode da nešto što imaju drugi plaćaju znatno niže ( ne kažem da je to u ovom slučaju tako )....

To je neki poremećaj po srijedi....

1 0 hvala 0
15 godina

Ja vjerujem da ima ljudi koji plaćaju manje, ali ti mudro šute. Hvališ se kako si dobro prošao pa netko iz operatera pročita i zaključi da postoje korisnici koji plaćaju "premalo" i da treba nešto poduzeti oko toga.

Ugovorna obveza i indeksna cijena - zašto bi to bio loš deal? Cijene rastu bio pod ugovornom ili ne. Dobiješ neke benefite i izračunaš isplati li ti se i nakon koliko mjeseci je breakeven u slučaju raskida i penala. Jednostavna stvar. Ne vidim zašto bi netko bio glup ako je pristao na indeksiranu cijenu kad ona ionako vrijedi za sve korisnike.

Popusti su ugovoreni u fiksnom iznosu, raste osnovna cijena a popusti ostaju isti. Ako ugovoriš uslugu za 20€ i popust od 2€ = 18€, a osnovna cijena poraste za 8,5% na 21,70€, popust je i dalje 2€ jer je tako ugovoreno. Sveukupno sad plaćaš 19,70, sveukupno 9,4% više. Nema nikakve logike očekivati da će popust ugovoren kao fiksni od 2€ porasti na 2,17 jer je osnovna cijena porasla.

12 godina
jozef kaže...

Ja vjerujem da ima ljudi koji plaćaju manje, ali ti mudro šute. Hvališ se kako si dobro prošao pa netko iz operatera pročita i zaključi da postoje korisnici koji plaćaju "premalo" i da treba nešto poduzeti oko toga.

Popusti su ugovoreni u fiksnom iznosu, raste osnovna cijena a popusti ostaju isti. Ako ugovoriš uslugu za 20€ i popust od 2€ = 18€, a osnovna cijena poraste za 8,5% na 21,70€, popust je i dalje 2€ jer je tako ugovoreno. Sveukupno sad plaćaš 19,70, sveukupno 9,4% više. Nema nikakve logike očekivati da će popust ugovoren kao fiksni od 2€ porasti na 2,17 jer je osnovna cijena porasla.

Upravo tako, nakon zahtjeva za prelazak drugom operatoru dali su mi "izdašnu" ponudu (s kojom se ne mislim slikati po forumima).

I da, to sa popustima i kako točnoo funkcionira  sam i ja skužio nakon nekih par sati (nije svatko brz u mozgu) 

14 godina
neaktivan
jozef kaže...

Ugovorna obveza i indeksna cijena - zašto bi to bio loš deal? Cijene rastu bio pod ugovornom ili ne. Dobiješ neke benefite i izračunaš isplati li ti se i nakon koliko mjeseci je breakeven u slučaju raskida i penala. Jednostavna stvar. Ne vidim zašto bi netko bio glup ako je pristao na indeksiranu cijenu kad ona ionako vrijedi za sve korisnike.

Idemo redom;

1. Svaka ponuda koju korisnik dobije nalazi se u cjeniku. MORA se nalaziti u cjeniku prema zakonu; korisniku ne može ponuditi nešto po cijeni koju nema negdje istaknutu. Ja takvu cijenu koju on ima, nisam nigdje pronašao u cjeniku.

2. Ako je dobio uslugu po toj cijeni, osim što ista mora biti u cjeniku (a nema je), onda je još sigurno netko dobio uslugu po toj cijeni. Koliko god se svi trudili, niti na jednom forumu nitko nije pronašao nikoga s apsolutno tom, pa i malo višom cijenom od njegove. I svi su ljuti na A1 zbog bezobrazluka, skroz zadovoljnog korisnika s novim cijenama je teško pronaći. Da, čak i ekipa koja je predala zahtjeve za prijelaz drugom operateru nije dobila takvu cijenu.

3. Vezan je ugovornom obvezom, pa mu operater ne može nasumično dić cijenu jer je na internetu vidio da plaća jeftinije. Potpisao NDA nije, pa ga se niti ne može spriječiti da iznosi informacije u "javnost". Štoviše, A1 ako hoće, može saznati tko je taj misteriozni Tomislav koji plaća toliko koliko plaća. Samo poveže datum i vrijeme poruke na forumu s listom IP adresa koje su tada posjetile forum.bug.hr; potom pogledaju račun za iznos koji je naveo, te još ako ima svoje ime na računu kao i lokaciju koju je naveo ovdje—voilà.

4. Ne mora javno postaviti sken računa sa skrivenim podacima, može ga poslati meni u PP, čisto da vidim da li mulja, pa ću potvrditi mulja li ili ne.

Jer kako sad stvari stoje, ljudi su skeptični prema nečemu kada nema dokaza. To je normalno i tu ne vidim problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 12:53 (Marko :D).
15 godina
jozef kaže...

Idemo redom;

1. Svaka ponuda koju korisnik dobije nalazi se u cjeniku. MORA se nalaziti u cjeniku prema zakonu; korisniku ne može ponuditi nešto po cijeni koju nema negdje istaknutu. Ja takvu cijenu koju on ima, nisam nigdje pronašao u cjeniku.

2. Ako je dobio uslugu po toj cijeni, osim što ista mora biti u cjeniku (a nema je), onda je još sigurno netko dobio uslugu po toj cijeni. Koliko god se svi trudili, niti na jednom forumu nitko nije pronašao nikoga s apsolutno tom, pa i malo višom cijenom od njegove. I svi su ljuti na A1 zbog bezobrazluka, skroz zadovoljnog korisnika s novim cijenama je teško pronaći. Da, čak i ekipa koja je predala zahtjeve za prijelaz drugom operateru nije dobila takvu cijenu.

3. Vezan je ugovornom obvezom, pa mu operater ne može nasumično dić cijenu jer je na internetu vidio da plaća jeftinije. Potpisao NDA nije, pa ga se niti ne može spriječiti da iznosi informacije u "javnost". Štoviše, A1 ako hoće, može saznati tko je taj misteriozni Tomislav koji plaća toliko koliko plaća. Samo poveže datum i vrijeme poruke na forumu s listom IP adresa koje su tada posjetile forum.bug.hr; potom pogledaju račun za iznos koji je naveo, te još ako ima svoje ime na računu kao i lokaciju koju je naveo ovdje—voilà.

4. Ne mora javno postaviti sken računa sa skrivenim podacima, može ga poslati meni u PP, čisto da vidim da li mulja, pa ću potvrditi mulja li ili ne.

Jer kako sad stvari stoje, ljudi su skeptični prema nečemu kada nema dokaza. To je normalno i tu ne vidim problem.

Uvijek su nezadovoljni korisnici bilo čega glasniji. Ako odeš u hotel i budeš jako ljut lošom uslugom uložit ćeš nekakav trud da im se osvetiš. Ako bude sve OK nećeš bit tako motiviran. Tako je oko svega. Ja ne tvrdim da ima više zadovoljnih ili nezadovoljnih korisnika, mislim da je većina korisnika bilo kojeg operatera nezadovoljno jer imaju neka očekivanja koja nisu ispunjena. Jesu li očekivanja realna to je sasvim druga priča. 
Vjerojatno je dobio cijenu iz cjenika, i popust na cijenu. Npr. u cjeniku je njegova usluga 90€, a na njegovom računu piše 90€ - popust 75% i tako on plaća 22,5€ iako takvog iznosa nema u cjeniku.
A ako je nekome baš stalo da trola može ti poslati fotošopirani račun na kojem piše da je pretplatnik Pajo Patak i da A1 njemu plaća 10€ mjesečno. To nema nikakvu težinu, morat ćeš mu vjerovati na riječ, ili biti skeptičan što potpuno razumijem.

15 godina

Sve ti je to isti drek. Samo gledaš koja ti ponuda kod kojeg operatera više odgovora. Kad imaš problem svi nastupaju isto i ista je procedura kod svih. Puno teže ostvarit nego kad ti trebaju nešto prodat. Kao i svugdje ...

2 0 hvala 0
5 godina

Popust možeš dobiti kakav ispregovaraš i s kime si imao sreće pregovarati.... kako sam ja u HT-u, rečeno mi je da mi prodajni agent s kojim sam dogovaro cijenu i opseg usluge ne može ispuniti traženo ali da njegova šefice ( koje tada nije bilo u firmi ) može ( ako hoće ).... ostavio sam broj i žena me je uistinu kroz nekoliko dana nazvala....cijena je ostala ista ali mi je u paket koji plaćam xy kuna/eura ubacila još dva tematska paketa.... rekla mi je da ona to može ali i da to mora opet kod nekoga iznad nje na autorizaciju.... kroz nekih 2 sata mi je na mail došlo da je odobreno....

Što želim reći?

Postoji mogućnost za sve, riječ je o privatnim firmama i ako oni nađu svoj interes u takvoj usluzi i takvoj cijeni, onda to i prođe....

1 0 hvala 0
16 godina
.

Idemo redom;

..

-par problema.. (nije slaganje ili ne slaganje..) redom:

.

.

- pazi, stvrna situacija prije par mjeseci.. ponuda operatera, nakon obavijesti s početka godine o mogućoj promjeni-inflatorno.. za produženje ugovorne.

-cjenik, tekući, + 8,5% .. i to u tom-takvom formatu, tj ne ugovaraju konkretan iznos jer po objašnjenju ne smiju, tj tekući važeći cjenik je iznos koji mora biti naveden, ne moguća buduća cijena..

-no ignoriraju da tad ni +8,5% ne može biti uvjetovano od 1.7. .. no to uredno imaju u formularu-uvjetu, takav ugovor sklapaš, ne na ugovoreni iznos nego važeći + moguća najava povećanja cijene... a to je budući moguć događaj koji može i ne mora biti ispunjen.. tj po kriteriju da kad dođe do promjene korisnik ima pravo neškodljivog raskida, ali tek tad.. ne možda budućeg događaja, tj do 1.7. kao korisnik nemam razloga raskida, ... tek od tad imam taj razlog, no oni su mi ga oduzeli pola godine ranije.. kako? kako mi može netko oduzeti moje pravo pola godine ranije, najavom moguće izmjene koja može i ne mora biti ispunjena.. tj do 1.7. nemam razlog, no bez inflatorne klauzule koju im hakom dozvoljava i koju su formalno odradili pola godine ranije.. jednostavno bi sad imao pravo raskida, odnosno suprotno, umjesto prava raskida, ako želim, mogu i suprotno, inzistirati da se ugovoreno isporučuje, tj operater nije u nemogućnosit isporučiti ugovoreno (nije neka nedostupna usluga, npr tv-kanal kojeg više nema..) a tad mora isporučiti ugovoreno ili penalizacija operatera, 10kn sat (stara cijena, nova vjerojatno 1,33€).. kaže zakon. Po kojoj osnovi si operater da pravo jednostanog raskida bez penalizacije i bez opravdanog razloga kao nemogućnost isporuke ugovorene usluge.. tj samo cijena je promjena, sve ostalo je isto.. a cijena je stvar ugovora.. tj upravo ugovora koji je opeater nudio i znao za moguću promjenu 1.7.. tj ili poštuješ ugovoreno što vrijedi za obje strane do isteka ili plaćaš penale za raskid, no u ovom igrokazu operater je dobio pravo takve izmjene-raskida, bacanja vlastitog ugovora u smeće s novim iznosom koji pravno nije ni smio biti prije naveden, no može +postotak.. što je onak, nije šija nego vrat, isti drek.. ili imamo ugovor ili nemamo?

.. a tad pravo raskida imam ja, jer je operater promijenio uvjete, cijenu.. i to pravo imam u onom trenutku kad do promjene dođe, ne kad netko najavi možda u budućnosti +6mj unaprijed, tj tekući cjenik ide po pravilu +30 dana.. ne 6mj i odnosi se na korisnike bez ugovorne, tj tekući cjenik je upravo to, tekući-važeći.. a ugovorna na rok je upravo to, ugovorna u periodu ugovaranja, po uvjetima koje su strane ugovorile.. nigdje u pravnoj povijesti ne postoji takav primjer da operater može tako jednostrano mijenjati .. tj može u korist korisnika, ne na štetu, svatko nekome nešto može dati ali ne može oduzeti, pogotovo ne oduzeti nešto što ne daje, a to pravo raskida daje zakon, ne operater, no takvim inflatornim obavijestima se operater postavio kao netko tko nešto daje, tj zadaje rok za raskid, mada nije taj koji daje pravo raskida nego to daje zakon-država-hakom.. kojeg operater mora poštivati-provoditi.. no on je postao 'država' (zakonodavac, koji nešto 'daje'..).

-ako je znan datum, 1.7. .. zašto je operater u proljeće nudio ugovorne na period preko tog datuma? .. ako s tim datumom postoje novi uvjeti, zašto to ne može biti ugovoreno u proljeće? tj ne postoji zakon koji regulira cijenu usluge nego pravila i ako ja x.x. datuma s nekim ugovorim nešto za neki iznos tad je to važeći ugovor i pokriva period naveden u ugovoru.. ne zanima me moguća sutrašnja promjena, ne zanima ni zakon tj uopće se zakon ne bavi cijenom nego navedenim stavkama ugovora, koji kaže, mjesečna tarifa je x-eura, ugovorni period je x-mjeseci.. obje strane su suglasne što potpisima na ugovoru potvrđuju .. i ako je operater znao za promjenu tad ili ne sklapa ugovor ili sklapa i poštuje, odnosno mogli su nudiit ugovore do 1.7.. ako je taj datum već tako najavljen-definiran i ako se prije ne može ugovoriti 'buduća' cijena s +8%..

- tj naravno da se može ugovoriti i buduća cijena tj to je svrha-smisao-srž ugovorne na rok, jer upravo to se ugovara u tom periodu, pri čemu je tekući cjenik nevažan..

-pravna (ne)logika koju samo operateri i naš hakom mogu razumjeti.. nonsens.

..

..

-opet, temeljni ugovor o pružanju usluge.. + ugovorna na rok.. kao i paketi, popusti-akcije, ono što operateri i hakom vole (ne slučajno) zamutiti-pomiješati.. znaju kako.

-naravno, sve cijene su u cjeniku, ne posotji cijena izvan, tj mora biti u tekućem-važećem cjeniku koji je odobren od hakoma + korisnik obaviješten +30 dana prije primjene..

-no sam tekući cjenik je samo to, tekući, cjenik.. važeći je za tekući period, mjesec, do izmjene (više-niže..).

-tekući cjenik plaća korisnik s osnovnim ugovorom, ne s ugovornom..

-ugovorna, zaseban, dodatni ugovor, koji definira cijenu u periodu većinom 24mj...

-popusti.. popusti nisu cjenik, tj to je stvar trenutne akcije, paketa, pregovaranja-cjenkanja.. popust koji ostvari korisnik x i korisnik y ne moraju biti isti, ovisi o danu sklapanja, ovlastima agenta za iznos popusta, akciji.. mada je osnovna cijena ista za sve korisnike, tekući cjenik, različiti popusti su stvar svakog pojedinog korisnika prema operateru pa ne moraju dva korisnika za istu uslugu plaćati mjesečno isti iznos.. tj osnovni iznos po cjeniku će biti naveden dok će popust biti razlika-umanjen iznos, koji mjesečno korisnik plaća i time nisu dva ista računa i to je ok.

-da imamo istu uslugu, osnovni ugovor bez dodatne ugovorne, bez popusta, tad bi iznos mjesečnog računa bio isti + naravno moguća razlika po potrošnji, npr tarifa za mobitel koja uključuje promet, roaming, sms, neka druga naplata kao sms-parking koja je dodatna stavka na mjesečnom računu a nije dio same usluge-cjenika nego se dodatno zaračunava ili svedimo to na 'potrošnja' pa i tad dva korisnika neće imati identične račune, stavke, iznose.. i to je ok. Tj tek u scpecifikaciji računa vidiš pojedine stavke-tarife-promete-potrošnje i dodatne usluge kao parking koji nema veze s operaterom-uslugom osim da se to naplaćuje mobitelom-računom.. pri čemu bi jednako bilo bankovnom karticom + trošak podizanja na drugom bankomatu i sl.

-na to, dodatna ugovorna, koja ovisi o ugovorenim popustima-cijenama u nekom trenutku, akcija i sl. i tad dva korisnika ne moraju imati iste iznose računa za istu uslugu, jer ovise upravo o ostvarenim-ugovorenim popustima.. pri čemu se osnovna tarifa u specifikaciji navede minus umanjenje popusta.. i to je ok. + kad žele privući korisnike, umjesto popusta agent može dodati neku dodatnu uslugu gratis, npr za tv-kanale reicmo hbo ili nešto deseto, set noževa.. i tad cijena može biti ista no jedan korisnik dobija više drugi manje.. itd. .. uz razliku, da po isteku takve gratis opcije kao isteka ugovorne korisnik gubi i to.. tj ili plaća normalno ili više nema tu dodatnu uslugu free.. i to je ok. npr netko dobije mobitel gratis, netko ne.. plaćaju 'isto', a to je stvar trenutka i pregovaranja, tj zasebno za svakog korisnika mada svi prvo mislimo da je javna usluga i telekom nešto što je za sve građane isto-jednako.. da i ne, tj prava su jednaka, cijena u tekućem cjeniku.. ostalo ne.

-naravno, npr za flat internet fixnu liniju ili mobilne tarife kao super-mala i sl. korisnici će imati iste-slične račune, ako nema dodatnih troškova kao parking tad će takvi računi biti jednaki za te grupe korisnika do u lipu-cent.. no ako kasniš s plaćanjem tad ti na idućem dođe kamata koju lipu-cent više itd.. pa je to realtivno, ne apsolutno isto i to za dio korisnika unutar nekih tarifa i paketa, kao statistička masa..

+ kao što ti post kaže, svi se žalimo s negativnm primjerima, pozitivne su manje vidljive-istaknute.. to je normalno :)

..

..

-nejasno što želiš reći.. npr nasumično dizanje cijene? tekući cjenik + ugovorna.. odnosno vidimo da prihvaćanjem inflatorne klauzule uz hakom operater može što želi, kad želi, kako želi.. mada to s pravom-zakonom nema veze, čak više suprotno.. a možda jednog dana i neki sudski epilog, možda.. nadati se..  :)

-operater može saznati tko je tomislav? spojiti ip s bugforumom?.. može tad dobiti i kaznu, može se svašta, doći do mjeseca.. no pravno ne može, ništa bez odgovarajućeg sudskog naloga, pokrića-prava i ne, ne može otkriti ime osobe, tj po ip adresi može otkriti ime vlasnika korištene linije-opreme, što može i ne mora biti ista osoba, može biti bilo tko drugi npr član obitelji.. dok bugforum mora imati logove i dati ih na odgovarajući zahtijev uz sudski nalog.. a bez tog kazneno djelo +gdpr. itd..

-za bilo koje prikupljanje osobnih podataka, praćenje-istraživanje.. preduvijet je pravna dozvola, pokriće-pravo, nalog suda-zakona, bez tog je kršenje zakona + nevažeće kao dokaz itd. .. tak da može, neki djelatnik, može kršenjem praivla.. ne može kompanija ako poštuje zakone.. može se svašta, pitanje što se legalno smije-može a što ne. (pri čemu nam hakom za inflatorne šuti.. mutav).

..

-pretjeruješ.. može ti poslati sken, može ga fejkati, .. takve stvari se ne traže nit se daju ni na pp.. nema smisla-potrebe + ne bi ničemu služilo ako ne možemo provjeriti itd.

-možda lakše, možda ćeš povjerovati.. naveo je točno, moguć račun, ovisno o uvjetima koje je sklopio, o paketu usluga.. moguće uz npr mozaik itd. a to nije stvar tekućeg cjenika u kojem to nećeš pronaći tj neće ti tekući cjenik dati odgovor koliko pojedini korisnik plaća mjesečno usluge jer nije tekući cjenik jedini dio formule .. mada se hakom autistično tako ponaša-tumači :) .. no ponovo, postoji 'nada' da će jednog dana to neka viša instanca promijeniti kao i neki sudski epilog koji je moguć pogotovo za naše institucije.. (jedino šteta što se uz švicarce ne poteže i pitanje odgovornosti osoba u HNBu, kao guvernera, kao institucije koje su nadležne i koje su tad trebale spriječiti, kao i prešutno-dopušteno prekoraćenje što je čisto izvrdavanje zakona-pravila tj prešutno je izmišljeno upravo da bi omogućilo 'legalno' izvrdavanje zakona a oni su to znali i morali znati.. no nitko to ne pita.. kao ni za HPove žute papiriće i 4,5kn za dostavu koja je već plaćena, no postoji poštanska unija kao institucija iznad.. pa je to sad ok, no što s osgovornima kao i hakomom koji je pogrešno tumačio pravila-zakone? ništa? .. možda jednom bude 'nešto'..).

+edit: .. današnja/jučerašnja vijest, italija bankama najavljuje extra porez, inflatorni, jer su nabili kamate-troškove i extraprofite.. isti mehanizam ima i hr, za sve, telekome-banke, trgovačke lance (što su malo pokušali, crnim listama-cijenicima i sl. no stalo je..). .. dakle država može operaterima koji su povisili cijene lupiti dodatni porez na profit.. hoće li? ako ne, zašto? hakom? nadležni, (o)pozicija-politika i dobra volja ili samo za izborne poene ako nekome to zatreba? .. možda u izbornoj supergodini, barem dio populističkih glasova pokrene i takva pitanja nadležnih institucija-regulatora i odgovornosti, ne samo podjela fotelja nakon izbora..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 14:30 (ihush).
12 godina

Idemo redom;

Živiš u oblacima ... objasnio sam ti kako sam došao do te cijene i siguran sam da nisam jedini ...

14 godina
neaktivan

Da, farbajte vi nekog drugog, ne mene.

0 2 hvala 0
14 godina

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/radnici-a1-krecu-u-prosvjed-pa-znate-li-kolike-su-nam-place-zivimo-na-rubu-siromastva-15374182

Plaće su na razini 590 eura u najnižem platnom razredu u kojem je zaposleno oko 400 radnika, odnosno 20 posto radnika kompanije.

Austrijski konjušari.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
superJozo kaže...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/radnici-a1-krecu-u-prosvjed-pa-znate-li-kolike-su-nam-place-zivimo-na-rubu-siromastva-15374182

Plaće su na razini 590 eura u najnižem platnom razredu u kojem je zaposleno oko 400 radnika, odnosno 20 posto radnika kompanije.

Austrijski konjušari.

-ja to nazivam 3-k .. kkk, konjušari, konobari, kurve.. to je jedino što se od nas traži, za ostalo imaju svoje djelatnike.

12 godina

Tak je to kad ostaneš bez sindikata ...

0 0 hvala 0
16 godina
tomislav10 kaže...

Tak je to kad ostaneš bez sindikata ...

ili ih imaš previše, usitnjeno, nisu reprezetativni, odnosno policja, doktori i pravnici mogu dok drugi ne baš mada su radnička i ljudska prava 'jednaka' no ne baš.. :)

5 godina

Danas su javili porukom:

OBAVIJEST l U skladu s Opcim uvjetima poslovanja i prosjecnom godisnjom stopom inflacije za 2023. od 8%, A1 Hrvatska 1.6.2024. na temelju indeksne klauzule uvecava mjesecne naknade za 6,9%. Primjena indeksne klauzule ne omogucuje raskid ugovora bez naknade. Povecanje se odnosi na puni iznos mjesecnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obracunatih popusta. Ugovorene popuste i dalje nastavljate koristiti. Vise na a1.hr/indeksna-klauzula. Vas A1

0 1 hvala 5
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice