HRT ulazi u 21. stoljeće
Uskoro kreće emitiranje zemaljske HD televizije u
- poruka: 91
- |
- čitano: 14.966
- |
- moderatori:
vincimus
HRT ulazi u 21. stoljeće
A čuj, da bar imaju nekakvu naknadu od stanovništva onda bi i davno prije to došlo, ovako su uz godine štednje i odricanja konačno uspjeli uvesti HD.
A imamo i predstavnika HRT-a medju nama...
Izgleda
za to vrijeme, bug ponovo forsira ogromno sivo 500 s umirujućom porukom o kvaliteti usluge držanja portala na poslužitelju susretljive i iznimno povoljne tvrtke
Mogli su preskočiti HD i odmah preći na 4K.
I tako su sad 4K televizori postali cjenovno dostupni za šire mase.
Mogli su preskočiti HD i odmah preći na 4K.
I tako su sad 4K televizori postali cjenovno dostupni za šire mase.
Eto samo sam čekao nekog takog kao ti. Dakle bogovi s Prisavlja ti žele dati HD, a ti bi odmah 4K. Stvarno svašta, a uvjeren sam da kukaš da ti je pu o 80 kn za pretplatu ili je uopće ne plaćaš, a 4K bi... e moj narode
Treba sve da vas bude sram. HRT je riznica blaga ako nastavite off topic blokirat cu komentare.
Ja na A1 pretplati imam vec HRT HD 1 2 3 4, Nova i Doma TV u HD-u, jedino RTL i RTL2 jos kaskaju u SD-u
Šta će i RTL krenuti u HD ?
Nema ljepšeg osjećaja od onoga kad umoran dođeš s posla, upališ svoj vrhunski ispravni NOA tablet i onda pogledaš veterniara Engela na HRT-i.
Čuvajmo HRT jer oni jedini donose naprednu tehnologiju običnom puku.
1*1080 80kn
2*1080 160kn
3*1080 240kn
4*1080 360kn

Vodeći proizvođači TV uređaja početkom godine udružili su se u grupu zvanu 8K Association iliti 8KA, s namjerom educiranja i promoviranja 8K ekosustava. Ovoga je tjedna ta grupa javno objavila specifikacije po kojima se određuje standard za 8K televizore, jer standard mora postojati – inače bismo bili divljaci.
Uglavnom, specifikacije uključuju parametre i formate za prikaz slike, a ono najvažnije je sljedeće:
Rezolucija: 7680 x 4320 piksela
Frame Rate: 24p, 30p i 60p fps-a
Svjetlina: više od 600 nitova – cd/m²
Kodek: HEVC
Sučelje: HDMI 2.1

Vodeći proizvođači TV uređaja početkom godine udružili su se u grupu zvanu 8K Association iliti 8KA, s namjerom educiranja i promoviranja 8K ekosustava. Ovoga je tjedna ta grupa javno objavila specifikacije po kojima se određuje standard za 8K televizore, jer standard mora postojati – inače bismo bili divljaci.
Uglavnom, specifikacije uključuju parametre i formate za prikaz slike, a ono najvažnije je sljedeće:
Rezolucija: 7680 x 4320 piksela
Frame Rate: 24p, 30p i 60p fps-a
Svjetlina: više od 600 nitova – cd/m²
Kodek: HEVC
Sučelje: HDMI 2.1
I? Trenutno niti jedna zemlja nema ni 4K kanale putem zemaljskog odašiljanja, pa pitanje je hoće li biti skoro jer postojeći standard jednostavno nema dovoljno propusnosti za to. Morat će se čekati novi DVB-T standard koji će to omogućiti. Strpi se malo i s tim 8K, nepotrebno je trenutno to forsirati kad još nisu ni 4K televizori zaživjeli u punom zamahu.
I? Trenutno niti jedna zemlja nema ni 4K kanale putem zemaljskog odašiljanja, pa pitanje je hoće li biti skoro jer postojeći standard jednostavno nema dovoljno propusnosti za to. Morat će se čekati novi DVB-T standard koji će to omogućiti. Strpi se malo i s tim 8K, nepotrebno je trenutno to forsirati kad još nisu ni 4K televizori zaživjeli u punom zamahu.
Ja imam hd ready plazmu koja je ugašena 363 dana u godini. Možda i više.
Vjerujem da je 15.9. udarni termin rezerviran za tito HD!
UPDATE: i nadam se svi misle maknuti podnaslove iz pravokutnih sjenovitih kućica...
UPDATE: i nadam se svi misle maknuti podnaslove iz pravokutnih sjenovitih kućica...
Zakaj?
A imamo i predstavnika HRT-a medju nama...
Sam/a protiv svih, bit će da su mu/joj se ljudi jako zamjerili .
Inače lijepo od HRT-a da su se sjetili sad uvoditi HD, i naravno kako to ide inače po hrvatskom sistemu kad zadnji uvodimo nešto, moramo još kupovati nove uređaje kako bi mogli uživati u toj sjajnoj tehnologiji. Gledat ćemo mise, saborske sjednice u HD-u, na to rezoluciji možeš lijepo vidjeti kako onom Staziću žile iskaču dok se nateže s HDZ-ovcima oko istospolnih brakova.

Ja imam hd ready plazmu koja je ugašena 363 dana u godini. Možda i više.
ja imam proljev
Ja na A1 pretplati imam vec HRT HD 1 2 3 4, Nova i Doma TV u HD-u, jedino RTL i RTL2 jos kaskaju u SD-u
Mene Iskon traži 25 kn za HD paket, od domaćih samo nov@ HD... tri Sport kluba HD..., ostalo gluposti...
istovremeno za slične novce (shared) imam Netflix 4K HDR...
U ponudi za dobivanje dozvole OiV se obvezao osmisliti i provesti "sveobuhvatnu, motivirajuću i usredotočenu promidžbenu kampanju radi informiranja javnosti o prelasku na novi sustav zemaljske televizije"
Ideš...
Nije to pitanje HRT-a nego OiV-a tako da plus za HRT da je spreman se uključiti.
Vidim da se sve svodi na Sljeme, no što sa nama ostalima koji nismo na tom području? Koja dinamika je predviđena za npr. ostatak kontinentalne Hrvatske? Neću pitati za otoke jer još uvijek ima mjesta na kojima se hvata samo HRT1, 2, RTL i Nova.

Nije problem ono sto pise, nego ono sto ne pise, a trebalo bi da se citala natjecajna dokumentacija, ponuda i odluka.
Ja imam A1 i nemam hd. To nešto dodatno plačaš ili?
Na B.net kabelskoj već mjesec dana ima u HD-u HRT1-4.