The Outsider (2020) - i horor i krimić

poruka: 43
|
čitano: 1.137
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "The Outsider (2020) - i horor i krimić".
10 godina
offline
The Outsider (2020) - i horor i krimić

Previše brzaju s ovom serijom mi se čini..

 

Pročitao sam knjigu od Kinga.

 

Nakon toga počeo sam gledati seriju i pogledao 3 epizode i već se većina stvari iz knjige dogodila, skoro cijeli taj buildup do reveala el cuca koji je meni iskreno bio najzanimljiviji u knjizi. Kraj je bio očajan, pretpostavljam da je isti i u seriji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
dmanz kaže...

Previše brzaju s ovom serijom mi se čini..

 

Pročitao sam knjigu od Kinga.

 

Nakon toga počeo sam gledati seriju i pogledao 3 epizode i već se većina stvari iz knjige dogodila, skoro cijeli taj buildup do reveala el cuca koji je meni iskreno bio najzanimljiviji u knjizi. Kraj je bio očajan, pretpostavljam da je isti i u seriji.

Znači ne valja?

10 godina
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
Envy kaže...
dmanz kaže...

Previše brzaju s ovom serijom mi se čini..

 

Pročitao sam knjigu od Kinga.

 

Nakon toga počeo sam gledati seriju i pogledao 3 epizode i već se većina stvari iz knjige dogodila, skoro cijeli taj buildup do reveala el cuca koji je meni iskreno bio najzanimljiviji u knjizi. Kraj je bio očajan, pretpostavljam da je isti i u seriji.

Znači ne valja?

 Knjiga? Niš posebno po meni.

 

Serija? Javim dojmove dok pogledam do kraja, uglavnom za sad je solidna  

11 godina
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
dmanz kaže...
Envy kaže...
dmanz kaže...

Previše brzaju s ovom serijom mi se čini..

 

Pročitao sam knjigu od Kinga.

 

Nakon toga počeo sam gledati seriju i pogledao 3 epizode i već se većina stvari iz knjige dogodila, skoro cijeli taj buildup do reveala el cuca koji je meni iskreno bio najzanimljiviji u knjizi. Kraj je bio očajan, pretpostavljam da je isti i u seriji.

Znači ne valja?

 Knjiga? Niš posebno po meni.

 

Serija? Javim dojmove dok pogledam do kraja, uglavnom za sad je solidna  

Ja ili čitam knjige ili gledam njihovu ekranizaciju, rijetko oboje. Izuzetak je LOTR i isto od ovog Kinga njegovo remek djelo ona Mračna Kula, knjige su top ali film nigdje veze sa knjigom.
Mislio sam na ovu [The Outsider] seriju. Došao si do 3 epizode i kako se čini u odnosu na True Detective i/ili Fargo jer ove dvije serije su mi vrh. Nije mi ni problem ako serija ne prati knjigu bitno mi je da je dobra serija ali eto izgleda da ovdje kritika na Bugu ju nije dobro primila.

4 godine
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić

Da, mene su npr. popljuvali jer je meni serija ok.

Realno, svaka ekranizacija kingove knjige je ista, ili to voliš ili ne voliš.

A serija je takva da je previh par epizoda misterij i napetost, a dalje je lov na glavnog negativca, a većina ljudi zamjera kaj nema puno akcije i po njima je spora radnja.

E sad, knjigu nisam čitao, ali sam vidio da su u seriji zapravo izmislili nove likove (zbog SJW i woke sranja), i ako voliš isključivo akcijske serije, ne bude ti se svidjela, jer ima i razgovora i zapravo je manji dio serije akcija i krvoproliće.

True detective i Fargo sam odbijao gledati (možda budem jednog dana, kad me pukne, jer čine mi se odlične po opisu), ali outsider ti zapravo nema razgranatu priču, to ti je tipična kingovska bajka - ili voliš to ili ne.

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2020 11:15 (fer-de-lance).
22 mjeseca
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
True Detective
Sezona 1 = odlično
Sezona 2 = solidna
Sezona 3 = osrednja (do loša)

Fargo
Sezona 1 = savršeno
Sezona 2 = odlično
Sezona 3 = vrlo dobro
Pis on ju, tu :P
11 godina
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
fer-de-lance kaže...

Da, mene su npr. popljuvali jer je meni serija ok.

Realno, svaka ekranizacija kingove knjige je ista, ili to voliš ili ne voliš.

A serija je takva da je previh par epizoda misterij i napetost, a dalje je lov na glavnog negativca, a većina ljudi zamjera kaj nema puno akcije i po njima je spora radnja.

E sad, knjigu nisam čitao, ali sam vidio da su u seriji zapravo izmislili nove likove (zbog SJW i woke sranja), i ako voliš isključivo akcijske serije, ne bude ti se svidjela, jer ima i razgovora i zapravo je manji dio serije akcija i krvoproliće.

True detective i Fargo sam odbijao gledati (možda budem jednog dana, kad me pukne, jer čine mi se odlične po opisu), ali outsider ti zapravo nema razgranatu priču, to ti je tipična kingovska bajka - ili voliš to ili ne.

 

Ajde vidjet ću pa ti javim. Ne znam kako da ti kažem: The Shawshank Redemption, The Green Mile su filmovi koji oduzimaju dah a od Kinga su ekranizirani.
Ne patim više serije akcija, drama, horror ili šta već bitno mi je da je dobra.

A za ove dvije i ja sam odbijao True Detective.. ono nekako ti detektivi i sl.. ali... jedni veliko ali.. kada kreneš da gledaš... fijuuuuuuuu.

Poslušaj samo uvod za treću sezonu True Detectiva, svaki put kada čujem ovu pjesmu trnci me uhvate.


 

Antiseptik kaže...
True Detective
Sezona 1 = odlično
Sezona 2 = solidna
Sezona 3 = osrednja (do loša)

Fargo
Sezona 1 = savršeno
Sezona 2 = odlično
Sezona 3 = vrlo dobro

Ja bih ovo ovako rekao.

 

True Detective 
Sezona 1 = savršena (ne sjećam se o čemu se radi) 
Sezona 2 = savršena (ne sjećam se o čemu se radi) 
Sezona 3 = fenomenalna (radi Mahershala Alia) 

Fargo 
Sezona 1 = savršena (ne sjećam se o čemu se radi)
Sezona 2 = savršena (ne sjećam se o čemu se radi)
Sezona 3 = savršena (ne sjećam se o čemu se radi)

Trebao si još samo usporediti ovu seriju sa nekom od ove dvije pa da znam na čemu sam.

Ljudi u zadnje vrijeme imam neki čudan osjećaj za serije, kao da ih se bojim. Krenem gledati i onda mi žao utrošenog vremena.

22 mjeseca
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
Nešto ranije sam prokomentirao da je Outsider smeće (odustao sam nakon epizode treće).
No, primjetio sam da nam se ukusi opako razlikuju (i koka pronađe zrno) pa povlačim ocjenjivanje. Bolje neka te posavjetuje netko manje kritičan.
Pis on ju, tu :P
11 godina
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
Antiseptik kaže...
Nešto ranije sam prokomentirao da je Outsider smeće (odustao sam nakon epizode treće).
No, primjetio sam da nam se ukusi opako razlikuju (i koka pronađe zrno) pa povlačim ocjenjivanje. Bolje neka te posavjetuje netko manje kritičan.

Nisam vidio. Jučer sam pitao (zapravo sinoć)  jer sam bio ovako u ovom vremenu gdje ne znaš je li 02:00 ili 22:00 naveče pa vrijeme brzo proleti i opet se nađem na istom.

Gore kada sam rekao savršene, više sam to rekao da ne vagam sezone jer su različite toliko da svaka može biti zasebna mini serija ali eto nije.
Kažeš da nam se ukusu razlikuju (što je normalno) pa me zanima ima li šta da ti se sviđa od ovoga:

Chernobyl
Breaking Bad
Westworld
Entourage
Narcos
The Boys
The Shannara Chronicles
Game of Thrones

(ovo sam udrobio svašta bez nekog posebnog smisla ima svega)

PS: dobra ti ova prva linija teksta.. Rimuje se 

9 godina
online
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
Envy kaže...

U odnosu na tri sezone True Detective i Fargo (koliko već ima sezona - ne znam) kakva je ova serija?

 Nije vrijedna spomena.

11 godina
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
BlueMax kaže...
Envy kaže...

U odnosu na tri sezone True Detective i Fargo (koliko već ima sezona - ne znam) kakva je ova serija?

 Nije vrijedna spomena.

Eh tak obrate mili.
Znači sfušerili su je kao The Dark Tower, ali mi ocjena od 8.1 na iMDB-u kao nešto drugo govori.. tko će ga znati.

3 godine
offline
Re: The Outsider (2020) - i horor i krimić
Prve tri epizode su dobre a onda..... jako lose, rastegnuto i glupavo. Iz ove serije sam naucio da uvijek moras imati vile s sobom, jebiga nikad neznas kad mozes na zmiju naletit.
 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
The Outsider (2020) - i horor i krimić

Ok, čitajući recenziju ništa se ne može iz nje izvući niti da li je serija dobra ni loša ni.. eventualno nešto može nakon već odgledane 2 epizode.

Pa evo i mog nekog startnog zaključka. Prije svega ne znam kakva je knjiga i ne bitno što ju je King napisao to me uopšte ne zanima.
Dakle nakon dvije epizode ne znam kakav je ovo horror. Jedini elemenat horrora jeste onaj lik koji se pojavljuje u prvoj epizodi ispred ograde a u drugoj ode kada se onaj objesi ili kada je pucanj bio i ubio glavnog osumnjičenog. Lik sa kapuljačom, ogrmno i deformisan crna glava. Valjda je to neka misterija ili će držati vodu cijelo vrijeme. Ne'am pojma.

Inače serija nema elemente True Detectiva, niti startom niti samom produkcijom. Uvodna scena je bezveze a sama muzika u filmu nije nešto tako da ne znam da li imam potrebe za slušalicama.
Inače je spora. Ne znam kako će biti poslije te treće ako se radnja još uspori. Ne mogu reći da je loša niti smeće ali ne mogu ni ruku za nju u vatru ubaciti kao što bi mogao za True Detective ili BrBa. Uglavnom kako budem gledao ja ću da dopunjavam dojmove.

Šok da je glavni osumjičeni (gl. uloga u 1. epizodi) ubijen i nije neki šok. Ili valjda jest. Tko će ga znati. Inače mi je malo tamna serija. Morao sam probati jer je kritika podjeljena a ocjena nije relevantna i sada imam još koliko 8 epizoda. Damn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice