Woke spektakl pun samohvale i promicanja politike u svijetu filma. Zadnjih desetak godina nema filma koji zaslužuje dobiti Oscara, a i sama pravila kandidiranja su izvan svake pameti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da mislim tako ne bi ni pratio i gledao bi filmove zadnjih deset godina iz drugih produkcija. Zašto bi sam sebe ugnjetavao kad postoje druge kinematografije.
Sve je spremno...nije..ja i moja ljepša nismo tamo...
Realno, The Banshees of Inisherin bi trebao pobijediti u svim kategorijama u kojima je kandidiran, a preostalu (najbolja glavna glumica) definitivno Andrea Riseborough.
Ostalo sve jad i bijeda.
Gledao sam Elvisa. Vrlo dobar film po meni.
A, dodjela Oscara? Pa, show, glamur, prestiž. Ne treba oko toga dizati frku.
Opustite se i uživajte.
Gledao sam Elvisa. Vrlo dobar film po meni.
A, dodjela Oscara? Pa, show, glamur, prestiž. Ne treba oko toga dizati frku.
Opustite se i uživajte.
Meni je teško gledati Elvisa jer sam oduvijek obožavao lik i djelo velikoga Presleya i jednostavno ne mogu vidjeti tamo nekog manekenskog tipa koji kao pokušava glumiti da je Elvis. Barem je Hanks dobar za ulogu Pukovnika.
Woke spektakl pun samohvale i promicanja politike u svijetu filma. Zadnjih desetak godina nema filma koji zaslužuje dobiti Oscara, a i sama pravila kandidiranja su izvan svake pameti.
A gle onak opčenito, najbolji filmovi(priča+važnost teme)večinom i nisu dobijali natrule US Oskare čak niti u ranijim godinama.Eto ti jedan primjer, sedam nominacija a dobio je čistu nulu od Oskara.S obzirom na važnost istinite priče, kao da takve sitnice nikoga previše ne diraju.
Dira njih mnogo toga, ali najviše uzdizanje sebe u licemjerju. Bude svatko od dobitnika pojasnio kako su oni sami žrtve, i kako su drugi žrtve. Teško je ženama u zapadnim društvima, teško je biti bogati afroamerikanac u zapadnom društvu, teško je sve, oni plaču za mir u svijetu, ali najviše plaču kada ih se ne stavi na naslovnicu magazina.
Kad čovjek pogleda filmografiju 90-ih i ovo danas, sve ovo izgleda kao neki neukusni paralelni svemir.
Kad čovjek pogleda filmografiju 90-ih i ovo danas, sve ovo izgleda kao neki neukusni paralelni svemir.
Očekivano, potrošili su sve priče i scenarije nema se tu više kaj originalno snimit.Stari dobro glumci po malo odlaze na groblje, ili kao primjer ajd ti danas opet snimi isti serijal sa utjecajem/značenjem Prljave Harijetine=nemoguče x 10.
Mogu snimiti isti film, ali će se zvati Genijalna Amy i biti će o neshvaćenoj policajki, crnkinji, lezbijki, koja je također samohrana majka, s političkom porukom kako je teško raditi u patrijarhalnom društvu i patrijarhalnom policijskom zanimanju i kako su za sve krivi bijeli heteroseksualni muškarci, bili na poziciji moći ili ne.
Meni je teško gledati Elvisa jer sam oduvijek obožavao lik i djelo velikoga Presleya i jednostavno ne mogu vidjeti tamo nekog manekenskog tipa koji kao pokušava glumiti da je Elvis. Barem je Hanks dobar za ulogu Pukovnika.
Isto jedna katastrofa od filma I Wanna Dance With Somebody s neuvjerljivom Naomi Ackie koja je pokušala utjeloviti Whitney Houston.