Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoftove

poruka: 9
|
čitano: 1.976
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoftove ".
13 godina
offline
Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoftove

Republika Austrija radi na zakonu za Home Office. Plan je napraviti zakon da ako imas mogucnost radit Home Office da ti je zakonom dozvoljeno/zagarantirano. Znaci misle regulirat tako da ljudi imaju opcije fixno a ne ako se poslodavac odluci.

 

Dao sam otkaz u prosloj firmi jer nisam mogao dobiti HomeOffice a treba mi zbog djece. Home Office je nekaj najbolje kaj se desilo zadnjih deset godina. Na kompu imam virtualni telefon i dostupan sam telefonski prek fixne linije, a prek VPNa radim ko da sam u firmi. Na kraju krajeva se sva komunikacija svodi na Teams/Skype/Mail. Tjedno u firmi odradimo tri sastanka i ako nema nekakvih hardverskih problema onda nemam kaj trazit u firmi. Prije pandemije smo imali 40% HomeOffice a sad imamo do 60%. Kad je bil lockdown onda smo imali 100% i firma je radila savrseno ako ne i bolje. Sefovi se nisu mogli nacuditi kak sve dobro radi a mi smo se pobrinuli dva tjedna prije lockdowna pripremit za HomeOffice te smo sa telekomom dogovorili ako nam VPN bude usko grlo da nam doslovno u 15 minuta dignu brzinu interneta. Nismo trebali i sve je proslo ko podmazano.

 

Kad radim od doma onda sam dostupan od osam do osam, a ako idem u firmu onda onaj tren kad izadem iz zgrade firma za mene taj dan vise ne postoji. Posao uvijek radim dok ne odradim a radno vrijeme je samo da se zna od kad do kad sam radil. Znaci kad "nema posla" radim kolko je radno vrijeme a kad imam neke obaveze onda ne prestajem dok ne zavrsim i radno vrijeme mi u tom trenu ne znaci nista.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2020 9:26 (NEW_MAN).
Moj PC  
3 2 hvala 0
8 godina
offline
Re: Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoft
Radim full od doma od pocetka pandemije, prije sam radio nekakvih 50-60%, i tako vec nekakvih 7 godina. Takodjer imam dosta fleksibilno radno vrijeme, naravno uvjetovano deadlinima, sastancima, callovima....

Osobno sam puno produktivniji kad radim od kuce, primarno zato sto nemam distrakcija koje su sveprisutne u open spaceu. Takodjer kumulativno sigurno imam vise radnih sati, na dnevnoj i mjesecnoj osnovi, kada radim od kuce.

Downside, mozda cak i jedini - bilo bi dobro kad bi poslodavac pokrio dio troska rada od doma.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
offline
Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoftove

mojem susjedu žena odavno radi od doma: pegla, kuha, čisti, dvori bitangu ...

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
10 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoft
i ja sam od početka doma, i na početku mi je bilo ok, ali s vremenom dosadi..
nedostaje društvo, pravo druženje na pauzama i sl., nekako je zdravije otići i odraditi, vratiti se kući i prebaciti mozak na idle, kad sam gotov s poslom onda sam stvarno gotov.. nisam više dostupan..
Moj PC  
9 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoft
Home ili ne. Radno vrijeme mi je 8h osim ako je nekakva isporuka u produkciju. Ne vidim razlog da od doma radim išta dulje nego kad sam u uredu
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoft

Normalno, ali meni je isto dugo trebalo da se naviknem jer bih računao da sam sa svim pauzama koje tijekom dana napravim zakinuo poslodavca, dok u uredu ne napravim ništa manje pauza koje koristim za protegnuti se i pritom otići do aparata za kavu ili prokomentirati društveno-političku situaciju s kolegama, a na koje imam i zakonsko pravo. Doma ih iskoristim za ubaciti ručak u pećnicu ili rublje u perilicu, pa imam osjećaj da je to "drugačije".

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
12 godina
offline
Re: Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoft
Nije dobro ni non stop od doma, idealno je neka kombinacija sa povremenim odlascima u ured radi socijalizacije. Što se tice radnog vremena iskljucujem se kad hocu odnoano kada odradim svoju obaveze. Javim se i poslije radnog vremena ako treba ali ako vidim da sefovi i poslodavac to zloupotrebljavaju onda odmah u korijenu sasjecem takvo ponasanje.
 
2 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoft
Sto se tice radnog vremena - ovisi o poslodavcu, kao i o samom poslu. Mog poslodavca nije briga radim li 8, 4 ili 13 sati dnevno, bitno je da svoje taskove obavim na vrijeme i kvalitetno. Sam si odredjujem kad i koliko cu raditi, uvjetovano rokovima i drugim obavezama.

Kad je peak sa workloadom, radim svakodnevno (ukljucujuci vikende), nerijetko i vise od 12 sati. Od sredine 6.mj do prije 3 tjedna mi je bilo tako, bez slobodnog dana, bez godisnjeg. Ali kad nema toliko posla, nikog nije briga jesam li za laptopom ili sam otisao kuhati, prosetati psa, provozati se sa biciklom ili obavljati nesto privatno po gradu. Naravno, i priroda posla je takva da to dopusta.

...u nekoj siroj slici se to iznivelira, cak bi rekao da je pozitivno teziste na strani privatnog vremena.

Da moram ici svaki dan u ured, sve bi bilo kompliciranije. I sigurno bi radio signoff nakon 8 sati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Rad od doma postaje stalna opcija za Microsoftove

Iskreno prije par mjeseci sam zagovarao, ali evo prepi***lo mi je od doma stalno :S tako da sam dogovorio sa sefom da dva dana tjedno dobijem dozvolu otici u ured a ostalo od doma. Iako mi je zena na posla i mala u skolu velika je razlika raditi od doma i u uredu, u ta dva dana u uredu odradim kolko 10 dana od doma :D ali za Irsku i ovaj lagni rad od doma je odlican, tolko da dobijem cesto neku pohvalnicu, ali opet navikao sam nakon 15 godina rada u RH u IT-u gdje te tjeraju sve i svasta, pa sam navikao raditi maksimalno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2020 20:57 (Gadgeti).
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice