Otkriven bolji način korištenja brojeva

poruka: 5
|
čitano: 16.716
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otkriven bolji način korištenja brojeva".
11 godina
offline
Otkriven bolji način korištenja brojeva

Nije okomito i vodoravno, nego uspravno i vodoravno (ili vertikalno i horizontalno). Okomitost je relativan pojam i označava položaj dvije ravnine (pravca) pod kutom od 90 stupnjeva. Tako su uspravan i vodoravan pravac međusobno okomiti tj. uspravno je okomito na vodoravno, a vodoravno je okomito na uspravno. To su osnovni pojmovi iz geometrije. 

 

 
16 0 hvala 3
15 godina
offline
Otkriven bolji način korištenja brojeva

Meni je uvijek u glavi bilo: lijevo na desno = manje prema većem i od dna prema vrhu = manje prema većem. To mi je uvijek bio sinonim za rast/porast. Ali kada bi vertikalno pisao brojeve, redom dakle, onda bi ih pisao na način da bi broj 1 stavio na vrh i prema dolje onda išao s većim brojevima. No bez obzira na to taj sinonim za rast mi je uvijek od dna prema vrhu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2022 14:54 (Izzy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Otkriven bolji način korištenja brojeva
Dečki iz INA-e znaju sa brojevima, njih treba pitati.
 
15 0 hvala 0
15 godina
offline
Otkriven bolji način korištenja brojeva

"Kad pišete brojeve od jedan do deset u nizu, kako ih redate; horizontalno, okomito, s lijeva nadesno, od vrha do dna ili ih pišete nasumično? Na zapadu nas od malih nogu podučavaju da je "ispravan" redoslijed pisanja brojeva s lijeva na desno, a ne s desna na lijevo."

 

Ako pišeš brojeve od jedan do deset u nizu, onda pišeš normalno s lijeva na desno jer se tako čitaju i slova na zapadu.

Kako pišete članak? Pišete nasumično slova? Ili u nekom nizu s lijeva na desno? Čini se da je to ipak "ispravan" način pisanja. Bilo bi nezgodno da jedni pišu u jednom smjeru, drugi u drugom, pa ti onda barataj s brojkama i nizovima.

 

"Nalazi sugeriraju i da bismo djecu trebali podučavati koristeći i vertikalne mentalne brojevne pravce od dna prema vrhu, pišu istraživači. "

Ne kužim, pa brojevni pravci uvijek idu slijeva nadesno, i odozdo prema gore... osi na grafovima npr. čak i njihovim grafovima u rezultatima :-)

Ali onda postoji i strelica na osi, jel :-)

 

Za sve ostalo postoji tablični kalkulator, sa mogućnošću sortiranja i transformacijama po želji.

 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2022 18:13 (Bitanga).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
offline
Otkriven bolji način korištenja brojeva

ne poznajem dobro brojeve (samo iz viđenja) ali mi dobro idu surogatni eci-peci-pec i okoš-bokoš. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice